Skocz do zawartości

Pstrągi 2022

Mateusz

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawostka.

Złów i wypuść. Proszę bardzo moja ryba 2 lata temu miała 51cm, dziś mój kolega łapię ją znowu 65 cm. Tylko sporo niżej. Serdeczne gratulacje dla łowcy.

Można!!!!! A mam kilka jeszcze takich dowodów, jakby ktoś miał wątpliwości.3293f920d3bc46b26f5222473098a5c9.jpg

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

• Like 23

Niestety w większości wód tak jest.Po wczorajszym wypadzie na okoliczny siurek ostatnie 3rybki nad miarę które w tym roku złowiłem najprawdopodobniej wyjechały na kolację.A szkoda bo jedna rybkę złowiłem w tamtym roku na początku marca i miała29cm ostatnio złowiony na początku kwietnia miał juz37cm ,szkoda tylko że najprawdopodobniej został zjedzony z rybkami które były ale po trzecich odwiedzinach cisza.Wiec pewnie zostały zjedzone.A szkoda bo rzeczka ma potencjał.

Edytowane przez bartsiedlce

Nie mam już pomysłu, gdzie w wodach województwa łódzkiego można złowić sensownego szczupaka,na szczęście pstrągi tu i ówdzie są :) Fotka taka sobie, ale nie chciałem za długo go męczyć, on z kolei nie za bardzo chciał się ułożyć do zdjęcia:) 45 cm, życiówka pstrąga poprawiona o 12, przy okazji pierwsza naprawdę fajna ryba tego sezonu:)

post-73999-0-77723300-1651436694_thumb.jpg

• Like 25

Po takich kabanach jak te powyżej to wstyd coś wrzucać ale u mnie dopiero sezon na pstrągi wystartował 1 maja więc może jeszcze nadrobię wielkością bo ilościowo jest ok. Wczoraj 21 kropasków, większość w przedziale 30-35 więc odhaczałem je w wodzie. Jeden stykacz trafił na fotkę z samowyzwalacza przy pomocy telefonu. Rybki w niezłej kondycji choć stoją nadal w głębszych dołkach i miały sporo pijawek na sobie. Na lekkim zestawie BC frajda była niesamowita. Rybka zażarła jointed claw 70 firmy Gun craft.

post-48077-0-91266000-1652110135_thumb.jpeg

post-48077-0-17803300-1652110159_thumb.jpeg

• Like 17

U mnie podobnie jak u kolegi powyżej. Niestety dopiero 3-4 wypad na pstragi w tym roku. Tylko pozazdrościć że koledzy łowią piekne lorbasy. Mnie taki dzisiejszy stykowiec ucieszył. Wziął dokładnie w tym samym dołku co zlowiony rok wcześniej 52cm. Niestety wody sporo mniej i trochę strach myśleć co będzie dalej bez deszczy.3f4f330a60267c2952bf8bf3e83f885a.jpg

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

• Like 34

Brawo. Ja taki stan nazywam- "wszystko mogę, nic nie muszę". Przychodzi to z wiekiem i ze złowionymi dużymi rybami. Nie wszyscy to rozumieją. Mam szczęście, że znam kilka takich osób. Są moimi przyjaciółmi na wyjazdy wędkarskie.

• Like 8

Właśnie tak. Przy okazji zdałem sobie sprawę, że to kameralne pstrągowanie, nabijanie najczęściej w samotności wielu kilometrów w terenie, gdzie przeciętny wędkarz dawno by odpuścił jest świetnym sposobem na uspokojenie myśli i spojrzenie na rzeczywistość z lepszej perspektywy. Niby to tylko "ryby" ale coś w tym jest ????.

Pozdrawiam

• Like 9

Ten sezon jest dla mnie bardzo słaby jak woda fajna to nie mam czasu jak mam czas to woda brudna i duża ale pojawia się światełko w tunelu :)Dwie rybki które można zaprezentować fajnie walczą tak jak na tą porę roku przystało .Piotrek jak zawsze twoje opowieści czyta się jak starą dobrą książkę

post-65450-0-93226300-1652897997_thumb.jpg

post-65450-0-57383800-1652898016_thumb.jpg

• Like 19

Dzisiejsza pogoda, huraganowy wiatr i przelotne intensywne opady nie nastrajały zbyt bojowo????. Po przegryzieniu wszystkich "za i przeciw" w końcu jednak wylądowałem nad rzeką.

Branie z napływu szybkiego wlewu,po którym ryba wykonała wściekły rajd z nurtem. Miejsce trudne technicznie, kilka razy zmuszony byłem przekładać kij omijając pnie sędziwych olch, zjazd do rzeki po wysokiej skarpie na "czterech literach" też był ????. Jednym słowem wariactwo, po którym w podbierak wylądowała śliczna, silna niczym koń 55 centymetrowa samica.

post-51351-0-02518100-1653144033_thumb.jpg

• Like 47