Skocz do zawartości

Nysa Kłodzka

fishbartek1

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 10 lat później...

NIe byłem , nie łowiłem ale mój Ojciec często tam siedzi ( okolice paczkowa )  i rzeczywiscie jak dzwonie i pytam ,,co tam '' to słysze ,,okonia pełno , trafia się ładniejszy , małe sandaczyki raz na jakiś czas brzana....a rok ,dwa temu piękne świnki , czasami brzana i piękny boleń 80+ ...jak znajdę zdjęcie tego ładnego bolka to wstawie :) 

to chyba łowisz w dolnych okolicach tej rzeki bo powyżej cały czas płyna liście i cieżko się łowi, można z nad dna ładnego klenia skusić, okonia i pstrąg uderzy.

Powyżej też łowie i jakoś tych liści aż tyle nie ma, bez przesady;) może w ten dzień który pisałeś było apogeum ale na codzień da się połowić

Łowie tez przed Nysa (do glebinowa) ale nie byłem od czasu przyduchy ktora z otmuchowa się wzięła

Łowie tez przed Nysa (do glebinowa) ale nie byłem od czasu przyduchy ktora z otmuchowa się wzięła

słyszałem, że niby bolki jakiś czas temu tam gryzły, więc może całej ryby nie podusili. Oby

Poza tym po całej akcji wszyscy się ogłaszali (starostwo, gmina) , że dadzą pieniądze na zarybienie tego odcinka rzeki, póki co cisza ...

• 1 rok później...

Najbardziej dziwi fakt,że do tej pory NIKT Z ZARZĄDU OKRĘGU PZW POLE nie zajął stanowiska ani nie poinformował o ew.działaniach w tej bulwersującej sprawie na stronie PZW OPOLE-ale cóż -widocznie składka na ochronę wód (albo pensje)są za niskie.No i oczywiście-W A K A C J E-BRAWO !!!!!!!!!!

• Like 1

• 5 lat później...

Czołem Panowie. Będę niedługo w Otmuchowie i chciałbym poganiać za bolkami, jaziami czy innymi kleniami. Atakować na odcinek między zbiornikami czy uciekać gdzieś powyżej/poniżej zaporowek? Za wszelkie sugestie z góry dziękuję :)

Próbuj pomiędzy  zbiornikami ,łatwiej o rybę bo jest wyższy stan wody (chociaż już zrzucają ,dzisiaj byłem i woda opadła o ok.50 cm)  ,powyżej Otmuchowskiego dużo niższy stan wody miejscami można brodzić w woderach.

• Like 1