Grego Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Witam,zachęcony fajnym odzewem, jaki uzyskał kolega zainteresowany Syrsan, pytam uprzejmie czy ktoś z Was miał okazję łowić w okolicach tytułowego Raggaro. Wybieram się tam w maju i chętnie skorzystam z Waszych sugestii i podpowiedzi. Bardzo proszę o opinie.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek23 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Witam A kiedy wybierasz sie do Roslagen ?W które miejsce ? Getno Gard ? pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Cześć,termin wyjazdu - ostatni tydzień maja, miejsce pobytu - Raggaro Gard.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Ja jadę 6 maja na 11 dni, więc po powrocie mogę coś powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Robercie,bardzo mnie Twoja informacja ucieszyła. Będę wdzięczny za komentarze po powrocie. Póki co - życzę sukcesów (Tobie i sobie ). Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Proszę tylko przypomnij mi bo czasem jestem zakręcony. Namiary będziesz miał dobre i aktualne Jadę tam z mocną grupą. Przywiozę Ci mapy i zaznaczę co trzeba Reszta w Twoich rękach - no i pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Robercie,to bardzo miłe z Twojej strony, z góry dziękuję. Przypomnę się z pewnością. W tej sytuacji pozostaje mi dać na mszę za właściwe warunki atmosferyczne Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Nie wiem czy pomoże, ale ksiądz się ucieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego Opublikowano 23 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 W sumie słabo wykombinowałem. Mamy przecież jednego księdza na forum; można było Jego włączyć do ekipy, poprosić o wstawiennictwo i wyszłoby taniej . PS. @legolas - bez urazy; to z sympatii. Nigdy nie widziałem żadnego duchownego nad wodą, więc miło takowego poznać, choćby wirtualnie. A tak na marginesie: strażacy mają Św.Floriana, kierowcy Św.Krzysztofa a co z wędkarzami? Mamy jakiegoś patrona? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Gruntowcy mają matkę przenajczystszą, zwaną potocznie gorzałką. My chyba nie mamy nikogo, bo większość modlitw o branie jest załatwiana odmownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Robert ty to wiesz wszystko ,nawet znasz patronów grunciarzy ,nic tylko pozazdroscic wiadomosci . czy pomyslales ze obrazasz ludzi którzy lowi? na grunt?smieszne to to nie bylo ,niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Ja obrażam gruntowców? Oni sami siebie obrażają i Boga przy okazji. A ty przypomnij sobie jak się pisze po polsku bo jeszcze dobrze po niemiecku nie umiesz, a już zapomniałeś ojczystą pisownię. Obrażasz tym profesora Miodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 W sumie słabo wykombinowałem. Mamy przecież jednego księdza na forum; można było Jego włączyć do ekipy, poprosić o wstawiennictwo i wyszłoby taniej . PS. @legolas - bez urazy; to z sympatii. Nigdy nie widziałem żadnego duchownego nad wodą, więc miło takowego poznać, choćby wirtualnie. A tak na marginesie: strażacy mają Św.Floriana, kierowcy Św.Krzysztofa a co z wędkarzami? Mamy jakiegoś patrona? Pozdrawiam, ...a my mamy legolasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego Opublikowano 23 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Mifek, to najszybsza kanonizacja w historii!Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 oj tam nie musimy Legolasa od razu kanonizowac... wystarczy ze bedzie naszym patronem - nie musi byc taki swiety od razu <_< <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 drogi kolego !znam oba j?zyki i to dosc dobrze i polskiego nie zapomnialem . mieszkam juz w niemczech ponad 20 lat .niestety nie posiadam klawiatury z czcionk? polsk? panie profesorze .nawet bym nie pomyslal ze lowi?c gruntówkami obraza si? boga ?fenomenalne jest to co piszesz.zanim skrytykujesz mnie za bl?dy to popatrz moze na kolegów co w kraju mieszkaj? i jak pisz? czysto po Polsku.nicków wymienial nie b?d? bo to zagadka dla ciebie na inteligencj? i spostrzegawczosc . widz? ze wszystko ci przeszkadza i wsz?dzie szukasz dziury w calym .ja lobóz bo jem ryby ,inny bo lowi gruntówkami to pijak i jeszcze obraza boga .a jeszcze inny ma czelnosc chwalic jaxona.a moze tak zimny prysznic ? kolego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Polskich liter nie masz, a SHIFT ci ukradli? Na razie to ty szukasz zaczepi bo raczyłeś skomentować moją wypowiedz próbując mnie w prymitywny sposób zaatakować. Nie przeszkadza mi łowienie z gruntu tylko to, że 99% tych co tak łowią ma zarzucone 3 -4 wędki, biorą wszystko co złowią, zostawiają kupę śmieci a butelki po gorzale i puszki po piwie to stały ich składnik. Tak to tu wygląda pnie janie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzech Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Hello. Byłem w Raggaro w październiku zeszłego roku. Kilka dni, za krótko. Bardzo fajna wysepka. Do dyspozycji kilka nie najnowszych łódek. Szczupak i okoń, innych gatunków nie łowiliśmy. Jest trochę ciekawych, przepięknych miejscówek. Szkierowe zatoczki działają na wyobraźnię. Nie omijaj płycizn. Piękne brania z trzcin na 40-80cm wodzie. Przynęty przeróżne, jak to na szkierach. Co komu leży. Jedni mieli wyniki na wirówki, inni na gumy. Ja głównie wahadłówka. Koniecznie slider! Bez niego się nie ruszaj. Mam gdzieś dokładną mapę batymetryczną Raggaronu, chętnie udostępnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 @Orzech - dzięki. Odzywam się na priv.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzech Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Odpisałem panom na prv Mogłem się zamotać i jeśli nie doszło, to proszę na prywatnego maila: w_leszczynski@wp.pl pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legolas Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 święty to ja nie jestem na pewno...., ale zdaje mi się że św. Mikołaj, który doznaje szczególnej czci w Bari (gdzie spoczywa), jest patronem wędkarzy i rybaków..... ocalił kilka łodzi z tym towarzystwem na morzu. Więc skoro św. Mikołaj, to można spokojnie się modlić o prezenty wędkarskie np. o taaaaką rybę . Tylko nie módlcie się do za przeproszeniem tfu! santa Klausa - bo ten to tylko puchę po coca-coli na hak naciągnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Święty Mikołaj?! No, to nieźle. Byle się nie okazało, że jest łaskawy tylko dla podlodowców, pod koniec grudnia... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Witam Grego miło sie dowiedzieć w necie , ze ktoś jedzie w tym samym terminie co ja i moja ekipa do Aniki My wyjeżdżamy 25 maja i zostajemy do 2 czerwca - będę w domku nr 1 Jeśli będziesz miał jakieś pytania śmiało uderzaj do mnie na priv . Na raggaro byłem już 4 razy także możan powiedziec, ze znam dobrze te tereny . Nie chwaląc się, w zeszłym roku udało mi się wyjąć krokodyla o długości 122 cm Napisz , który macie domek i gdzie mam Cię szukać . Jak będziecie potrzebować rad służe pomocą ma miejscu pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Miło widzieć na jak wielkie wsparcie można liczyć ze strony forumowiczów KLASA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klon Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 A czy aby Św. Piotr nie był rybakiem? To byśmy mieli chody! Na samej górze. I przez bramę może by przepuścił jakby dobrze zagaić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi