Skocz do zawartości

Kołowrotki Savage Gear

meps

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Nie używałem, ale kupiłem (czekam na dostawę) SGS8-8000. Zaryzykowałem. Kupiłem zamiast kolejnego Penna Slammera 560 na wody Norwegii. Podobna wielkość.

Może jednak ktoś ma doświadczenie z tym sprzętem i wypowie się, zanim ja to uczynię.

Zamówiłem w zeszłym roku i bardzo fajnie spasowany. Miałem rozmiar 4000 nie przerażał ciężarem i pracował bardzo fajnie. Niestety nie łowiłem i odesłałem ale po dzisiejszych obniżkach chyba fajna propozycja.

• 2 tygodnie później...

Jako ciekawostkę podpowiem tylko, że sg najwyraźniej postanowiło nie kontynuować swojej przygody z tworzeniem kołowrotków o stałej szpuli. Wysnuwam taki wniosek na podstawie przeglądnięcia katalogu, w którym nie ma ani jednego takiego kołowrotka. Multiki w katalogu są, ale młynków ze stałą szpulą brak. Może to wskazywać na jeszcze większe promocję i obniżki cen w sklepach, gdy te będą chciały się pozbyć magazynowych zalegaczy.

• Like 2

• 5 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...

przypomina mi to jakiegoś chińczyka matowego z aliexpres  z dodrukowanymi i to trochę "na siłe" znaczkami SG => szczególnie oznaczenie modelu rzuciło mi sie w oczy jako własnie tak wydrukowane,  

czyżby moda na czarny mat z aut wchodziła do kołowrotków :)

ten rodzaj nadruku prawdopodobnie o ile nie zastosowano jakiejś genialnej techniki jego ochrony bedzie sie błyskawicznie ścierał .

Pytanie jak reszta nadruków i jak jakośc kołowrotka

dla mnie z wyglądu krok wstecz w stosunku do poprzedniego modelu 

ale moze jakościowo poprawili

moze ktrtoś z Was po wyglądzie skojarzy jaki to King...coś z aliexpres tak wyglada tylko inne napisy ?

Edytowane przez selk

Kastking sharky 3, bardzo podobny. Sam użytkuję, kupiony za 100 w choice. Kołowrotek nie do zajechania, także jeśli te od sg to jest ten sam model, wróżę im dobra sprzedaż,a jak się ktoś kapnie że to rebrand, będzie gówno burza.

nie to nei to miałem sharky i on nie jest matowy  ale cos gdzieś na Ali widziałem dokładnie takiego całe czarne matowe i tez takie gówniane nadruki białe na tym macie tylko oczywiście bez znaczka SG

No ale niektóre konstrukcje z Ali są tu chwalone. Kiedyś nawet zamówiłem kołowrotek SG - tylko to był ten metalowy SGS8 i chodził bardzo fajnie. Finalnie został inny ale ten mi się bardzo podobał. Mam wrażenie że dobry wytrzymały młynek w korpusie z kompozytu nie jest wcale tak łatwo zrobić - ciekawe ile takie posłużą.

nie to nei to miałem sharky i on nie jest matowy  ale cos gdzieś na Ali widziałem dokładnie takiego całe czarne matowe i tez takie gówniane nadruki białe na tym macie tylko oczywiście bez znaczka SG

Może Piscifun Viper II lub Tsurinoya NA?

Po lewej zębatka z Sharka 4000 z prawej "słynnego " Lurerekiler rozmiar 6000:

attachicon.gif Shark.jpg

Niejednokrotnie czytałem opinie jaki, to jest mocarz z tego lurekilera, którego niepoważni ludzie potrafili nazywać Stella SW z ali ???? Oczywiście 90% tych opinii było na grupach ze sprzętem z ali.

Taki niby mocarz, a jak widać na załączonym obrazku, parę tych drobnych ząbków zgubił.

Pozostając jednak w temacie kołowrotków od SG, to po ich pierwszej wpadce powinni oni wyciągnąć wnioski przede wszystkim w wycenie tego kołowrotka, ile powinien kosztować wyjściowo. SG8 chwilę po premierze kosztował w okolicach 800 zł, a obecnie można go kupić w okolicy 300 zł. Nie wspominając już o masowych wyprzedażach całej serii kołowrotków SG (od SG2 do SG8) w promocjach kup jeden drugi dostaniesz gratis.

Kolejnym mankamentem, który w mojej ocenie powinien ulec poprawie, to hamulec, a dokładniej jego regulacja, którą uważam za tragiczną.

Jeżeli w tej pomarańczy poprawią hamulec i nie krzykną sobie za to więcej niż 300-350 zł, to może coś z tego wyjdzie. W przeciwnym razie przewiduje sytuacje identyczną jak ta, która miała miejsce z kołowrotkami z serii SG.

• Like 1

Są w internetach jakieś zdjęcia lub filmy prezentujące co kołowrotki z serii SG mają w środku? Oczywiście najbardziej mnie ciekawi jakimi bebechami może się "pochwalić" SG8 ????

Edytowane przez WedkarzIncognito

Nie mam pojęcia, jakie tam ma bebechy. Cudów bym się nie doszukiwał ale...

Mam model https://allegro.pl/oferta/kolowrotek-savage-gear-sg8-2500-fd-12597086949

Kręci gładko, dobrze spasowany. Służy do łowienia pstrągów z nurtem rzeki.

Co istotne wnuk, przez tydzień katowania na okoniach nie dał mu rady.

Ps.

Kupiony za 286,99zł. I tyle jest wart, moim zdaniem.

Edytowane przez popper
  • Like 2

• 4 tygodnie później...

Chyba Savage poszło po rozum do głowy. Kołowrotek Savage Gear Orange LTD w zależności od rozmiaru kosztuje od 200 do 250 zł. Jedyne pytanie, jakie mi się nasuwa to, czy nowemu tworowi od Savage pod względem wykonania itp. jest bliżej do modelu SG2, czy SG8? ????

Chyba Savage poszło po rozum do głowy. Kołowrotek Savage Gear Orange LTD w zależności od rozmiaru kosztuje od 200 do 250 zł. Jedyne pytanie, jakie mi się nasuwa to, czy nowemu tworowi od Savage pod względem wykonania itp. jest bliżej do modelu SG2, czy SG8?

SG3  ;)

• 3 miesiące temu...