meps Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Ma ktoś lub miał może możliwość łowienia tymi kołowrotkami? Chodzi mi o serię SG8 i SG6, marketing mają dobry, pytanie czy tylko marketing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phantom72 Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 (edytowane) Ma ktoś lub miał może możliwość łowienia tymi kołowrotkami? Chodzi mi o serię SG8 i SG6, marketing mają dobry, pytanie czy tylko marketing.Na yt znalazłem recke SG6 , gość niezbyt pochlebnie się na jego temat wypowiadał, chyba że ma służyć do lekkiego spina to pewnie posluzy lata (mnie rzekomo cudowne smary w kolowrotku nie są w stanie przekonać do zakupu ) Potrzebowałem kolowrotka do cięższego łowienia, wiec zamiast SG8 kupiłem Splasha 2 i Twin Powera . Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Listopada 2021 przez phantom72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Widziałem tą recenzję ale wiadomo że jedna negatywna opinia nie powinna przekreślać całej serii. W shimano czy daiwach też zdarzały się różne wpadki. Sam nie liczę na cuda na kiju, kołowrotek jest kilka miesięcy na rynku więc ciekaw jestem wstępnych opinie użytkowników. I czy w ogóle wart jest swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 Ktos na forum niedawno sprzedawał SG8 i ktoś chyba go kupił. Piszukaj w poczcie starej notyfikacji o SG8 Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo29 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 (edytowane) Czy jest do kupienia ten kołowrotek SGS6 4000, ale taki jak na zdjęciu . Są ale nie te same mimo tej samej nazwy . Różnica widoczna przy rączce jest jedna śruba a wszędzie dwie , a to już inna obudowa Edytowane 30 Grudnia 2021 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweljar Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2022 Witam. Miał ktoś może styczność z kowrotkami SG sg8? Interesuje mnie model 4000 z przełożeniem 6,2:1. Cena ok, w zestawie zapasowa szpula, wkrecana korbka i mnogo łożysk, nie mam gdzie pooglądać a możliwe że byłaby to alternatywa dla stradica przy bolkowaniu, nad którym się zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 3 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 Witam. Miał ktoś może styczność z kowrotkami SG sg8? Interesuje mnie model 4000 z przełożeniem 6,2:1. Cena ok, w zestawie zapasowa szpula, wkrecana korbka i mnogo łożysk, nie mam gdzie pooglądać a możliwe że byłaby to alternatywa dla stradica przy bolkowaniu, nad którym się zastanawiam.Sg8 4000 interesowalem sie bo ktos sprzedawal na jerku. Gdzies na forach zachodnich znalazlem info a nawet ze 3 rozne opinie ze na poczatku jest ok. Ale maszyna zaczyna szumiec itp.przy intensywniejszym dłuzszym uzytkowaniu. Młynek za krotko na rynku zeby cos wiecej powiedziec lub wiecej opisow znalezc. Juz nie pamietam gdzie te opinie były i nie wynikalo z opisu jakie przełozenie było opisywane i jaki rozmiar. Stawiam ze to takie ryobi z wieksza iloscia łożysk i lepszym marketingiem Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Jakieś nowe opinie? Myślałem o SG6 3000 do kija do 30g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladki Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Jakieś nowe opinie? Myślałem o SG6 3000 do kija do 30gZnajomy ma i żałuje zakupu - SG to słaby chinol, szkoda kasy. Jedyne sensowne firmy produkujące kołowrotki i jako tako trzymające jakość i powtarzalność to Shimano i Daiwa, reszta to loteria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Znajomy ma i żałuje zakupu - SG to słaby chinol, szkoda kasy. Jedyne sensowne firmy produkujące kołowrotki i jako tako trzymające jakość i powtarzalność to Shimano i Daiwa, reszta to loteria.No jeszcze Penn ale troche lepsze modele Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 (edytowane) Zasięgnąłem już opinii u jednego z forumowych kolegów, który zajmuje się serwisem młynków-„SG to taka Okuma w innej obudowie. Już lepiej czerwonego Zaubera 2022” Edytowane 18 Grudnia 2022 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladki Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zasięgnąłem już opinii u jednego z forumowych kolegów, który zajmuje się serwisem młynków-SG to taka Okuma w innej obudowie. Już lepiej czerwonego Zaubera 2022 Albo Spro RedArca - niedawno kupiłem wielkość 3000 i mimo spotykanych opinii, że te starsze wersje lepsze (tez mam) to póki co złego słowa nie powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 (edytowane) Podobno nowy Zuber to teraz lepszy wybór niż Red Arc-obniżona masa, wkręcana w przekładnię korba, dołożone łożyska, 5 lat gwarancji, jedynie hamulec mógłby być mocniejszy. Edytowane 18 Grudnia 2022 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 20 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2023 Pany kolejny sezon minął i może ktoś pokusi się o opinię kołowrotkow z serii SG 8 ?Aktualnie w dobrej cenie, a ja potrzebuję właśnie niedrogą zwijarkę do przynęt około 30 gram raz w roku przez 2 czy 3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 20 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2023 W takiej cenie warto sam kupiłem sg4 3000h Ag jak za 229 zł spoko maszynka .Sg2 za 150zl można wyrwać przy tych cenach stosunek ceny do jakości jest spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 20 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2023 Mnie interesuje seria sg8. W większej wadze mam coś starszego, ale całkiem sprawnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 20 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2023 Mnie interesuje seria sg8. W większej wadze mam coś starszego, ale całkiem sprawnego. ja zamówiłem taki razem z BG MQ, ostatecznie została Daiwa ale ten konkretny chodził bardzo fajnie! Metalowy korpus fajny Knob itd. Nie wiem czy takie też są w promocji. Rozmiar 4000 masz porównanie z LT40 i Daiwa BG 4000 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 Pany, a może ktoś wie czy jest różnica w wielkości przekładni pomiędzy modelami 3000 a 4000 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 24 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Korzystając z "promocji" na kołowrotki Savage Gear w sklepie Drapieżnik, kupiłem sobie model SG8 3000 FD. Przeznaczyłem go do lekkiego spinnningu (klenie, okonie, itp.)Moje pierwsze wrażenia:- bardzo lekki - katalogowo 216 gramów (Ryobi Zauber tej samej wielkości katalogowo waży 305 gramów)- mały - wielkość 3000 to odpowiednik 2500 u innych producentów- dobrze spasowany - brak niepotrzebnych luzów- brak szumów i innych "przeszkadzajek"I teraz kilka uwag natury ogólnej (to moja subiektywna opinia):- fajna, lekka maszynka- ten model (SG8), wg mojej opinii, nie nadaje się do cięższego łowienia (stąd pewnie sporo negatywnych opinii osób, które zajechały kołowrotek), jest za delikatny- nie jest wart 550-600 zł, ale 260 zł za taki kołowrotek z zapasową szpulą to dobra cena 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 24 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Korba jest wkręcana w tym SG8 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 24 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Korba jest wkręcana w tym SG8 ? Tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 28 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 (edytowane) Korzystając z "promocji" na kołowrotki Savage Gear w sklepie Drapieżnik, kupiłem sobie model SG8 3000 FD. Przeznaczyłem go do lekkiego spinnningu (klenie, okonie, itp.) Moje pierwsze wrażenia:- bardzo lekki - katalogowo 216 gramów (Ryobi Zauber tej samej wielkości katalogowo waży 305 gramów)- mały - wielkość 3000 to odpowiednik 2500 u innych producentów- dobrze spasowany - brak niepotrzebnych luzów- brak szumów i innych "przeszkadzajek" I teraz kilka uwag natury ogólnej (to moja subiektywna opinia):- fajna, lekka maszynka- ten model (SG8), wg mojej opinii, nie nadaje się do cięższego łowienia (stąd pewnie sporo negatywnych opinii osób, które zajechały kołowrotek), jest za delikatny- nie jest wart 550-600 zł, ale 260 zł za taki kołowrotek z zapasową szpulą to dobra cenaTylko że model 4000 to maleństwo.Gdzieś na forach napisali że te sg8 to jest to samo co Cadence.Też kupiłem model bez H. Przyda się za te kasę do UL albo do spławika. Chodzi ładnie, nic nie szumi, nic nie bije, zwija ładnie równo plecionke Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka Edytowane 28 Maja 2023 przez selk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 29 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 (edytowane) No ja mam kilka drugi sezon. Nie kręcę dużo, max tak z 8godz/tydzień. I ja jakoś nie narzekam. Cenowo nie porównujmy do kilka razy droższych. Shimano w tej samej cenie co sg6 jest dużo gorsze (bo wylądujemy na Saharze max i to bez drugiej szpuli). Jak doliczyć szpulę to już mamy na sg8.jesli chodzi o moce hamulców to ma ze dwa razy mocniejszy niż cenowy odpowiednik flagowców. Do tego więcej łożysk i niska waga. Oczywiście mam tylko modele 6 i 8 2500 i 4000. Na 2500 na UL na razie największe to szczupaki ok 70cm i bez najmniejszych problemów. Fakt na sumy mam Penna Zajrzałem tu bo słyszałem że wszyscy narzekają, tylko gdzie są ci wszyscy? Myśle, że to niezłe kołowrotki w dobrej cenie (jak to przy wchodzeniu na rynek). Dlatego właśnie kupiłem. I jak to przy konkurencji z droższymi zaraz się znajdzie wiele „niezależnych” negatywnych opinii. No i jeszcze ważne: łowię normalnie, czyli dla większości cienko. Jeśli SG 6 4000 ma w opisie 9kg hamulec (Sahara ma mniej) to nie ma sensu na niego nawijać plecionki grubszej niż pe1,2-1,5. Nie sądzicie? Coś puścić musi, i na sznurze 2,5 i wędce 45g wyrzutu … zapewne będzie to kołowrotek, niezależnie od producenta. Edytowane 29 Maja 2023 przez Qh_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 1 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 Używa ktoś może sgs6/8 wielkości 6000 jak się sprawuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 18 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2024 (edytowane) Używa ktoś może sgs6/8 wielkości 6000 jak się sprawuje ?Nie używałem, ale kupiłem (czekam na dostawę) SGS8-8000. Zaryzykowałem. Kupiłem zamiast kolejnego Penna Slammera 560 na wody Norwegii. Podobna wielkość.Może jednak ktoś ma doświadczenie z tym sprzętem i wypowie się, zanim ja to uczynię. Edytowane 18 Stycznia 2024 przez Janusszr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi