pio76 Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 (edytowane) Tzn. nie chodzi mi o to że kręcioł się niszczy czy obija...po to on jest to rzecz użytkowa, soecjalnie się nad tym nie rozczulam, mam Vanquisha i pod poduszką go nie trzymam????Bardziej chodzi mi o komponenty czy wytrzymują i w miarę chodzą i da się łowić...wiadomo że jak się wysypie po 3 sezonach to za tą kasę biorę drugi, tylko żeby się nie wkurw...podczas użytkowania od razu.A uparłem się na Daiwę, bo w Shimano nie pasują mi te cieniutkie druciane kabłąkiMoże wezmę to Fuego spróbuję... Edytowane 9 Maja 2020 przez pio76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio76 Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Czy Shimano Stradic Ci4+ 4000 FB będzie dobry do łowienia z łódki sandacza z opadu na zaporówce głębokość 0.70-3.50. Gumy ok 5-15cm na główkach 5-15g ?Ewentualnie jaki model czy o przełożeniu 4.8:1 czy 6.2:1 (ten ma chyba dodatkowo oznaczenie XG). Czy może lepszy byłby chyba wcześniejszy model Stradic 4000 FL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Miałem oba, daiwa bg 2500 lepiej się sprawdzi, 3000 to już wogole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Dobre rozwiązanie i niezła cena, jak sądzę http://woblerek.com.pl/daiwa/1755-daiwa-infinity-q-custom-.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Dobre rozwiązanie i niezła cena, jak sądzę http://woblerek.com.pl/daiwa/1755-daiwa-infinity-q-custom-.htmlZa tą cenę jak najbardziej warto. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Za tą cenę jak najbardziej warto. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka tylko kabłąk zepsuty w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yary Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Witam, kupiłem kij sandaczowo/szczupakowy. Gdyż zaczynam przygodę z sandaczem, znalazłem na yt ciekawy film Sebastiana Kowalczyka który polecał gorąco na własnych doświadczeniach wędkę Fiume Seaman Jigger 240cm / 200g. Majątku nie stracę jeśli to będzie nieudany zakup, ale warto spróbować. Potrzebuje dobrać kołowrotek do orania na Odrze przy większych obciążeniach i mam na oku Kołowrotek Penn Battle II 4000 i Abu Garcia REVO2X40. Który młynek według was powinien sprostać zadaniu i nie przeciążyć dolnika wędki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttb Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 (edytowane) Jak jeszcze nie kupiłeś tego morskiego wędziska, to kup sobie takie bardziej pod sandacze, do ok 35-40g wyrzutu. Na Odrę wystarczy. edyta:Oj jednak doczytałem, że kupiłeś - to może oddaj je.Jak chcesz bardzo ekonomicznie i ciężar wędki Cię nie przerazi, to https://www.wedkarski.com/wedki/6602-wedka-tsubame-mh-spin-mikado.htmlJak chcesz lżej, to dodając kasę, ciężary wędek będą maleć. Edytowane 5 Czerwca 2020 przez ttb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 (edytowane) 200g cw to chyba na marliny a nie na Odrę.....kolega słusznie radzi 40./50g to max......a i to z zapasem mocy.... . Edytowane 5 Czerwca 2020 przez delux64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Daiwa BG 3000 bardzo dobry młynek pod sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yary Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Polecam zobaczyć pracę tej wędki na jednym z filmów o którym pisałem wyżej, później wychodzić z założenia że kij się nie sprawdzi. Bardziej chodziło mi o pomoc w dobraniu kołowrotka nie wędki. A więc penn battle II czy Abu Garcia REVO2X40. Dzięki Piter wezmę też pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Też proponuje Daiwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daron Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Daiwa BG 3000 ,u mnie daje rade . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Yary,nie sugeruj się filmikiem z YouTuba.Yutuberzy mają duży wpływ na sprzedaż sprzętu wędkarskiego, nie koniecznie dobrego.Na rynku jest dużo fajnego sprzętu za rozsądną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fladra Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Akurat u Kowalczyka jak na dłoni widać kiedy promuje czy sklep czy tak jak obecnie przynęty relaxa. On też się z tym raczej nie ukrywa, ale podoba mi się jego podejście do sprzętu. Wędka o której mowa chyba mu po prostu pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitiki Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Odbiegając nieco od głównego tematu, jaką kamizelkę na sandacza polecacie i dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Ze skóry, żeby pasowała na niego:) przepraszam ,ale ciężko było się powstrzymać... wybierz taką która tobie będzie pasowała. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitiki Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Ale myslałem, że są jakieś specjalistyczne, dedykowane czy chocby bardziej się nadajace od innych, takich "zwykłych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Ja mam z napisem zander, ale chodzę w niej też na szczupaki i bolenie ale nie mogę się pochwalić dobrymi wynikami. Więc coś chyba w niej jest bo na sandacze nie narzekam ????????????♂️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Daiwa bg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander97 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 (edytowane) <...> Daiwa bg 3000 ,mega solidna maszyna Edytowane 11 Czerwca 2020 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 <...> Daiwa bg 3000 ,mega solidna maszynaU mnie lata drugi sezon, głównie średni "opading" z łodzi - bez zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 U mnie Daiwa Prorex wersja która jest odpowiednikiem BG chyba RA już 3 sezon do wszystkiego od boleni po brzany, szczupaki kończąc na sandaczach. Rozmiar 2500 czyli body z 3000 BG a szpula i rotor z 2500, nie narzekam na młynek tylko dostępność i cenę szpul Daiwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maroni26 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 (edytowane) Jak dla mnie kołowrotek,za rozsądne pieniądze(ok 500zł )na sandacza z przeznaczeniem do ciężkiej orki to zdecydowanie ta nowa Ultegra 4000.Mam ją ponad sezon i kręci na główkach 30-40g dalej jak masełko.Znajomy łowi od kilku sezonów jeszcze ciężej i też chwali.Mocniejszy sprzęt od nowego stradika FL moim zdaniem,słysząc już narzekania niektórych Edytowane 19 Czerwca 2020 przez maroni26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Stradic chyba nigdy nie miał być do katowania na ciężko. Ultegre miałem 4000 i 5000 i nie narzekałem tyle że koncepcje się zmieniły i mam 1000. W kwotach do 500 to chyba tylko Ultegra, Prorex/BG, Slammer czy jakieś Ryobi/Spro i dużo czytałem na temat udanego Jaxona chyba Machine ale osobiście bym nie ryzykował. Ultegre brał bym te szybszą nawet 5000 która od 4000 różni się tylko szpulą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi