19john92 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zastanawia mnie właśnie ta auriga, ale wybór padł na suzuki 4lb w jednym kawałku. Mam nadzieje, że to dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieko Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Jak to będzie łowione tam gdzie łowi kolega Ariusz czyli San to wystarczy bo na wąskie i zakrzaczone rzeczki może być za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Tak to ma być do łowienia na wisloku i sporadycznie sanie i to tylko w zimie. Na zakrzaczone patragowe rzeki mam mocniejsze patyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zastanawia mnie właśnie ta auriga, ale wybór padł na suzuki 4lb w jednym kawałku. Mam nadzieje, że to dobry wybór Pozwolę sobie jeszcze zapytać.Skoro wędka ma służyć do jigów od 0,5 do 2g, to co zadecydowało o wyborze Suzuki 4lb a nie 3lb?Z zalinkowanego na poprzedniej stronie artykułu wynika, że Suzuki 3lb lepiej obsługuje takie maleństwa niż model 4lb. Ten drugi jest już natomiast pewnego rodzaju rozwiązaniem kompromisowym, a kompromisu chyba nie szukasz, skoro mocniejsze wędki już masz. Nie wspominając o tym, że Suzuki 3lb ma tak naprawdę 5lb mocy, ale to chyba oczywiste.No i co zadecydowało o odrzuceniu Aurigi do 5g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Suzuki 4lb najlepiej dziala w zakresie 3-5g plus mały gumis. Zdecydowanie lepszym wyborem byłoby to 3lb albo ta auriga do 5g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 (edytowane) Mam super trouta i chce coś mocniejszego i obwiam sie, że 3lb będzie za bardzo podobny do super trouta pod względem gramatur. Suzuki znam z mocniejszych modeli wiec wiem czego mogę się spodziewać a matagiego nie znam zupełnie wiec taki wybór Edytowane 29 Grudnia 2021 przez 19john92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 31 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 Są jeszcze polskie blanki z fishing art, modele: ulxf, lub noctiss nano. Odpowiednie długosci i moce w tabelkach po "wyguglowaniu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 3 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 Zastanawia mnie właśnie ta auriga, ale wybór padł na suzuki 4lb w jednym kawałku. Mam nadzieje, że to dobry wybór Jeśli wybrałeś Suzuki 4lb 681 PRO(czyli realnie 6lb) i ma to obsłużyć jigi 0,5g.to...zle wybrałeś. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 Chyba trochę źle określiłem moje oczekiwania w pierwszym poście. Szukam czegoś co wypełni mi lukę pomiędzy super troutem który obsługuje mi główki do 2g a suzuki 6lb. Szukam, czegoś czym dam radę sporadycznie rzucić gumę z główka 0,5g a jednocześnie ogarnie mi cięższe główki i małe woblery twichowe nie chciałem brać suzuki 3lb gdyż wydawało mi się, że będzie za delikatny i będzie obsługiwał podobne gramatury jak ST. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi