Kuba Standera Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Tak, ołszyny wypuściły serię.gdyby nie kosztowały 2tys $ bym się nawet skusił.Rozsądny kajak zrobiony i gotów to jakieś - 8-9 stówek. Tego z minnkota można pewnie w okolicy 1500, a założenie elektryka i baterii plus sterowania - nie wiem czy się uda w tej cenie.Chociaż poczytałem o nim trochę i max 2h na baterii, max prędkość 5mil/h. 2k$. No nie wiem, nie robi to wrażenia zbytniego, szczególnie za 900$ ekstra w stosunku do tridenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Szansa, że ten silnik elektr. pociągnie pod wiatr i fale nie jest chyba zbyt duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Szczególnie jak prąd zasuwa np 8km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Myślałem bardziej o wspomaganiu w ekstremalnych warunkach - pogoda, kontuzja itp. Główny napęd to tylko wiosła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Myślałem bardziej o wspomaganiu w ekstremalnych warunkach - pogoda, kontuzja itp. Główny napęd to tylko wiosła. i duuuuza ilosc fasolki po bretońsku spozyta kilkanascie godzin wczesniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Po co zabawa w jakieś elektryczne silniki? 3konny budżetowy silniczek robi z kajak rakietę: BTW, dziś oglądałem przez chwilę, kajakarza pospolitej postury, który na Odrze przy silnym wietrze zapodawał dobrym rytmem, pod prąd aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Wiesz, można i silnik z miga Cała zaleta kajaka to cicho, subtelnie etc. Plus - zamiast siłowni i dreptania jak kretyn bezużytecznie w miejscu coś przynajmniej z tą energią robisz, zamiast niczym chomik w kołowrotku...Ja chętnie mięśniowo, choć myślę nad jakimś dopalaczem ratującym w trudnej sytuacji - umożliwiajacym np trolling. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Kuba, zadziwiasz mnie. Przecież pod dwóch blantach lub fiolce amfy jedziesz pod prąd aż miło! <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Wprowadziłem pewne korekty w moim poprzednim post'cie. Chyba wygląda lepiej, bardziej profesjonalnie - cokolwiek to znaczy.A znaczy tylko, że zaczynam czytać ze zrozumieniem. Tak myślę! <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 8 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Kolejne kilka wypadów z black castem - coraz bardziej lubię ten kij.Dzisiaj miałem możliwość zabrać go na szczupłe, i, o dziwo - bez problemu obsługuje i cięższe przynęty - ja łowiłem dzisiaj bez najmniejszego problemu i gnomem3 i... fatso 10F. Czyli te 35g to tak trochę w stylu st croix jest.Kijek fajny, lubię nim łowić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 24 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 I następne kilka łowień.Kij ten sprawdzi się przy sandaczowaniu - świetnie łowi się gumami na główkach do 30g, wahadłówkami etc. Kij jest bardzo czuły, przekazuje akcje z przynety do ręki całkiem całkiem, jak na chruściaka.Ryb wyciągnął na ostatnim wypadzie z 50, tyle że nikłych rozmiarów - do 40cm. Choć taki pollock potrafi chwilkę pochodzić na tym kiju.W każdym razie - z kija jestem zadowolony bardzo.Sparowany w tym momencie z Revo SX-HS i broxxem 8kg - zestaw świetnie zgrany, nie tylko użytkowo, ale i fajnie to wygląda kolorystycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Bardzo fajny kijek trzeba przyznać. Spasowany z Daiwa Advantage 153HSTLA daje fajny zestaw do średniego łowienia. C.w kija nieco zaniżone, dawało radę rzucać gumami relaxa 9" ale to już raczej maximum tego kija, zazwyczaj był używany do gum 6'cio calowych z główkami od 18 do 25 gram. Dobrze czuć brania ryb. Fajnie się gnie przy 80'tce. W ostatnich dniach wyjazdu do szwecji całkiem dobrze sprawdził się w łowieniu wertykalnym na przynęty kolegi @Termosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Odświeżę. Mam zamiar kupić ten kijek w wersji 5-25g. Powiedzcie mi jakie jest jego realne cw? Da radę z cieższymi przynętami czy te 25g to max? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Możesz rzucać cięższym, używam go zazwyczaj do 35g ale do 40g tez da radę lecz to jest max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Git. Właśnie o to mi chodziło Teraz w takim razie trzeba zamówić kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Jacku, tylko napisz jak Ci się sprawuje kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrr Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 witam,wczoraj trzymałem ten kijek w ręku i bardzo mi się spodobał. Na oko widać, że te 35g to zaniżone jest. Moje pytanie brzmi czy nada się do dużych obrotówek? Dużych tj. np aglia 7 meppsa, dp spinner 7 savagear i inne śmigła. Czy przy takim śmigle wędka nie będzie zbyt mocno się uginała podczas prowadzenia przynęty?? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Możesz rzucać cięższym, używam go zazwyczaj do 35g ale do 40g tez da radę lecz to jest max A od dołu? Rzeczywiście 5gr czy jak podpowiada logika min. 8-10gr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Bardziej 8-10g, wg mnie trochę za sztywny na 5g. Należałoby trochę się nagimnastykować żeby dalej rzucić niż 15m woblerkiem 5g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pional2000 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Czy jerki tym kijem poprowadze? Piszecie, ze zanizone CW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Zalezy jakie jerki?max moim zdaniem to czujnie 50 gram. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrr Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Czy jerki tym kijem poprowadze? Piszecie, ze zanizone CW?witam,jak najbardziej się nada. Osobiście używam jej do jerków takich jak sweeper 14 i fatso 10 S.Ostatnio innej wędki nie używam tak mi podeszła ta okuma. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Ja wam powiem, że kijek bardzo mi się spodobał. Kupiłem wersję 10-35 od dołu w połączeniu z cu201 lata od 7-8g. Najciężej rzucałem sliderem 10s jak dobrze pamiętam to ma 46 gram, patyk daję radę lecz według mnie nie jest to co lubi najbardziej. Mi sie najlepiej ostatnio nim łowi obrotowkami do 20-25g i wszelkimi gumami. Wedka jest czuła, trzyma rybę. Jak za te pieniądze rewelacja, nawet odstawilem jerkowke na drugi plan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pional2000 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Dziekuję za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi