robal12 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Witam ,czy któryś z Kolegów łowi na te wahadłówki ? Czy rzeczywiście są one skuteczne ?,a może to tylko dobra reklama ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Witam ,czy któryś z Kolegów łowi na te wahadłówki ? Czy rzeczywiście są one skuteczne ?,a może to tylko dobra reklama ? tak jak kazda potwora znajdzie amatora tak i kazda przyneta predzej lub pozniej zlapie rybe (kolega lowil szczupaki na paski sloniny - zlamanego grosza bys pewnie za to nie dal.).Wszystko zalezy od warunkow i co akurat rybie do glowy strzeli.Kup i zobacz czy ci sie sprawdzaja i tyle.Oczekujesz, ze ktos ci napisze: lowna conjamniej 10 szczupakow w 4h na kazdej miejscowce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Są skuteczne jeśli wiesz jak je prowadzić, kilka filmów jest w sieci i na stronie producenta. Reszta to praktyka... Cena w sklepie podobna do sprawdzonego rękodzieła (Nadrowski, Szczęsny, Olejnik), moim zdaniem lepiej kompletować te drugie. Totalne nieporozumienie to ceny na francuskie blaszki w sieci jednego z potentatów handlu przynętami na polskim rynku. Widziałem wahadła po czterdzieści parę złotych cięte sztancą + kalkomania... Kto to kupuje??? PSBlaszki pracują dobrze w opadzie i podciąganiu, coś jak prowadzenie jiga. Dosyć długo szybują ten atut można wykorzystać do delikatnego podbijania. Miałem kiedyś całą kolekcję, łowiłem na nie głównie szczupaki. Fajnie je mieć jednak zdecydowanie polecam rękodzieło. Mają też swój PLUS, po urwaniu można dostać dokładnie taki sam model co nie jest już takie proste w przypadku tych drugich. Na filmach to czysty marketing, ładnie wyglądają w pudełku. Te kolorowe o zajebistych kolorach szybko się łuszczą a kalkomania po kilku razach zostaje w wodzie. Najbardziej wkurzało mnie ordynarne wycięcie z blachy sztancą i ślady narzędzia. http://www.youtube.com/watch?v=jw8e3I98YrI http://www.youtube.com/watch?v=yH3icacLhUU http://www.youtube.com/watch?v=uaWAMz6vuHU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Widziałem wahadła po czterdzieści parę złotych cięte sztancą + kalkomania... Kto to kupuje??? jakby nie kupowali to by byly tansze nie? (duze woblery w pl czesto kupuje po cenach 1/3 z metki - poprostu nie ma popytu na 20-30cm woblery w pl... Znam duzo wieksze zdzierstwa niz wachadlowka za 40pln.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robal12 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Kolego gooral ,chyba nie czytasz postów ze zrozumieniem ,ten mój był skierowany do Kolegów którzy łowią lub łowili na te wahadła i mają z tym związane mniejsze lub większe doświadczenie ,z Twojej wypowiedzi wynika, że nie łowiłeś na tą przynętę ,więc nie rozumiem po co te uszczypliwości - chyba, że zależy Ci na nabijaniu postów.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 w zyciu nie lowilem rzadna przyneta, ktora sprawdzala sie w kazdym lowisku nie wspominajac o kazdej porze czy gatunku ryby. Co z tego czy lowilem czy nie jak moglem szukac innych ryb w innych warunkach? bez wymienienia tych konkretow to pytanie rownie dobrze moglo by brzmiec panowie a na twisterki biora ryby?.Ja na przyklad lowilem na syclopsa daawno temu i nie mialem nawet brania drugiego juz nie kupilem. Za to na podobne wachadlowki ryby lowilem - i co podobne wachadlowki chodzily lepiej od syclopsa? a moze lepiej ocenilem gdzie ryby mogla byc? a moze poprostu one chcialy brac w ten akurat dzien? Podejmiesz sie oceny co naprawde ryba miala na mysli?Ostatnio po kilku h lowienia na gume 6 cali przeskoczylem na 3 cale z pomaranczowym ogonkiem i ryby zaczely brac w miejscach, gdzie wczesniej bran nie bylo- ogarniesz czy roznice zrobil im producent gumy, jej kolor czy wielkosc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 w zyciu nie lowilem rzadna przyneta, ktora sprawdzala sie w kazdym lowisku... nie wspominajac o kazdej porze czy gatunku ryby...pytanie rownie dobrze moglo by brzmiec panowie a na twisterki biora ryby?...Ostatnio po kilku h lowienia na gume 6 cali przeskoczylem na 3 cale z pomaranczowym ogonkiem i ryby zaczely brac w miejscach, gdzie wczesniej bran nie bylo- ogarniesz czy roznice zrobil im producent gumy, jej kolor czy wielkosc? Bingo, nic dodać nic ująć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 w zyciu nie lowilem rzadna przyneta, ktora sprawdzala sie w kazdym lowisku nie wspominajac o kazdej porze czy gatunku ryby. Co z tego czy lowilem czy nie jak moglem szukac innych ryb w innych warunkach? bez wymienienia tych konkretow to pytanie rownie dobrze moglo by brzmiec panowie a na twisterki biora ryby?.Ja na przyklad lowilem na syclopsa daawno temu i nie mialem nawet brania drugiego juz nie kupilem. Za to na podobne wachadlowki ryby lowilem - i co podobne wachadlowki chodzily lepiej od syclopsa? a moze lepiej ocenilem gdzie ryby mogla byc? a moze poprostu one chcialy brac w ten akurat dzien? Podejmiesz sie oceny co naprawde ryba miala na mysli?Ostatnio po kilku h lowienia na gume 6 cali przeskoczylem na 3 cale z pomaranczowym ogonkiem i ryby zaczely brac w miejscach, gdzie wczesniej bran nie bylo- ogarniesz czy roznice zrobil im producent gumy, jej kolor czy wielkosc?Mistrz ciętej riposty dobrze wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robal12 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Nie pozostaje nic innego ,jak trzymać kciuki przy ewentualnym występie w programie Kuba Wojewódzki Show lub mam talent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwish Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Łowiłem poprzedni sezon na rzekach srebrną 2 w czerwone paski, gdzieś ktoś napisał że różowe były lepsze to przemalowałem, była skuteczna największego szczupaka na nią złapałem. Pod koniec sezonu zerwałem, w ten sezon kupiłem złotą i jak narazie nic na nią nie złapałem nie wiem dlaczego heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Ponoć każda praca naukowa gooral zyskuje dwukrotnie poprzez skrócenie jej o połowę. Tą procedurę można zastosować wielokrotnie Odnośnie blaszki zaś znacznie lepsze wyniki miałem przy nieregularnym nadawaniu jej ruchu kijem. Powiedzmy takie jigowanie, choć znacznie płynniejsze, z dłuższym ruchem. Przy wolnym wleczeniu, gdzie czuć jak blacha się przewala szału nie było. Ale tu zwykle coś szerszego się sprawdza bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi