papierzakilures Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 (edytowane) Wszedlem na strone PZW Legnica, co robia bardzo rzadko i takie cos:"Zarząd Okręgu PZW w Legnicy, w związku z trwającymi pracami legislacyjnymi dot. użytkowania obwodów rybackich i istniejącymi wątpliwościami w zakresie prawnej zgodności zawierania porozumień międzyokręgowych z procedowanym prawem, apeluje o wstrzymanie się z kupowaniem całorocznych zezwoleń na amatorski połów ryb w innych Okręgach PZW do czasu wyjaśnienia wątpliwości i ewentualnego zawarcia porozumień.Zalecamy na początku roku korzystanie z zezwoleń okresowych.Ponadto Zarząd Okręgu PZW w Legnicy informuje, że z uwagi na zawieszenie zawarcia Porozumienia Strefy I podjęte na naradzie Okręgów PZW Strefy I w Trzebnicy dnia 28.10.2021 r. prowadzi rozmowy z innymi Okręgami PZW w sprawie zawierania dwustronnych porozumień międzyokręgowych. O zawartych porozumieniach będziemy informować na bieżąco na naszej stronie internetowej (www.pzw.org.pl/legnica)".1 To do tej pory nie bylo :wątpliwości w zakresie prawnej zgodności zawierania porozumień?2 Co z sezonem trociowym i podlodowym3 Ktos cos blizej wie czy to zamieszanie z tzw planowana oplata roczna czy wolta Wod Polskich?4 Przeciez "legislacja" w tym kraju moze trwac miesiacamiNie chce dzwonic na weekend po ludziach z PZW Edytowane 11 Grudnia 2021 przez papierzakilures Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Na stan wiedzy z poniedziałku, to wszystkie okręgi mają być płatne osobno, w jednym województwie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Statut PZW dopuszcza porozumienia, więc nie bardzo rozumiem hasło "istniejącymi wątpliwościami w zakresie prawnej zgodności zawierania porozumień międzyokręgowych z procedowanym prawem"Ciekawe, co autor miał na myśli? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 11 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 (edytowane) Tego nikt nie wie. Słyszałem Wody Polskie pewnie nie będą przedluzaly umów na dzierżawę zbiorników, wielu wędkarzy się zdziwi już 1 stycznia a część na wiosnę jak ogarną co się nawywijalo... Edytowane 11 Grudnia 2021 przez papierzakilures Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Jeśli użytkownik rybacki nie wywiązał się z zapisów umowy lub wymogów operatu rybackiego, wówczas traci prawo do preferencji w zawarciu umowy na kolejny okres. Nie ma prostej zasady "przedłużenia dzierżawy". Wody Polskie muszą mieć podstawę do odebrania użytkownikowi tzw "prawa pierwokupu", nie działa zasada "nie, bo nie". Generalnie Wody Polskie unikają sytuacji braku użytkownika rybackiego, bo wtedy muszą sprawować taką funkcję, a nie mają do tego ludzi i środków. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Patrząc co wyprawia się w naszym kraju i jacy ludzie zasiadają na górnym szczeblu Wód Polskich to ja się jeszcze dziwię, że nie wykorzystują oni słabości i siermiężności Pzw-u by przejąć "pieczę" nad tym ogródkiem..A pisanie o jakimś porządku formalno-prawnym powoduje u mnie lekką wesołość.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 12 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zobacz, ze temat wychodzi, tu podkreslam oficjalnie, pod koniec roku ja chetnie wybralbym sie 2 na pstragi. Mieszkam miedzy Bobrem a Odra zeby jezdzic na Odre musialbym kupic Wroclaw jadac na Bobr Jelenia Gore. 1 dniowe pozwolenia to odpowiednio 50 i 60 zlotych przeciez to sie w glowie nie miesci. I to wszystko w ramach 1 wojewodztwa...Gdyby wieksze oplaty zagwarantowaly rybostan to nie byloby problemu ale wszyscy wiedza jak bedzie...... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Na dzień dzisiejszy nie ma żadnych przepisów Związkowych ani aktów prawnych, które wykluczają zawieranie porozumień międzyokręgowych. Niektóre okręgi już zawarły takowe na nadchodzący 2022 rok. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 Skutecznie nas udupiono, prawda ?To jest cyrk co się wyprawia - osoby odpowiedzialne za ten stan rzeczy powinny spakować walizki i odejść - wówczas mieli by jakiś honor. Albo się robi coś dobrze albo się w ogóle tego nie robi. Ale przypuszczam, że ludzie którzy za tym stoją nie mają ani honoru ani ambicji. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 14 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 Nie wiem jak innych. Ja mam lipe bo łowie na rzekach poza okregiem. Na dobra sprawę musialbym kupić Wrocław bo odra i mietkow, Jelenia Góre bo bóbr i Legnice bo Słup. DĘTKA straszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 16 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 Wysłałem swojego posła, on się lepiej dogaduje z dziadkami. Oto co mi przekazał: Jest szansa na porozumienie z Wrocławiem i Wałbrzychem. Z Jelenia słabo. Info z pewnej ręki więc ostrożnie i czekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 https://www.pzw.org.pl/wroclaw/cms/28822/porozumienia_zawarte_na_2022_rok Myślicie, że to wszystko, czy będą dokładać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 https://www.pzw.org.pl/wroclaw/cms/28822/porozumienia_zawarte_na_2022_rok Myślicie, że to wszystko, czy będą dokładać?Dziękuję, postoję. Dla dwóch wizyt na Kaczawie polecę na lewiźnie. 1% szans na kontrolę a i tak wówczas zapłacę 120 zł mandatu ???????????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 Dziękuję, postoję. Dla dwóch wizyt na Kaczawie polecę na lewiźnie. 1% szans na kontrolę a i tak wówczas zapłacę 120 zł mandatu ????????????Biorąc pod uwagę koszt dniowki - sensowny rachunek ???? Z jelenią to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 Cieszy mnie porozumienie na rzeczkę orlę . Zauważyłem, że dziwnym trafem co drugi rok jest jakieś porozumienie w kwestii tego siurka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 25 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 Jak dla mnie Koła Gospodyń Wiejskich biją na głowę tą organizację.........[emoji3064] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi