binio1111 Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Co do tego Spro : 2019-10-22 Kołowrotek miałem do lekkiego spinningu, nawet roku nie wytrzymał, strasznie głośno pracuje jak by łożyska już miały dosyć. W dodatku plecionka przy nawijaniu po rzucie czesto lubi wejść pod regulator od hamulca bo jest tam taka blaszka o którą się haczy plecionka. Raczej nie polecam . Płynnie chodził przez jakieś pół roku....720 Tadeusz J, Junoszyno 2019-03-18 wg mnie niezły polecam na lekki spławik Grzegorz W, Gdańsk 2018-07-13 Straszna LIPA co chwile plącze plecione i co raz odcinanie supła i wiązanie na nowo a więc z mojego doświadczenia zdecydowanie odradzam zwłaszcza łowienie z tym kręciołem na gumy czy woblery. Może jeszcze sie sprawdzi jako kołowrotek na grunt ale na razie się nie wypowiadam bo jeszcze nie próbowałem jak się sprawdzi na gruncie Grzegorz M, Gdansk Oto kilka opinii na szybko z netu. Dziękuję. Interesują mnie tylko opinie na temat tych dwóch wymienione wyżej Ryobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 (edytowane) Jeśli jest kasa to lepiej kupić ryobi zauber 4000 fd jeśli nie to ryobi ecusime 4000 Edytowane 28 Października 2019 przez Luciano79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 No właśnie, w czym jest lepsza (lub gorsza) Ecusima od Virtusa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 jakieś pierdoły o tym Spro mam passiona fd 730 od 10 lat chyba, kilkaset ryb wyciągnął i w tym roku dopiero rolka na kabłąku zaczeła mi huczeć. Nawija pletke idealnie, hamulec precyzyjny czego chcieć więcej...aa mam też ryobi ecusime 4000 tez jest fajna ale czy przeżyje tyle co ten passion to nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Kołowrotek sprzed 10 lat to raczej już nie to samo co obecne-niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Który z kołowrotków (Ecusima ,Virtus) ma szpulę o większej średnicy? Oczywiście porównując ten sam rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio76 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Jaki kołowrotek do łowienia z łódki sandacza z opadu na zaporówce głębokość 0.70-3.50. Gumy ok 5-15cm na główkach 5-15g do kija St. Croix Legend Elit ES 68MXF Extra Fast Action, Medium Power 6'8" 6-12lb 3/16-5/8 oz. Podbicia raczej z kija.Chętnie coś z Daiwy. Przedział cenowy 400-800zł.Jaka wielkość, przełożenie? No i nie za ciężki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Oczywiście z Daiwy rozmiar 2500 z mojego doświadczenia będzie ok.Moze być BG,Caldia Ą lub Prorex RA /korpus 3000 szpula-rotor 2500.W BG i Prorex jest większe przełożenie,ale niweluje to większa długość korby i w Prorex bebechy od 3000.Ja bym stawiał na Prorexa,ale jest najciezszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Kup BG 3000 Będzie pan zadowolony Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zdecydowanie za ciężki ten kołowrotek jak powyżej...Do tej wedki najczesciej podpinam Daiwe LT3000S-C (waga 180g), ew. model LT3000 (225g) i to jest max. zeby łowic komfortowo.Dobrze wykonana wedka nie wymaga tzw. doważania zestawu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Ze starej rozmiarówki Daiwy weź 2500 ( np. BG) z LT 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio76 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 (edytowane) Zdecydowanie za ciężki ten kołowrotek jak powyżej...Do tej wedki najczesciej podpinam Daiwe LT3000S-C (waga 180g), ew. model LT3000 (225g) i to jest max. zeby łowic komfortowo.Dobrze wykonana wedka nie wymaga tzw. doważania zestawu.Daiwa LT3000S-C to o jaki dokładnie chodzi model Prorex?...bo o takim samym oznaczeniu chyba nie ma szukałem Edytowane 28 Stycznia 2020 przez pio76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 (edytowane) Ja kupiłem Daiwa 18 Prorex X LT 2500 i wszystko było ok przy okoniówce. Dopóki nie mmiałem przyłowu w postaci szczupaka 93cm . Teraz kołowrotek wyraźnie dostał po trybach i trybi mocno posuw szpuli . Edytowane 28 Stycznia 2020 przez golsyl1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Ja kupiłem Daiwa 18 Prorex X LT 2500 i wszystko było ok przy okoniówce. Dopóki nie mmiałem przyłowu w postaci szczupaka 93cm . Teraz kołowrotek wyraźnie dostał po trybach i trybi mocno posuw szpuli .Prorex x ma przekładnie z tańszych lt . Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Daiwa LT3000S-C to o jaki dokładnie chodzi model Prorex?...bo o takim samym oznaczeniu chyba nie ma szukałemExist LT z rynku japonskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio76 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Exist LT z rynku japonskiego To nie ta półka cenowa jakiej szukam...tak jak pisałem 400-800 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Do takiej wedki to cos lekkiego by sie przydalo np. nowy Luvias 3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Bg 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander97 Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Mam do etreema 68mxf daiwe fuego lt 4000, na prawdę super kołowrotek, jeszcze ta cena..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio76 Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Fuego i Legalis to chyba bliźniacze kołowrotki, ta sama waga itp.? Fuego ma o jedno łożysko więcej. Legalis kolorystycznie by mi lepiej pasował (czarno złoty) a Fuego (czarno czerwony)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio76 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 (edytowane) A Daiwa Caldia LT 4000? Bo z tym Fuego to raczej większość opinii słabe...Caldia ok 5 stówek drożeza od Fuego to chyba lepsza. Chociaż czytam że te wszystkie LT to lekkie ale słaby materiał...i sam już nie wiem co wybrać????Upieram się raczej przy Daiwie... Edytowane 8 Maja 2020 przez pio76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Szukałem jakiś czas temu kołowrotka 2500/3000 pod lekki kij sandaczowy. Obmacalem daiwy od Fuego Lt do prorex i balistica za 800zl.Kupilem kolejne fuego(mam ponad rok model 4000) gdyż nie widziałem na sucho w sklepie tych 500zl różnicy.Jak dla mnie fuego to najlepszy wybór za ok 300pln. Jeżeli chvesz coś innego, co pracuje trochę lepiej to bierz Ultegre FB albo nowego Stradica. Przy tych młynkach vs fuego widać różnicę tych kilku stówek.Ja tak to widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio76 Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Wydaje mi się że te różnice w cenie z czegoś muszą wynikać...Shimano nie chcę wolałbym Daiwę. Też nabrałem chęci na to Fuego ale teraz tak myślę że 300 parę zł za kręcioł to mało i raczej jest zbudowany z komponentów słabej jakości...Może przy łowieniu lżejszym się sprawdza ale do opadu i średniego łowienia to nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Dobrych kilka lat temu za 100$ kupowało się przyzwoity kołowrotek.Miałem 3 Daiwy laguny i też twierdziłem że Stelli nie kupię bo to bez sensu.Laguny służyły mi z 10 lat i jeszcze w dobrym stanie je sprzedałem-teraz to badziew robią, plasticzane wydmuszki.Jednak z upływem lat zmieniłem zdanie.Czasem warto raz wydać i cieszyć się kilkuletnim użytkowaniem. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Moje Fuego 4000 jakoś ciężko nie pracowało. Ale było na Czorsztynie 3 pełne dniówki i główki 10 do 25 gram, na Wiśle też jakoś tak wyszło że był używany do sandaczowania i nawet trafiały się bolenie, plus inne plytkie zbiorniki z woblerami i gumami szczupakowo sandaczowymi. Ktoś zaraz powie ze nie wiele łowione, ale mnie przekonało. A i 300 zł gdy położysz na piasku, albo poobija się na łodce już tak nie żal jak 1000 ???? Ja mam takie podejście do kołowrotków łodkowych, zniszczy się to wjedzie nowy młynek. A to że są lepsze i sam takimi łowilem i łowię nie zmienia w moim przekonaniu faktu że fuego LT to dobry tani kołowrotek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi