Skocz do zawartości

Spiningi Tubertini

FidoAngel

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie, że założyłeś temat. Mam dwa budżetowe kije, seika optical 0-4g i 1-6g. Wędki w tej cenie są rewelacyjne i wersja 0-4g ma u mnie dożywocie, mega uniwersalna, bo rzuci jigiem 0,5g na zadowalającą odległość, ale pociągnie też i 5-7g. ze smukłą gumką/tantą. Są naprawdę czułe i szybkie. U mnie na pewno nie skończy się tylko na opticalu.

• Like 2

Fajnie, że założyłeś temat. Mam dwa budżetowe kije, seika optical 0-4g i 1-6g. Wędki w tej cenie są rewelacyjne i wersja 0-4g ma u mnie dożywocie, mega uniwersalna, bo rzuci jigiem 0,5g na zadowalającą odległość, ale pociągnie też i 5-7g. ze smukłą gumką/tantą. Są naprawdę czułe i szybkie. U mnie na pewno nie skończy się tylko na opticalu.

Czy możesz porównać pracę do jakiegoś znanego kijka? Szukam kolejnej zabawki pod okonie ale raczej w deklarowanym zakresie tej Optical do 4g no i łowię fastami i takiego szukam. Szukam czegoś delikatniejszego od Finezze UX z wklejką.

Z takich bardziej znanych modeli to np. porównując do microflexa 1-7g jest od niego znacznie szybsza i znacznie, znacznie czulsza, natomiast nie zapracuje aż tak ciepło jak DAM, po całości blanku. Chociaż okoń 30cm i tak pięknie gnie tę wędke w 2/3 długości. Brać nie zastanawiać się, 200zł nie pieniądz za taką wędkę. Idealna pod gumki, ale też da radę z blaszką czy jakimś spinmadem. Na twardym dnie, nawet na sporej głębokości, z cienką plecionką zobaczysz bez problemu na szczytówce opad 1,5g + gumiś

Edytowane przez GroPerch
  • Like 2

• 3 tygodnie później...

Testowałem w zeszłym roku Vertixa do 2,5g i powiem ze jestem miło zaskoczony. Jedyny mankament to trzeba się przyzwyczaić do "falującego" uchwytu kołowrotka który stwarza wrażenie  niestabilnego ale to przez neoprenową podkładkę izolującą blank. Wędka mimo specyficznej konstrukcji całkiem przyzwoicie trzyma ryby (od okonków do brzan), ma płynne ugięcie i bardzo fajnie daje się animować nią przynęty. Pod koniec filmiku właśnie łowiłem Vertixem 

• Like 1