No nic się nie stało Panowie , naprawdę nic godnego się nie stało Kolejny raz byłem z łaski losu świadkiem MP w wędkarstwie spinningowym , tym razem w wydaniu klubowym . Przykro mi to powiedzieć , ale była to kolejna wyprana z głębszej treści , sensu i znaczenia , jakiegokolwiek czytelnego przesłania impreza made by PZW . Czyli tak jak lokalna struktura związkowej nomenklatury realizuje zlecenie centrali , czyli zamienia w materię statutowy zapis o przewodniej , ba , wiodącej roli sportu Oczywiście biuro ZO zapewnia tylko wdzięczne jej ramy , a treść wnoszą i rozkładają publiczności przed jej zachwycone oczy sami uczestnicy .
A jak było ..
Stu dwudziestu ludzi , trzy sektory , trzy tury na kwitnących dywanach zalewu Sulejowskiego , dużo motorówek , żółte boje , czerwone chorągiewki , trockiści paprockiści i tradycyjny target naszych nieszczęsnych ścigantów ..
Okoneczki
Reprezentacje klubów , albo może nawet bardziej , pieszczochy ZG potulnie dały się wtłoczyć w ten jałowy , kiepsko rokujący , beznadziejny schemat i pracowicie odegrało tą kostyczna ramotę do końca . TV to uwieczniła i w świat poniesie jako model
Nim odeślemy tą smutna chałturę w niebyt i zupełnie należne zapomnienie , zadam pytanie :
Czemu ludzie deklarujący miłość do tego hobby godzą sie na udział w tak nędznych , banalnych i kompletnie nieistotnych formach publicznej ekspresji ?
Czy format tego wyścigowego święta nie przeczy wysokim standardom obowiązującym fanatyków i wielbicieli spinningu ?
Czy nie jest to przypadek hodowli biernych , miernych oraz wiernych , wyścigowych lemingów w związkowym paśniku ?
Ps..
Po raz trzeci , niesiony sympatia do łowiącej braci ,dokładałem swoje ręce do MP . Zorganizowałem nieodpłatny dojazd , parking i dostęp do wody na prywatnych gruntach wioski Swolszewice . Drugi raz ZO Piotrków nie dotrzymał umowy . Trzeciego razu nie będzie ..
K..wa , gdzie jest sandacz dla p. Marka , że o innych zobowiązaniach nie wspomnę !!??
Pytanie
Sławek Oppeln Bronikowski
No nic się nie stało Panowie , naprawdę nic godnego się nie stało
Kolejny raz byłem z łaski losu świadkiem MP w wędkarstwie spinningowym , tym razem w wydaniu klubowym . Przykro mi to powiedzieć , ale była to kolejna wyprana z głębszej treści , sensu i znaczenia , jakiegokolwiek czytelnego przesłania impreza made by PZW . Czyli tak jak lokalna struktura związkowej nomenklatury realizuje zlecenie centrali , czyli zamienia w materię statutowy zapis o przewodniej , ba , wiodącej roli sportu
Oczywiście biuro ZO zapewnia tylko wdzięczne jej ramy , a treść wnoszą i rozkładają publiczności przed jej zachwycone oczy sami uczestnicy .
A jak było ..
Stu dwudziestu ludzi , trzy sektory , trzy tury na kwitnących dywanach zalewu Sulejowskiego , dużo motorówek , żółte boje , czerwone chorągiewki , trockiści paprockiści i tradycyjny target naszych nieszczęsnych ścigantów ..
Okoneczki
Reprezentacje klubów , albo może nawet bardziej , pieszczochy ZG potulnie dały się wtłoczyć w ten jałowy , kiepsko rokujący , beznadziejny schemat i pracowicie odegrało tą kostyczna ramotę do końca . TV to uwieczniła i w świat poniesie jako model
Nim odeślemy tą smutna chałturę w niebyt i zupełnie należne zapomnienie , zadam pytanie :
Czemu ludzie deklarujący miłość do tego hobby godzą sie na udział w tak nędznych , banalnych i kompletnie nieistotnych formach publicznej ekspresji ?
Czy format tego wyścigowego święta nie przeczy wysokim standardom obowiązującym fanatyków i wielbicieli spinningu ?
Czy nie jest to przypadek hodowli biernych , miernych oraz wiernych , wyścigowych lemingów w związkowym paśniku ?
Ps..
Po raz trzeci , niesiony sympatia do łowiącej braci ,dokładałem swoje ręce do MP . Zorganizowałem nieodpłatny dojazd , parking i dostęp do wody na prywatnych gruntach wioski Swolszewice . Drugi raz ZO Piotrków nie dotrzymał umowy . Trzeciego razu nie będzie ..
K..wa , gdzie jest sandacz dla p. Marka , że o innych zobowiązaniach nie wspomnę !!??
31 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi