simi18 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Witam. Po śmierci mojego ojca znalazłem czarny kołowrotek shimano jak w tytule wraz z 3 szpulkami. Ma 2 łożyska i hamulec walki. Jestem kompletnym amatorem. Możecie mi powiedzieć czy ten kołowrotek jest coś wart? Opłaca się go sprzedać czy lepiej zostawić kiedyś do dzieciaka jakby chciał zacząć przygodę z wędkarstwem? Z góry dziekuje za jakakolwiek odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Witam! Użytkuję ten model w wielkości 3000 (z podwójną korbką) i oceniam go bardzo dobrze. Oczywiście jak na tę półkę cenową. Mam także 3500, ale odkupiłem go okazyjnie za 50 zł i leży jako zapas. Pan Leśniak (serwisant) uważa, że to bardzo porządne kołowrotki. Co do wartości - myślę, że na alledrogo dostałbyś za niego ok. 80-120 zł. Zależy w jakim jest stanie. Sugerowałbym wejść tam w historię i sprawdzić - może akurat ktoś coś takiego sprzedawał.PozdrawiamSylwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Daj zdjęcia godski@wp.pl i umieść w dziale sprzedaży za powiedzmy 100-150 zł. Więcej jest raczej niewart. Chyba, że to prawie nówka w stanie kolekcjonerskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Witam. Po śmierci mojego ojca znalazłem czarny kołowrotek shimano jak w tytule wraz z 3 szpulkami. Ma 2 łożyska i hamulec walki. Jestem kompletnym amatorem. Możecie mi powiedzieć czy ten kołowrotek jest coś wart? Opłaca się go sprzedać czy lepiej zostawić kiedyś do dzieciaka jakby chciał zacząć przygodę z wędkarstwem? Z góry dziekuje za jakakolwiek odpowiedź. nie bede za duzo pisal, ale ja bym zachowal. chcialbym miec kiedys cos na czym dziadek sie uczyl/wedkowal....Pieniadze jakie by nie byly takiego uczucia nie zaapewnia...niedawno wycyganilem od mojego landlorda (kolesia od ktorego mieszkanie wynajmuje) kolowrotek jaki jego dzieci (sa starsze odemnie) dostaly od jego kumpla jak staral sie je zarazic wedkowaniem jego kumpel. Kolowrotek stary i jako sprzet wiele nie warty, ale ma jakas historie - conajmniej 3 pokoloenia (jezli ja bede) wedkarzy go uzywaly... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Też bym tak zrobił. Pod warunkiem, że stan ideał i można go na ścianę powiesić zamiast rogów lub łba suma lub szczupaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 no lbow szczupakow na sciaanie nie mam. czy to czyni zajechany center pin wartym trzymania? nie wiem. ja tam lubie stare sprzety (w pl mam dziurkacz do papieru wazacy chyba z 5 kg....) nie wiem czy american restoration jest na discovery pl, ale cytujac when people were proud of they work Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simi18 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Dziekuje za odpowiedzi wszystkim. Pójdę za radą kolegów i go zostawię bo co to jest 100zł w porównaniu z historią i pamiątką po Ojcu. Jeszcze raz dziękuję serdecznie i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi