esoxx87 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 Witam wszystkich, proszę o opinię na temat wyżej wymienionego silnika. Spalanie osiągi, na jakich śrubach pływacie przy jakich łodziach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 A linia paliwowa szczelna? Zaworek na zbiorniku odkrecony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WHT Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Linia paliwowa jest ok. silnik za każdym razem działa tak samo. Nie ma znaczenia czy pływałem godzinę czy jedną minutę. Obroty powoli rosną i w pewnym momencie zaczyna go dusić. Kilka niewielkich, szybkich ruchów manetką i "przeskakuje" ten moment - obroty rosną później normalnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cianbo Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Może nie Suzuki, ale w Yamaha 20 koni miałem ten sam efekt. Przy obrotach około 3500 następowało przyduszenie, a potem już normalnie przyspieszał. Pomogło odkręcenie tej górnej pokrywy gaźnika i przedmuchanie wszystkich kanalików tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 To samo miałem w Yamaha 25N problemem było ustawienie zapłonu i dawki, utrudnieniem było Autolube + 2 gaźniki. Walczyłem tydzień zanim trafiłem. 3 razy rozbierałem gaźniki. Przyduszało silnik przy ok 2500 obrotów i nagle strzał mocy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 (edytowane) To jest 4 suw a nie dwusuw i to na jednym gaźniku , nie mieszajmy.A Ty nie miałeś przypadkiem Storma ? Edytowane 17 Sierpnia 2022 przez highvoltage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Oki sorki że nie w temacie. Ja Storma mam i nie mam problemów z nim, również te 18 sztuk które serwisowałem w tym roku nic poważnego nie było.Za to te markowe... Echhhh, właśnie dzwonił kurier wiezie do mnie Suzę 20KM i Merkury 9,9... Wiem, wiem, że najstarszy Storm miał 5 lat a markowe między 10 a 50lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 (edytowane) Oki sorki że nie w temacie. Ja Storma mam i nie mam problemów z nim, również te 18 sztuk które serwisowałem w tym roku nic poważnego nie było.Za to te markowe... Echhhh, właśnie dzwonił kurier wiezie do mnie Suzę 20KM i Merkury 9,9... Wiem, wiem, że najstarszy Storm miał 5 lat a markowe między 10 a 50lat... A ja znów mam wiele głosów że "nowe" odrazu wymagają naprawy i ludzie je zwracają do sprzedawcy, te stormy przy takiej eksploatacji momentalnie by się rozsypały. No ale nie ma co wymagać tutaj cena jest wprost proporcjonalna do jakości , dla kogoś kto będzie go delikatnie używał będzie służył. Edytowane 18 Sierpnia 2022 przez highvoltage 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popek Opublikowano 11 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Miałem, będę miał tohatsu 20km na wtrysku i żadnych opisywanych przez Ciebie objawów nie miałem. Piszesz na podstawie jednego egzemplarza? , porównywałeś z kimś? Potwierdzam ja Mercury 30 i czasem gaśnie na wolnych obrotach a kolega ma nowe Tohatsu 30 i też potrafi zgasnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 12 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 Też potwierdzam w przypadku silników 25/30km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adam NDG Opublikowano 12 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 Proponuje jeszcze raz wyczyścić gaźnik. Ja w inny modelu miałem podobne objawy. Gaźnik czyściłem, przedmuchiwałem sprężony powietrzem i nie pomagało.Dopiero jak małym drucikiem ( wyjętym z szczotki drucianej) przeczyściłem dysze zaczął poprawnie działać.Nie twierdzę że to jest na 100% to. Spróbuj ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
esoxx87
Witam wszystkich, proszę o opinię na temat wyżej wymienionego silnika. Spalanie osiągi, na jakich śrubach pływacie przy jakich łodziach.
Top użytkownicy dla tego pytania
13
10
10
6
Popularne dni
28 Gru
9
15 Sie
8
14 Sie
5
4 Sty
5
Top użytkownicy dla tego pytania
highvoltage 13 odpowiedzi
womaly23 10 odpowiedzi
esoxx87 10 odpowiedzi
WHT 6 odpowiedzi
Popularne dni
28 Gru 2021
9 odpowiedzi
15 Sie 2022
8 odpowiedzi
14 Sie 2022
5 odpowiedzi
4 Sty 2022
5 odpowiedzi
Popularne posty
esoxx87
Przeczytaj co pisze powyżej , dotyczy to silników 25/30km 3cyl wtrysk. Nowe silniki , używane to samo , były Tohatsu i Mercury to nie jest przypadek żeby w kilku sztukach było to samo. Ale żeby to wyc
esoxx87
Tak sprzedałem , przez pół roku go sprzedawałem mimo iż był w dobrym stanie nie poniszczony, chyba ludzie wiedzą że one tak pracują , cena też nie była wygórowana. Moim zdaniem to dobre silniki, spala
WHT
Linia paliwowa jest ok. silnik za każdym razem działa tak samo. Nie ma znaczenia czy pływałem godzinę czy jedną minutę. Obroty powoli rosną i w pewnym momencie zaczyna go dusić. Kilka niewielkich, sz
Opublikowane grafiki
60 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi