FidoAngel Opublikowano 8 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 Jakie macie doświadczenia?Firma znana z doskonałego sprzętu wyczynowego pod spławik ale mało informacji o spiningach. Zwłaszcza ciekaw jestem tych w klasie UL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 8 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 Fajnie, że założyłeś temat. Mam dwa budżetowe kije, seika optical 0-4g i 1-6g. Wędki w tej cenie są rewelacyjne i wersja 0-4g ma u mnie dożywocie, mega uniwersalna, bo rzuci jigiem 0,5g na zadowalającą odległość, ale pociągnie też i 5-7g. ze smukłą gumką/tantą. Są naprawdę czułe i szybkie. U mnie na pewno nie skończy się tylko na opticalu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 Nie ma co ukrywać, że Tubertini ma super sprzęt spławikowy to i spinningi mogą być przyzwoite. Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 9 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 Fajnie, że założyłeś temat. Mam dwa budżetowe kije, seika optical 0-4g i 1-6g. Wędki w tej cenie są rewelacyjne i wersja 0-4g ma u mnie dożywocie, mega uniwersalna, bo rzuci jigiem 0,5g na zadowalającą odległość, ale pociągnie też i 5-7g. ze smukłą gumką/tantą. Są naprawdę czułe i szybkie. U mnie na pewno nie skończy się tylko na opticalu.Czy możesz porównać pracę do jakiegoś znanego kijka? Szukam kolejnej zabawki pod okonie ale raczej w deklarowanym zakresie tej Optical do 4g no i łowię fastami i takiego szukam. Szukam czegoś delikatniejszego od Finezze UX z wklejką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 9 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 (edytowane) Z takich bardziej znanych modeli to np. porównując do microflexa 1-7g jest od niego znacznie szybsza i znacznie, znacznie czulsza, natomiast nie zapracuje aż tak ciepło jak DAM, po całości blanku. Chociaż okoń 30cm i tak pięknie gnie tę wędke w 2/3 długości. Brać nie zastanawiać się, 200zł nie pieniądz za taką wędkę. Idealna pod gumki, ale też da radę z blaszką czy jakimś spinmadem. Na twardym dnie, nawet na sporej głębokości, z cienką plecionką zobaczysz bez problemu na szczytówce opad 1,5g + gumiś Edytowane 9 Grudnia 2021 przez GroPerch 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matysznak Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Panowie w sklepie internetowym gdzie jest ich dużo (Seika) są piekne promocje, takiego Vertixa można 200 zł taniej wyrwać, a promo jest na każdy model w sklepie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 15 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Vertix zupełnie do Microsa podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 To prawda, u Marka bardzo fajne promocje teraz na kije od Seiki, optical za 170zł.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys Opublikowano 5 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Testowałem w zeszłym roku Vertixa do 2,5g i powiem ze jestem miło zaskoczony. Jedyny mankament to trzeba się przyzwyczaić do "falującego" uchwytu kołowrotka który stwarza wrażenie niestabilnego ale to przez neoprenową podkładkę izolującą blank. Wędka mimo specyficznej konstrukcji całkiem przyzwoicie trzyma ryby (od okonków do brzan), ma płynne ugięcie i bardzo fajnie daje się animować nią przynęty. Pod koniec filmiku właśnie łowiłem Vertixem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi