Janusszr Opublikowano 1 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2024 Po okazyjnej cenie zakupiłem SGS6/6000.Pierwsze wrażenie bardzo dobre. Wyrób chiński, ale moje morskie Penny, Okuma Raw II również chińskie i złego słowa nie mogę powiedzieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 30 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2024 Nie używałem, ale kupiłem (czekam na dostawę) SGS8-8000. Zaryzykowałem. Kupiłem zamiast kolejnego Penna Slammera 560 na wody Norwegii. Podobna wielkość.Może jednak ktoś ma doświadczenie z tym sprzętem i wypowie się, zanim ja to uczynię.Zamówiłem w zeszłym roku i bardzo fajnie spasowany. Miałem rozmiar 4000 nie przerażał ciężarem i pracował bardzo fajnie. Niestety nie łowiłem i odesłałem ale po dzisiejszych obniżkach chyba fajna propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WedkarzIncognito Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Jako ciekawostkę podpowiem tylko, że sg najwyraźniej postanowiło nie kontynuować swojej przygody z tworzeniem kołowrotków o stałej szpuli. Wysnuwam taki wniosek na podstawie przeglądnięcia katalogu, w którym nie ma ani jednego takiego kołowrotka. Multiki w katalogu są, ale młynków ze stałą szpulą brak. Może to wskazywać na jeszcze większe promocję i obniżki cen w sklepach, gdy te będą chciały się pozbyć magazynowych zalegaczy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WedkarzIncognito Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 30 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2024 (edytowane) przypomina mi to jakiegoś chińczyka matowego z aliexpres z dodrukowanymi i to trochę "na siłe" znaczkami SG => szczególnie oznaczenie modelu rzuciło mi sie w oczy jako własnie tak wydrukowane, czyżby moda na czarny mat z aut wchodziła do kołowrotków ten rodzaj nadruku prawdopodobnie o ile nie zastosowano jakiejś genialnej techniki jego ochrony bedzie sie błyskawicznie ścierał .Pytanie jak reszta nadruków i jak jakośc kołowrotkadla mnie z wyglądu krok wstecz w stosunku do poprzedniego modelu ale moze jakościowo poprawili moze ktrtoś z Was po wyglądzie skojarzy jaki to King...coś z aliexpres tak wyglada tylko inne napisy ? Edytowane 30 Września 2024 przez selk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 1 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2024 Kastking sharky 3, bardzo podobny. Sam użytkuję, kupiony za 100 w choice. Kołowrotek nie do zajechania, także jeśli te od sg to jest ten sam model, wróżę im dobra sprzedaż,a jak się ktoś kapnie że to rebrand, będzie gówno burza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 1 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2024 Kastking sharky 3, bardzo podobny. Sam użytkuję, kupiony za 100 w choice. Kołowrotek nie do zajechania, także jeśli te od sg to jest ten sam model, wróżę im dobra sprzedaż,a jak się ktoś kapnie że to rebrand, będzie gówno burza.nie to nei to miałem sharky i on nie jest matowy ale cos gdzieś na Ali widziałem dokładnie takiego całe czarne matowe i tez takie gówniane nadruki białe na tym macie tylko oczywiście bez znaczka SG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 1 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2024 No ale niektóre konstrukcje z Ali są tu chwalone. Kiedyś nawet zamówiłem kołowrotek SG - tylko to był ten metalowy SGS8 i chodził bardzo fajnie. Finalnie został inny ale ten mi się bardzo podobał. Mam wrażenie że dobry wytrzymały młynek w korpusie z kompozytu nie jest wcale tak łatwo zrobić - ciekawe ile takie posłużą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 1 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2024 Po lewej zębatka z Sharka 4000 z prawej "słynnego " Lurerekiler rozmiar 6000: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 2 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2024 Po lewej zębatka z Sharka 4000 z prawej "słynnego " Lurerekiler rozmiar 6000: Shark.jpgpoczekajmy az ktos wyciagnie zebatke z tego nowego SG - diowiemy sie jaka jest i z jakiego materiały jest zrobiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WedkarzIncognito Opublikowano 4 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2024 nie to nei to miałem sharky i on nie jest matowy ale cos gdzieś na Ali widziałem dokładnie takiego całe czarne matowe i tez takie gówniane nadruki białe na tym macie tylko oczywiście bez znaczka SGMoże Piscifun Viper II lub Tsurinoya NA? Po lewej zębatka z Sharka 4000 z prawej "słynnego " Lurerekiler rozmiar 6000: Shark.jpgNiejednokrotnie czytałem opinie jaki, to jest mocarz z tego lurekilera, którego niepoważni ludzie potrafili nazywać Stella SW z ali ???? Oczywiście 90% tych opinii było na grupach ze sprzętem z ali.Taki niby mocarz, a jak widać na załączonym obrazku, parę tych drobnych ząbków zgubił. Pozostając jednak w temacie kołowrotków od SG, to po ich pierwszej wpadce powinni oni wyciągnąć wnioski przede wszystkim w wycenie tego kołowrotka, ile powinien kosztować wyjściowo. SG8 chwilę po premierze kosztował w okolicach 800 zł, a obecnie można go kupić w okolicy 300 zł. Nie wspominając już o masowych wyprzedażach całej serii kołowrotków SG (od SG2 do SG8) w promocjach kup jeden drugi dostaniesz gratis.Kolejnym mankamentem, który w mojej ocenie powinien ulec poprawie, to hamulec, a dokładniej jego regulacja, którą uważam za tragiczną. Jeżeli w tej pomarańczy poprawią hamulec i nie krzykną sobie za to więcej niż 300-350 zł, to może coś z tego wyjdzie. W przeciwnym razie przewiduje sytuacje identyczną jak ta, która miała miejsce z kołowrotkami z serii SG. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 4 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2024 Taki niby mocarz, a jak widać na załączonym obrazku, parę tych drobnych ząbków zgubił.Teraz dopiero zobaczyłem że tam kawał zębatki wyłamany jest… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WedkarzIncognito Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2024 (edytowane) Są w internetach jakieś zdjęcia lub filmy prezentujące co kołowrotki z serii SG mają w środku? Oczywiście najbardziej mnie ciekawi jakimi bebechami może się "pochwalić" SG8 ???? Edytowane 7 Października 2024 przez WedkarzIncognito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2024 (edytowane) Nie mam pojęcia, jakie tam ma bebechy. Cudów bym się nie doszukiwał ale...Mam model https://allegro.pl/oferta/kolowrotek-savage-gear-sg8-2500-fd-12597086949Kręci gładko, dobrze spasowany. Służy do łowienia pstrągów z nurtem rzeki.Co istotne wnuk, przez tydzień katowania na okoniach nie dał mu rady. Ps.Kupiony za 286,99zł. I tyle jest wart, moim zdaniem. Edytowane 7 Października 2024 przez popper 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2024 Katowanie na okoniach????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2024 Katowanie na okoniach?Nie o okonie chodzi. O wnuka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2024 Nie o okonie chodzi. O wnuka No ja do Ryobi części szukam bo syn dał wędkę koledze na 1h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 8 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2024 Katowanie na okoniach?????????Bo to były te okonie jak konie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WedkarzIncognito Opublikowano 5 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2024 Chyba Savage poszło po rozum do głowy. Kołowrotek Savage Gear Orange LTD w zależności od rozmiaru kosztuje od 200 do 250 zł. Jedyne pytanie, jakie mi się nasuwa to, czy nowemu tworowi od Savage pod względem wykonania itp. jest bliżej do modelu SG2, czy SG8? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 5 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2024 Chyba Savage poszło po rozum do głowy. Kołowrotek Savage Gear Orange LTD w zależności od rozmiaru kosztuje od 200 do 250 zł. Jedyne pytanie, jakie mi się nasuwa to, czy nowemu tworowi od Savage pod względem wykonania itp. jest bliżej do modelu SG2, czy SG8? SG3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 4 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca SG3 W tej cenie, dla mnie konkurentem jest Daiwa Ninja LT, mam pod wedka szczupakowa, używam od kilku lat na Wiśle i nadal działa bez zarzutów, więc dla mnie wybór byłby prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi