Skocz do zawartości

Szwecja szkiery Raggaro

Grego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zachęcony fajnym odzewem, jaki uzyskał kolega zainteresowany Syrsan, pytam uprzejmie czy ktoś z Was miał okazję łowić w okolicach tytułowego Raggaro. Wybieram się tam w maju i chętnie skorzystam z Waszych sugestii i podpowiedzi. Bardzo proszę o opinie.

Pozdrawiam,

W sumie słabo wykombinowałem. Mamy przecież jednego księdza na forum; można było Jego włączyć do ekipy, poprosić o wstawiennictwo i wyszłoby taniej :lol:.

PS. @legolas - bez urazy; to z sympatii. Nigdy nie widziałem żadnego duchownego nad wodą, więc miło takowego poznać, choćby wirtualnie. A tak na marginesie: strażacy mają Św.Floriana, kierowcy Św.Krzysztofa a co z wędkarzami? Mamy jakiegoś patrona?

Pozdrawiam,

W sumie słabo wykombinowałem. Mamy przecież jednego księdza na forum; można było Jego włączyć do ekipy, poprosić o wstawiennictwo i wyszłoby taniej :lol:.

PS. @legolas - bez urazy; to z sympatii. Nigdy nie widziałem żadnego duchownego nad wodą, więc miło takowego poznać, choćby wirtualnie. A tak na marginesie: strażacy mają Św.Floriana, kierowcy Św.Krzysztofa a co z wędkarzami? Mamy jakiegoś patrona?

Pozdrawiam,

...a my mamy legolasa :mellow:

drogi kolego !

znam oba j?zyki i to dosc dobrze i polskiego nie zapomnialem . mieszkam juz w niemczech ponad 20 lat .niestety nie posiadam klawiatury z czcionk? polsk? panie profesorze .

nawet bym nie pomyslal ze lowi?c gruntówkami obraza si? boga ?

fenomenalne jest to co piszesz.

zanim skrytykujesz mnie za bl?dy to popatrz moze na kolegów co w kraju mieszkaj? i jak pisz? czysto po Polsku.

nicków wymienial nie b?d? bo to zagadka dla ciebie na inteligencj? i spostrzegawczosc .

widz? ze wszystko ci przeszkadza i wsz?dzie szukasz dziury w calym .ja lobóz bo jem ryby ,inny bo lowi gruntówkami to pijak i jeszcze obraza boga .a jeszcze inny ma czelnosc chwalic jaxona.

a moze tak zimny prysznic ? kolego?

Polskich liter nie masz, a SHIFT ci ukradli? :lol: Na razie to ty szukasz zaczepi bo raczyłeś skomentować moją wypowiedz próbując mnie w prymitywny sposób zaatakować. Nie przeszkadza mi łowienie z gruntu tylko to, że 99% tych co tak łowią ma zarzucone 3 -4 wędki, biorą wszystko co złowią, zostawiają kupę śmieci a butelki po gorzale i puszki po piwie to stały ich składnik. Tak to tu wygląda pnie janie :lol:

Hello.

Byłem w Raggaro w październiku zeszłego roku. Kilka dni, za krótko. Bardzo fajna wysepka. Do dyspozycji kilka nie najnowszych łódek. Szczupak i okoń, innych gatunków nie łowiliśmy. Jest trochę ciekawych, przepięknych miejscówek. Szkierowe zatoczki działają na wyobraźnię. Nie omijaj płycizn. Piękne brania z trzcin na 40-80cm wodzie.

Przynęty przeróżne, jak to na szkierach. Co komu leży. Jedni mieli wyniki na wirówki, inni na gumy. Ja głównie wahadłówka. Koniecznie slider! Bez niego się nie ruszaj.

Mam gdzieś dokładną mapę batymetryczną Raggaronu, chętnie udostępnię.

święty to ja nie jestem na pewno...., ale zdaje mi się że św. Mikołaj, który doznaje szczególnej czci w Bari (gdzie spoczywa), jest patronem wędkarzy i rybaków..... ocalił kilka łodzi z tym towarzystwem na morzu. Więc skoro św. Mikołaj, to można spokojnie się modlić o prezenty wędkarskie np. o taaaaką rybę :D. Tylko nie módlcie się do za przeproszeniem tfu! santa Klausa - bo ten to tylko puchę po coca-coli na hak naciągnie...:D

• 1 miesiąc temu...

Witam :D

Grego miło sie dowiedzieć w necie , ze ktoś jedzie w tym samym terminie co ja i moja ekipa do Aniki :D

My wyjeżdżamy 25 maja i zostajemy do 2 czerwca - będę w domku nr 1

Jeśli będziesz miał jakieś pytania śmiało uderzaj do mnie na priv . Na raggaro byłem już 4 razy także możan powiedziec, ze znam dobrze te tereny . Nie chwaląc się, w zeszłym roku udało mi się wyjąć krokodyla o długości 122 cm :D

Napisz , który macie domek i gdzie mam Cię szukać . Jak będziecie potrzebować rad służe pomocą ma miejscu :D

pozdrawiam

Krzysiek