Fatso Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 A cały czas nie wiemy, do jakiego kija ... i co to znaczy "ciężkie łowienie", do którego jest kołowrotek w rozmiarze 4000 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Fakt, przydało by się wiedzieć co to za sandaczówka Co nie zmienia faktu że główka 17g plus guma 12cm daje nam wagę grubo powyżej 20g.A to w mojej ocenie zbyt wiele na młynek shimano w rozmiarze 2500. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Fakt, przydało by się wiedzieć co to za sandaczówka Co nie zmienia faktu że główka 17g plus guma 12cm daje nam wagę grubo powyżej 20g.A to w mojej ocenie zbyt wiele na młynek shimano w rozmiarze 2500.Ale do "ciężkiego łowienia" autor wątku ma kołowrotek w rozmiarze 4000 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 (edytowane) Shimano w rozmiarze C3000 (czyli tak na prawdę 2500) to mały kołowrotek, świetny pod okonia, Polskiego pstrąga lub klenia.Do twoich zastosowań zdecydowanie lepszym wyborem będzie rozmiar 4000.. Edytowane 30 Listopada 2021 przez Sławek77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Autor nic nie wspomniał o jaki kij mu chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Autor nic nie wspomniał o jaki kij mu chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Autor nic nie wspomniał o jaki kij mu chodzi.No i właśnie tu leży pies pogrzebany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Może autor jeszcze tego kija nie ma A my tu na darmo kruszymy kopie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Ja nie kruszę, ino psa próbuję odgrzebać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.el Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Kij do którego szukam kołowrotka to:IMMS610MXF. 1-część, 2,08 m, RX8Obecnie łowiłem na nim kołowrotkiem Dragona 3000, ale miał prawo się rozlecieć po 8 latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Pies mówi: coś w rozmiarze 2500-3000 4000 będzie za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Cerata LT 3000 i godzisz wszytko. Lekko mocno i do przodu???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 20' TP 3000MHG to również b.dobry wybór 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.el Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Coś do 800zł panowie;)O tym, że TP da radę to wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Wcześniej ktoś wspomniał Daiwę BG2500. Właśnie tej używam pod taką gramaturę na sandacze i szczuplego na lekko, włącznie z obrotówkami 4 comet ,które potrafią dojechać tryby. Od trzech lat dojeźdźam i dojechać jej nie mogę.Jak wytrzyma jeszcze rok, to wykona mój plan.Wcześniej używałem TP 3000 i po 7latach umarł. Więc przeliczając złotówki na lata BG może umierać co trzy .Notabene wyższego przełożenia ,jest super pod gumę jeśli podbijamy kijem ,bo szybko wybierze luz, Do podbicia korbą skłaniałbym się do wytrzymalszych przekładni z niższym przełożeniem.Do cięższych gum do 60g łącznej masy,dwa lata używam BG 3000 i na chwilę obecną j/w. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 A nawet i na daiwe bg Mq już sobie można pozwolić...szatany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Kij do którego szukam kołowrotka to:IMMS610MXF. 1-część, 2,08 m, RX8Obecnie łowiłem na nim kołowrotkiem Dragona 3000, ale miał prawo się rozlecieć po 8 latach.Ten Batson spokojnie dźwiga 20g, więc jeśli chodzi o shimano to rozmiar 4000 jest wskazany.Jeśli tyko przelotka startowa jest odpowiednio duża.Shimanowskie 2500 przy tym patyku i przynętach które opisałeś ... No cóż, po dwóch/trzech sezonach zacznie przyjemnie chrupać Smacznego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Shimano 2500 to dla mnie kołowrotek okoniowy a nie na takie ciężkie przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 A nawet i na daiwe bg Mq już sobie można pozwolić...szatany.Łukasz - tak w skrócie co to za wynalazki ? plusy i minusy tej konstrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 (edytowane) Łukasz - tak w skrócie co to za wynalazki ? plusy i minusy tej konstrukcji No właśnie ,Łukasz napisz coś z perspektywy użytkownika ,bo też się do nich przymierzam.W porównaniu do analogicznych wielkości MQ na papierze lżejszy od podstawowej BG i z mocniejszym hamulcem.Zdaje się ,że szpula w MQ ma mniejszą średnicę, bo przy wielkości 3000 i 6,2-1 nawój 83cm , gdzie w zwykłaj BG 5,6-1 95cm. Edytowane 2 Grudnia 2021 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi81 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Wersje LT: 2500-45mm, 3000-48mm, 4000-51mm. To tak z pamięci;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 No właśnie ,Łukasz napisz coś z perspektywy użytkownika ,bo też się do nich przymierzam.W porównaniu do analogicznych wielkości MQ na papierze lżejszy od podstawowej BG i z mocniejszym hamulcem.Zdaje się ,że szpula w MQ ma mniejszą średnicę, bo przy wielkości 3000 i 6,2-1 nawój 83cm , gdzie w zwykłaj BG 5,6-1 95cm.Bo to rozmiary juz jak mq wszystkie ta 3000 xh to hybryda bo buda ta sama co 4000 , tylko korby maja krótsze niż np luvias czy certate 3000d , nie ma co sie rozpisywac zajw...ste kolowrotki pomijajac brak lozyska w rolce no ale to raczej nie jest jakas wada, ostatni wypad do Holandi obskoczylem z ekipą tymi kolowrotkami , w 3 dni dobre kilkaset ryb także nie mam wątpliwości co do jakości jak w żadnej lt mq , dla mnie kolowrotki idealne i spoko jest waga bo wreszcie mozna mocniejsze kijaszki wyważyć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STYCHU3 Opublikowano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 Witam Panowie,szukam kołowrotka do przynęt główka max 25 gr plus guma 5 cali.Podbijam z korby więc musi być to solidna maszyna, budżet to 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewo Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Witam Panowie,szukam kołowrotka do przynęt główka max 25 gr plus guma 5 cali.Podbijam z korby więc musi być to solidna maszyna, budżet to 500 zł Ultegra FB 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Witam Panowie,szukam kołowrotka do przynęt główka max 25 gr plus guma 5 cali.Podbijam z korby więc musi być to solidna maszyna, budżet to 500 złOkuma Salina 30 jak Jeszcze jest gdzieś dostępna może nie za lekka ale moc w tym młynku jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi