Skocz do zawartości
  • 0

Wysyłka wędek z Polski do EU (uk)

Mateush

Pytanie

Witam

Koledzy potrzebuję info na temat jak w temacie. Chodzi mi o sprawdzone firmy kurierskie , które to przewożą takie przesyłki i zawsze dowożą - bezproblemowo , w stanie nieuszkodzonym . Zależy mi naprawdę na solidnej firmie ( nie musi być dhl , dpd etc) , pierwsze customy dla mnie, i to od naszego forumowego rodbuildiera @krzysiek , dobrze byłoby otrzymać w całości i przetestować B) Za wszelkie info wielkie dzięki :D

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

nie wiem jak w uk, ale w irl kolesie co tirami woza zarcie do polskich sklepow czesto biora paczki. kolega tak wysyla nawet cale blotniki do samochodow. generalnie kierowca ma do dyspozycji jakis schowek na palety etc. Mi za przywiezienie z pl 2 kolumn glosnikowych maestro 180 powiedzieli kilkadziesiat euro (kolumny waza conajmniej kilkanascie kg/sztuka i sa dosyc duze (100+x40x40? nie pamietam).

na kazde 10 paczek jakie znam wysylanych jakimis thunderami czy innymi tanimi paczkami cos ginie albo idzie 100 lat...

• 0

Tylko, że kierowcy wożą bez ubezpieczenia. Zaginięcie i późniejsze szopki mogą się zdażyć zawsze. Ja bym wytypował coś na podstawie warunków w umowie i możliwości jakie oferuje śledzenie paczki. Co prawda w odwrotną stronę, ale ja przy większych gabarytach mam pozytywne doświadczenia jednak z monopolistami, UPS i DHL.

• 0

Sam jestem kierowcą i nie mam możliwości odebrania tego od innego gdy ten będzie kręcił pauzę lub po prostu przeciskał się gdzieś w pobliżu, za dużo nieudogodnień . Jedynie do drzwi lub do odebrania w filii firmy kurierskiej :D Do sklepów tutaj to zwykli kurierzy paczki wożą.