mirat Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Cześć jestem początujacym jerkowcem składam sobie sprzęt mogę kupić multik jak w temacie za 280zł chciałbym wiedzieć czy to dobra cena i do czego mugłbym go wykorzystać jest nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 jezeli to ten? http://www.tacklewarehouse.com/descpageRLCDAIWA-DPC100H.html to jest warty kazdego grosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 NIe do końca tak wygląda boki ma szaro srebrne to chyba model 100L, a nie 100HL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 to lepiej doloz 15 dolarow i kup ten z linku, oplaca sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 OK dzięki chociaż myślę czy nie dołożyć jeszcze trochę i nie kupić ABU Revo SL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 odgrzewam temat.Procasterów jest wiele wersji. Na rynku japonskim sa nawet wersje z stosunkowo lekką i plytka szpula ( poejmnośc jak w scorpionach 1000/1001 shimano) do lekkiego lowienia. Z tych naj bardziej popularnych wersji można spotkać najczesciej ten z allegro, ktory jest najsłabszym modelem i zarazem jest to blizniaczy multik z Cormoranem corcastem Pro. Jest wersją, która proponował Pitt, zdecydowanie lepsza i faktycznie godna polecenia do srednio/cięzszego castingu oraz nowość: Daiwa procaster 100HL Rojo. Bardzo dobry multik, ktory przy pewnej wprawie i wyzerowanym magnetyku pozwala wmiarę swobodny sposób lowić lotniejszymi wabikami od 8g w górę. Jeśli rozważasz kupno jakiejś daiwy z tego segmentu to ten ostatni jest najbardziej godny polecenia.Mirat jeszcze na koniec taka mała uwaga dotyczaca niskoprofilowych multiplikatorów Daiwa. Wersje z numeracją 100 (TDZ 100ML, TD Zillion, TD Fuego, Procaster) a także 150/153 (Team Daiwa Advantage) mają pojemna i cięzszą szpulę i raczej sa przeznaczne do cięższych wabików. Wersje 103 (TD Sol, Alphas TDZ 103ML, TD Steez,) to już multiki do sporo lzejszych wabików, podobnie jak nie produkowana (chyba ) w chwili obecnej wielkość 105 (TDZ 105HL, TD S 105HL, Procaster X 105HL) Po tej numeracji latwo rozpoznac do jakiego rodzaju lowienia dany model jest predysponowany.pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 a waszym zdaniem na początek z castingiem co wybrać? Łowienie głownie na Wiśle, z brzegu. wędki o których myślałem: Team Dragon SE Cast 2,60m 14-35gTeam Dragon SE Cast 2,14m 5-21g a do niej:MEGAFORCE 100TSHL DAIWA 7.1:1Daiwa Procaster 100 Po przeczytaniu artukułu Remka o boleniach na casting lepszym wyborem będzie chyba wędka 2,6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Wybrałbym Procastera. Jest lepiej spasowany i nie słyszałem, żeby komuś się popsuł, a o Megaforce nietrudno znaleźć słowa krytyki od użytkowników.Co do kija to nie doradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Kamil ma rację, i nawet wiem dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Bo nim łowiłem i mam zaufanie do tej konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Ja mam na sprzedasz Daiwe Procaster 100HL więcej na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Ja mam na sprzedać Daiwe Procaster 100HL -200zł z wysyłka -100% sprawna używana ze 2 sezony teraz leży i kurz łapie . Korpus trochę porysowany czarno -złota jak coś to fotki na emaila prześle. Ja się na tym młynku uczułem się rzucania. Spokojnie da się rzucić 10gramowa główka+ gumą jak i Sliderem 7S Ja mam na sprzedać krowę rasy holsztyno-fryzyjskiej -2500 zł z wysyłka -100% sprawna dojona ze 2 sezony teraz leży ale zazwyczaj stoi. Korpus nie porysowany czarno -biała jak coś to fotki na emaila prześle. Ja się na tej mućce uczyłem się ujeżdżania. Nie rzucałem jej frisbee, ale patyk spokojnie można jej rzucić. Proszę, nie gniewaj się @jamesty, ale... Czy po tym jak zamieściłeś, a zanim edytowałeś swój post, przeczytałeś go chociaż pobieżnie? No cenę podałeś, ale to nie dział sprzedażowy Nie jestem fanatykiem ultra poprawnej pisowni w luźnej dyskusji na Forum, ale jakiś poziom należy przyjąć, choćby z szacunku do innych użytkowników. Literówki i błędy każdemu się zdarzają, ale brak jakichkolwiek przecinków to już czyste lenistwo, by o zaniechanie nie posądzać. Bez urazy. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Jórz poprawiołem tem tekssst terasz wydlarza lepjei To jesz prawdziwa Polszczyzna ;] To nie zmienia faktu że ten multiplikator rzadko kiedy kręci brody , więc łatwo się nauczyć rzucać. A że leży u mnie i krzu zbiera to inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Jórz poprawiołem tem tekssst terasz wydlarza lepjei To jesz prawdziwa Polszczyzna ;] To nie zmienia faktu że ten multiplikator rzadko kiedy kręci brody , więc łatwo się nauczyć rzucać. A że leży u mnie i krzu zbiera to inna sprawa. Cieszę się, że humor dopisuje Czytałem, że to solidny multik i zamienię w tym roku C3 na Rojo właśnie, pod cięższe łowienie. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Osobiste doświadczenia w to włączę - to są równocenne młynki, a wręcz C3 postawiłbym wyżej (te ze starszej serii).Chyba, że round w ręku źle leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Dokładnie Kamilu, źle w ręku leży i tylko dlatego go zmieniam. Nie holowałem nim prawdziwych okazów, ale technicznie spełniał moje oczekiwania (jest z nowszej serii). Niby nie jest duży, ale przy dłuższym łowieniu, ręka mi się męczy. Zwłaszcza w zimne dni. Dłonie mam niezbyt wielkie, a i chyba jakieś echa urazu w nadgarstku, więc gdzie się da, będę forsował low-profile. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi