jersey Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 jaka była największa przynęta, na którą udało się wam złowić pstrąga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adrian Tałocha Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia Czyli z Twojego doświadczenia nieda się odciąć od przyławiania małych ryb selektywna przynęta bez spadku skuteczności kuszenia większych.Możesz ograniczyć liczbę brań małych wielkością przynęty, chociaż będą dni że i tak będą walić. Potrafią 30staki walić w w muchy 20+cm przeznaczone na głowacice. Mało kto łowi selektywnie przez cały rok, a tylko tak możesz porównać, czy daje Ci to więcej dużych ryb albo podniesie większe ryby niż wcześniej na Twojej wodzie.No i ma to sens na wodzie gdzie masz ryby duże i bardzo duże. Prawda jest taka że łowimy ryby tylko na to co mamy założone… 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia Prawda. Swego czasu łowiłem w Dunajcu "czterdziestaki, na postawionego w nurcie Salmo White Fish 13. Celem nie były pstrągi.Moje "selektywne" działania, to zwykle, zmiana miejscówki, po 3-4 trzydziestaku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adrian Tałocha Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia Przykład z tego kwietnia w ciągu tygodnia 56,56,58 wyjeżdża na duże łamańce 11-12cm na małej rzeczce plus kilka kontaktów z dużymi i na jiga zonker 8cm ryby 68 i 62.W innym tygodniu na tej samej wodzie larwy dają duże ryby. To nie jest zero jedynkowe. Są dni gdy wolą duża przynętę i 9tka podniesie ci ładną rybę po obłowieniu innymi klasycznymi przynętami a są dni gdy to nie działa, duże ryby nie zawsze są aktywne lub nie zawsze znajdzie się na nie sposób… 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Mysha Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia Zrobiłem rachunek sumienia. W Polsce, na dzikich wodach, mam na rozkładzie 12 ryb pomiędzy 60-68 cm. 3 złowione na jętkę, 3 na imitację konika polnego, 2 na Meppsa Black Fury nr 2, 3 na woblera (11 cm Rapala Orginal, 7 cm BX Minnow, 7-8 cm Krakus) i 1 na twistera Berkleya 3 cale. Ciekawostką jest to, że sporo ryb złowiłem na streamera (ulubiony model to oliwkowy ślajzur na haku 3x nr 2), ale były to ryby max. 59 cm, tak samo jak na moje 2 podstawowe woblery Salmo Minnow 7 OTR i patyczaka 7,5 cm tu też nie przekroczyłem 59 cm. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adrian Tałocha Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia Szacunek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bolesław Opublikowano 1 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja Alga 3. I trzy groty w pysku. Oczywiście przyłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TAURUS1989 Opublikowano 7 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja (edytowane) Zaczynając swoją przygodę z pstrągami łowiłem głównie na woblerki 4-6cm i błystki najczęściej mepps 2. Łowiłem sporo ryb do 40cm a większe kropy najczęściej tylko odprowadzały moje przynęty. Pierwsze ryby 60+ skusiłem na swoje łamańce 10cm ale nadal wieszały się też małe ryby. Ostatnio zrobiłem łamańca 12,5cm żeby wyeliminować brania króciaków i dobrać się do najgrubszych ryb w rzece. Maluchy nadal się wieszają ale też trafiają się duże ryby. Już myślę nad czymś większym ale też żeby nie przesadzić ???? Edytowane 7 Maja przez Mateo1989 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ostry krokodylec1 Opublikowano 7 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja Widziałem ( na YT chyba) filmik jak Krzysiu Rózga na 17cm gume złowił ok.35 cm pstrąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 8 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja Dunajecki. Kilka takich złowiłem. Brały nawet, jak obok spływały słowackie tratwy.https://photos.app.goo.gl/czq2ztiV6LdKiLEv9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 8 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja Dunajecki. Kilka takich złowiłem. Brały nawet, jak obok spływały słowackie tratwy.https://photos.app.goo.gl/czq2ztiV6LdKiLEv9Salmo White Fish 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TAURUS1989 Opublikowano 10 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja Kilka fotek zapisanych w telefonie czym żywi się pstrąg i jakiej wielkości jest to posiłek ???? 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jersey Opublikowano 10 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja (edytowane) To jest moje obecne pudełko spinningowe. Najdłuższy wobler to Rapala 11 cm. Bez problemu da się łowić skutecznie pstrągi na jeszcze większe przynęty, ale moją wędką takie łowienie już nie jest komfortowe.Miałem dawno temu 793 z Rodmasu. Pamiętam go zupełnie inaczej niż obsługa woblerów tej wielkości co w twoim pudełku. Wiotki i roztrzęsiony, raczej 5-6cm i lekkie jigi. Jakich kijów i linek (moc) używacie do łowienia z prądem woblerami 7-12cm? Edytowane 10 Maja przez jersey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Mysha Opublikowano 10 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja Ten kij ma ciężar wyrzutowy 4-14g. Minnow 7S waży 8 g, Rapala 11 cm- 6g. Z prądem można te woblery prowadzić bez problemu. Pod prąd też. Rapala ma drobną pracę, stawia mały opór. Jedyny czas kiedy łowię mocniejszym kijem to zima. Często prowadzę wtedy woblery pod prąd, używam wędki 2,90 7-25g. Długie wędzisko pomaga mi odsunąć się od brzegu, gdy nie ma zielska i jest problem z ukryciem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
jersey
jaka była największa przynęta, na którą udało się wam złowić pstrąga?
38 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi