janpolak Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Siema. Pytanie pewnie i banalne dla was,ale do ul gdy łowicie okonie ,jazie,klenie na gumy i woblerkow stosujecie sama agrafkę czy agrafki z kretlikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Raczej sama agrafka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 A ja tylko z krętlikiem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 Gdy nie używam obrotówek, wiążę wyłącznie małą agrafkę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 Masz w pudełku obrotówkę to zawsze z krętlikiem. Ja mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 Do gum nie wiąże agrafki, sporadycznie malutkie wsuwki Spinwala. Do małych woblerów tylko agrafki okrągłe, też Spinwala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 Ja do woblerów kleniowo/jaziowych i gumek używam takich agrafek z krętkiem od Spinwala: https://www.fisker.pl/images/akcesoria/kretliki-agrafki-kolka/spinwal/agrafki_z_kretlikami/agrafka_kretlik_micro_no1_5kg.jpg nigdy mnie nie zawiodły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 Agrafka od strony przynęty, krętlik od strony linki. Do gruuuubego łowienia pełne karpiowe kółko do agrafki (agrafka dwustronna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 Obrotówka - zawsze agrafka z krętlikiem, reszta tylko agrafka. Znam bardzo dobrych wędkarzy, którzy używają do wszystkich woblerów agrafki z krętlikiem twierdząc, że lepiej pracują. Nie wiem, może i coś w tym jest bo łowią więcej ode mnie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 siatkaz - uwierz że to nie dzięki tej agrafce, czynników może być wiele. Ja używam krętlika z agrafką tylko gdy łowię dłużej obrotówką. Tak to sama agrafka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 siatkaz - uwierz że to nie dzięki tej agrafce, czynników może być wiele. Ja używam krętlika z agrafką tylko gdy łowię dłużej obrotówką. Tak to sama agrafkaJak bym był pewny że to dzięki krętlikowi to pewnie bym tak łowił. To taka ironia miała być. Łowię dalej z sama agrafką ????. Chłopaki z Puław bo nich mowa (nie będę nazwisk wymieniał) to nieprzeciętni wędkarze i wiem że sukcesy to nie dzięki krętlikowi, a umiejętnością i doświadczeniu zawdzięczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 31 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 Tyle, że wobler pracuje lepiej ale to nie dzięki krętlikowi ale swobodnemu połączeniu oczka krętlika i agrafki. Ma po prostu swobodniejszą pracę. Tak samo działa Rapala Knot uwiązany do agrafki i ten węzeł stosuję od cienkich przyponów żyłkowych po fluorocarbon do jerkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 31 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 Ja do woblerów kleniowo/jaziowych i gumek używam takich agrafek z krętkiem od Spinwala: https://www.fisker.pl/images/akcesoria/kretliki-agrafki-kolka/spinwal/agrafki_z_kretlikami/agrafka_kretlik_micro_no1_5kg.jpg nigdy mnie nie zawiodły. Te agrafki jak dla mnie mają jeden bardzo słaby punkt. Oczko przy krętlik.Może i linkę wytrzyma ale przy wyczepiaczu pierwsze się prostowała bez wkładania większej siły.Kupiłem raz na próbę do woblerów na pstrągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Skupiasz się na mało istotnych szczegółach zresztą jak każdy polski wędkarz , wody mamy totalnie wyrybione i szukamy przyczyny nie tam gdzie ona jest. Wędki , kołowrotki , linki , przynęty , to tylko element zestawu , każdy spiningista z kilkuletnim doświadczeniem potrafi doskonale lowic ryby , wystarczy wie przejechać kilka razy za granicę i odrazu to widać, podziękujmy miesiarzom i ich organizacji PZW 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 1 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Skupiasz się na mało istotnych szczegółach zresztą jak każdy polski wędkarz , wody mamy totalnie wyrybione i szukamy przyczyny nie tam gdzie ona jest. Wędki , kołowrotki , linki , przynęty , to tylko element zestawu , każdy spiningista z kilkuletnim doświadczeniem potrafi doskonale lowic ryby , wystarczy wie przejechać kilka razy za granicę i odrazu to widać, podziękujmy miesiarzom i ich organizacji PZWOt i cala smutna prawda Mi sie juz nawet auta odpalać nie chce, jak mam w polsce na ryby jechać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 3 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 Agrafka (zawsze najmniejsza jaką aktualnie posiadam) - smużaki lub paproszki na białorybKrętlik + agrafka - pozostałe przynęty/metody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk122 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 A do gumowych robaczków (tanta,pupa,itp) lepiej agrafkę a może bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 A do gumowych robaczków (tanta,pupa,itp) lepiej agrafkę a może bez.Ja zawsze z agrafką bo nie lubię za często wiązać. Intech ma fajne małe agrafki z cienkiego drutu. W sam raz do takich przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi