jacekp29 Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 Chciałabym zapytać Was, jaką macie opinię na wysyp fejsbukowy sumów w grudniu? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 Kiedyś Marek Szymański to poruszył w jednym z wstępniaków do WŚ. Wg. mnie jeden z jego lepszych tekstów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal6564 Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 Dla mnie to patologia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freshwater Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 (edytowane) Zastanawiam się jak najbardziej "delikatnie " napisać, żeby nie usunięto mojego posta... z nad mazowieckiej Wisły pozdrawiam łowców drapieżników, które teraz powinno się łowić... Jeszcze trochę i odpoczniemy ???? Edytowane 14 Grudnia 2021 przez freshwater 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Chciałabym zapytać Was, jaką macie opinię na wysyp fejsbukowy sumów w grudniu? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu TapatalkaTeraz najlepiej biorą, za bok rzecz jasna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 W tamtym roku na zbiorniku zaporowym sytuacja wygląda tak : grudzień- zbiornik zamarzł łowili już z lodu ...ostatniego dnia roku jednak woda ruszyła i ..... Masę ludzi łowiło sumy ... Na płytkiej wodzie ... W jeden dzień złowili kilkanaście szt ...niektóre przekraczające 2 m ... Nie wiem jak jest na rzece ale na zbiorniku o którym mówię ryby w większości napewno były zapięte prawidłowo ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Sporo ludzi teraz łowi sumy bo jest to dziecinnie proste jak się namierzy zimowisko, oczywiście większość jest podhaczona ale też normalnie żerują kiedy się rzuci gumę pod pysk. Zimowiska co roku są w tym samym miejscu także za bardzo nie trzeba sie starać żeby ich szukać. W grudniu sporo osób je łowi bo w sezonie letnim gdzie są rozproszone nie tak łatwo jak teraz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Celowe łowienie sumów o tej porze roku to dziadostwo i tyle. Na większości wód jest okres ochronny to po pierwsze. Dożynaja ryby na zimowiskach a potem psioczenie na klusownikow i kormorany ze ryb nie ma, u siebie winy nie widza. W ten sposób dojechano wislane sandacze, teraz czas na sumy. Owszem przyłowy się zdążają i czasem za bok się złowi przy sandaczach, tego nie unikniemy. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Byłem w sobotę na krakowskiej Wiśle trochę porzucać ale bardziej uciec od karuzeli domowo-biurowej . Ja na odcinku z brzegu byłem sam za to trolingujacych za sumem widziałem trzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Łatwo je wytropić ale brania za pysk to promil. Kiedyś pytałem takiego faceta i mówił że się "przepinaja" uzgadniajac z kolegą miejsce w zamrażarce...taka rzeczywistość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresor Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Ja w zeszłym tygodniu trafiłem na skupisko sumow. Co rzut to im po plecach. Jeden maly za kapote I dałem sobie spokój. Podpłynąłem w to miejsce i wyglądały na echu jak na foto.Znajomy zgłaszał 3 ok 150 dwa w gębie jeden za plecy. Nie byłem nie potwierdzę gdzie przynęta była. No i film z dzisiaj (nie mój oczywiscie):. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo__20 Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 (edytowane) Tresor nie pokazuj "adresu" bo za kilka dni w tym miejscu na echo będzie tylko cienka kreska ???????? Edytowane 15 Grudnia 2021 przez pablo__20 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Przecież sum to szkodnik, bo wyjada karpie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 (edytowane) Tresor nie pokazuj "adresu" bo za kilka dni w tym miejscu na echo będzie tylko cienka kreskaTo fałszywy adres, na pokazanych namiarach jest pole uprawne . PSJakiś dziwny ten rok jeśli chodzi o sumy. W klasycznym, ciepłym, sumowym sezonie, czyli czerwiec, lipiec i sierpień, miałem tylko pojedyncze ryby, a naprawdę dobrze brały od połowy września do końca października, a jeszcze w pierwszej połowie listopada się trafiały. Ale w grudniu, to szczerze nic a nic. Ani brania. Edytowane 15 Grudnia 2021 przez Z.Milewski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresor Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Dawaj jutro. Ciepło jak w październiku. No i górka dojdzie akurat do mnie. Niewielka ale podobna w zeszłym tygodniu otworzyła wodę. Będę od 7.30 do 12.30 na tym polu. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidek Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 W Szczecinie na bulwarach od października jest ekipa gości co każdego dnia oraja dno dużymi gumami. Jak któryś zahaczy suma to pozostali obstawiaja żyby nie można było za blisko podejść. A po wyjęciu gratulacje , zdjęcia i same achy i ochy. Wszędzie kamery, centrum miasta a rzezi nikt nie chce przerwać. Masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 Byłem w sobotę na krakowskiej Wiśle trochę porzucać ale bardziej uciec od karuzeli domowo-biurowej . Ja na odcinku z brzegu byłem sam za to trolingujacych za sumem widziałem trzech A za sandaczem to nie można już pływać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zapewne trollują za sandaczem tak jak w maju za boleniem 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 (edytowane) A za sandaczem to nie można już pływać ?Pewnie że można . Tylko jednemu przyjrzałem się dokładnie z bliska i biorąc pod uwagę prędkość trolingową , grubość kija , kołowrotek oraz grubość plecionki raczej to zestaw sandaczowy nie był . No chyba że na szarpaka .. Poza tym w tamtym roku zadzwonił do mnie kumpel i 28.12 wybraliśmy się jego pontonem na krakowski odcinek . Przepływająca obok nas ekipa po krótkiej wymianie zdań wcale nie kryła się z tym że trolują za sumem Edytowane 16 Grudnia 2021 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 W Szczecinie na bulwarach od października jest ekipa gości co każdego dnia oraja dno dużymi gumami. Jak któryś zahaczy suma to pozostali obstawiaja żyby nie można było za blisko podejść. A po wyjęciu gratulacje , zdjęcia i same achy i ochy. Wszędzie kamery, centrum miasta a rzezi nikt nie chce przerwać. Masakra A Ty zrobiłeś coś z tym?Jak jest monitoring, centrum miasta to wystarczy zgłosić odpowiednim służbom a resztę roboty powinni oni zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 Pewnie że można . Tylko jednemu przyjrzałem się dokładnie z bliska i biorąc pod uwagę prędkość trolingową , grubość kija , kołowrotek oraz grubość plecionki raczej to zestaw sandaczowy nie był . Panie , grudzień - pewny zestaw na grubą rybę...Gorzej niż kłusole , farbowane lisy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidek Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 A Ty zrobiłeś coś z tym?Jak jest monitoring, centrum miasta to wystarczy zgłosić odpowiednim służbom a resztę roboty powinni oni zrobić[/quote Spróbowałem ale po pytaniu czy chcę wrócić samochodem do domu dałem sobie spokój. A ci Oni o których piszesz kontroluja dziadków a nie grupy szarpakowców. Przestałem tam jeździć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mordeo Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Ciekawo, czy dostał w łeb i skończy na talerzach w galarecie?https://www.onet.pl/turystyka/onetpodroze/warminsko-mazurskie-wylowil-z-jeziora-legendarnego-suma-giganta/fpy6lz2,07640b54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Dokładnie to samo pytanie nasunęło mi się po przeczytaniu tego newsa. I ten szczupak gigant - drżyjcie narody.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fox mulder Opublikowano 20 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Ciekawo, czy dostał w łeb i skończy na talerzach w galarecie?https://www.onet.pl/turystyka/onetpodroze/warminsko-mazurskie-wylowil-z-jeziora-legendarnego-suma-giganta/fpy6lz2,07640b54cyt,,Zaledwie kilka dni później, z tego samego jeziora, wyłowiono pokaźnych rozmiarów szczupaka. Okaz mierzył 85 cm. ,, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi