Skocz do zawartości
  • 0

Mapy batymetryczne

mariusz1976

Pytanie

Czy ktoś z kolegów próbował wgrywać mapy batymetryczne bezpośrednio do pamięci echosondy? Czy taka operacja ma szansę powodzenia, dokładnie to chodzi o to że mam dwie różne mapy i jeden slot na kartę, więc przyszło mi do głowy żeby np. Maxi mapę wgrać do pamięci echa a navionicsa mieć na karcie w slocie.

Wiemy też że można skopiować mapy na kartę ze zmiennym kodem cid i też ruszą na echu, ale gdyby na takiej karcie zrobić dwie partycje i wgrać dwie różne mapy wykorzystując jeden slot na kartę sd ?

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wgranie map do pamięci jest możliwe, bo można było zamówić urządzenie z wgranymi mapami. Przynajmniej w starszych wersjach Lowrance pamiętam taką ofertę w sklepie internetowym. Czyli z poziomu serwisu taka operacja jest możliwa. Natomiast aby wgrać je samodzielnie to potrzebna jest wiedza jak połączyć się z urządzeniem z poziomu systemu operacyjnego Linux i oczywiście znajomość samego Linuxa (komend)

• 0

Batymetria tak jak każda inna nawigacja, kupujesz kartę samsung ze zmiennym kodem cid i pod linuxem nadajesz kod karcie wrzucasz pliki i to śmiga. Znam ludzi którzy korzystają z takich map, to jest identycznie jak z wódką, jak za droga to ludzie na meliny chodzą.

Edytowane przez mariusz1976

• 0

Batymetria tak jak każda inna nawigacja, kupujesz kartę samsung ze zmiennym kodem cid i pod linuxem nadajesz kod karcie wrzucasz pliki i to śmiga. Znam ludzi którzy korzystają z takich map, to jest identycznie jak z wódką, jak za droga to ludzie na meliny chodzą.

Nie, to nie jest zdecydowanie taka nawigacja jak każda inna. Nie wystarczy zrobić wirtualnej siatki -mapy z georeferencjami, trzeba to wypływać. Nakład pracy zdecydowanie większy. 

• 0

Ja? Nie, za cieńki jestem na takie rzeczy. Ale wiem że ludzie korzystają z takich map, to nawet nie jest łamanie kodu tylko zmiana kodu cid na karcie na którą zgrywasz mapy, są stare karty samsung evo plus z taką luką techniczną na której można wykonać taką operację.

nie tylko navionicsa można odpalić z tego co wiem to praktycznie wszystkie mapy.