szydlos Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Przedświąteczne kropki,tyle się udało wyholować ... Choć brakowało 0,5 m do podbieraka a było by naprawdę pięknie/złoto wrócę niebawem po niego. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Ciekawostka.Złów i wypuść. Proszę bardzo moja ryba 2 lata temu miała 51cm, dziś mój kolega łapię ją znowu 65 cm. Tylko sporo niżej. Serdeczne gratulacje dla łowcy.Można!!!!! A mam kilka jeszcze takich dowodów, jakby ktoś miał wątpliwości. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 (edytowane) Niestety w większości wód tak jest.Po wczorajszym wypadzie na okoliczny siurek ostatnie 3rybki nad miarę które w tym roku złowiłem najprawdopodobniej wyjechały na kolację.A szkoda bo jedna rybkę złowiłem w tamtym roku na początku marca i miała29cm ostatnio złowiony na początku kwietnia miał juz37cm ,szkoda tylko że najprawdopodobniej został zjedzony z rybkami które były ale po trzecich odwiedzinach cisza.Wiec pewnie zostały zjedzone.A szkoda bo rzeczka ma potencjał. Edytowane 5 Maja 2022 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Kolega zlowil w styczniu rybę 49. W sierpniu zlowil ją i miała 58. Mega zależy od rzeki. U mnie w rodzimej rzeczce przez 20lat łowienia zlowilem 2 40+ Licho z pokarmem i nie rosną tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 (edytowane) Taka ryba dała mi 2 miejsce na zawodach pstrąg Regi w Świdwinie . Wygrał taki samy pstrąg, lecz szybciej złapany. Na 31 osób, 4 wymiarowe ryby.. Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez Mateusz95s 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MckenziQQ Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Pstrągi z leśnej rzeczki ???? 49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Z szybkich, porannych "występów" ????. 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Piękne pstruhy . Złamię regulamin. Ryby na zdjęciu nie mają 40 cm, ale już za 3-4 lata będą miały ????. 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Nie mam już pomysłu, gdzie w wodach województwa łódzkiego można złowić sensownego szczupaka,na szczęście pstrągi tu i ówdzie są Fotka taka sobie, ale nie chciałem za długo go męczyć, on z kolei nie za bardzo chciał się ułożyć do zdjęcia:) 45 cm, życiówka pstrąga poprawiona o 12, przy okazji pierwsza naprawdę fajna ryba tego sezonu:) 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 2 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Pozdrawiamy miłośników kropek. Woblery T.M. grają ostatnio pierwsze skrzypce [emoji447].Hook. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 Pierwszy wymiarowy w tym sezonie.Chociaż to dopiero 4 raz na pstrągach w tym roku...Równe 40 cm 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. niedzielski Opublikowano 4 Maja 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 W tym roku pech dopisywał od samego początku, dużo kontaktów mało ryb.Spokój i opanowanie a dobra ryba często to kwestia czasu [emoji6]Magiczne szóstka z przodu zaliczona vivat maj. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Ujęcie kufki. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 ...takie niepozorne miejsce, pod nogami... 45 Wysłane z mojego Hammer_Energy_2 przy użyciu Tapatalka 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Po takich kabanach jak te powyżej to wstyd coś wrzucać ale u mnie dopiero sezon na pstrągi wystartował 1 maja więc może jeszcze nadrobię wielkością bo ilościowo jest ok. Wczoraj 21 kropasków, większość w przedziale 30-35 więc odhaczałem je w wodzie. Jeden stykacz trafił na fotkę z samowyzwalacza przy pomocy telefonu. Rybki w niezłej kondycji choć stoją nadal w głębszych dołkach i miały sporo pijawek na sobie. Na lekkim zestawie BC frajda była niesamowita. Rybka zażarła jointed claw 70 firmy Gun craft. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 10 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2022 U mnie podobnie jak u kolegi powyżej. Niestety dopiero 3-4 wypad na pstragi w tym roku. Tylko pozazdrościć że koledzy łowią piekne lorbasy. Mnie taki dzisiejszy stykowiec ucieszył. Wziął dokładnie w tym samym dołku co zlowiony rok wcześniej 52cm. Niestety wody sporo mniej i trochę strach myśleć co będzie dalej bez deszczy. Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 11 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 (edytowane) 4 różne gatunki pstrąga z ostatniej wyprawy.https://youtu.be/va0cYW0oUH0 Edytowane 11 Maja 2022 przez grisza-78 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Piotr Gołąb Opublikowano 15 Maja 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2022 (edytowane) Są takie momenty w wędkarskim życiu kiedy z różnych powodów trzeba wszystko przewrócić do góry nogami i od nowa przewartościować.Czasem, kiedy człowiek spojrzy uważnie i spokojnie na dziwną pogoń za liczbami, oklaskami i czort wie czym jeszcze zapomina o tym, że wypada i trzeba się cieszyć z prostych rzeczy. Jakich?Wczoraj późnym popołudniem niczym pies zerwany ze smyczy pognałem nad pstrągową rzekę. Z zagniecioną różnymi problemami głową coraz szybciej oddalałem się od miejskiego zgiełku, wszelkich biedronek i całego tego kolorowego "luksusu".W tym roku ciągnie mnie dziwnie do miejsc, których bardzo dawno nie odwiedzałem.Tym razem zaprowadziło mnie tam gdzie zaczynałem swoją przygodę z potokowcami.Podbierak już na plecach, szary jig zwieńcza pstrągowy zestaw.Ściana żywej zieleni przyciąga niczym magnes, kiedy w końcu widzę rzekę przypomina mi się, kiedy po raz pierwszy próbowałem tutaj dość nieudolnie łowić pierwsze kropki. Miejsce to samo, może nieco mniej wody niż kiedyś jednak cała otoczka i klimat te same. W nurcie pełno zwalisk i pomimo niewielkich głębokości wiem, że tu są.Lekka przynęta wędruje nieco powyżej podmytych korzeni olch,dwa podbicia i złoty błysk zabiera imitację ciernika.Pstrąg jest niewielki, jednak swymi barwami zachwyca. Z tego odcinka zawsze były wyjątkowo urodziwe.To co szybko zwróciło moją uwagę, to praktycznie brak ludzkich śladów. Przyjemny chłód zachęcał, do tego rozśpiewana ściana lasu na czele z trelami słowiczymi dopełniały całość. Dłuższą chwilę wsłuchiwałem się w to wszystko, kiedy rzeka przypomniała o sobie.Pstrągi ustawiały się najczęściej na napływach płytkich zwalisk. W ułamku sekundy kasowały jiga by po zacięciu szaleńczo walczyć o życie.Były tak pięknie wybarwione, że ich niespecjalnie pokaźne rozmiary nie przeszkadzały mi zupełnie.Co jakiś czas oszczekiwał mnie kozioł sarny, dopełniając klimat.Kilka godzin przedzierania się przez nieprzebraną zieleń, przeskakiwania przez masę powalonych drzew czy wyrywanie butów z gęstego błota uwolniła sporą ilość endorfin. Zdałem sobie sprawę, że wszystko było przez te kilka godzin ważne, nic najważniejsze.Wracając do samochodu czułem przyjemne zmęczenie i spokój, dzisiaj wszystko było na swoim miejscu. NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 16 Maja 2022 przez bartsiedlce 69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Brawo. Ja taki stan nazywam- "wszystko mogę, nic nie muszę". Przychodzi to z wiekiem i ze złowionymi dużymi rybami. Nie wszyscy to rozumieją. Mam szczęście, że znam kilka takich osób. Są moimi przyjaciółmi na wyjazdy wędkarskie. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Właśnie tak. Przy okazji zdałem sobie sprawę, że to kameralne pstrągowanie, nabijanie najczęściej w samotności wielu kilometrów w terenie, gdzie przeciętny wędkarz dawno by odpuścił jest świetnym sposobem na uspokojenie myśli i spojrzenie na rzeczywistość z lepszej perspektywy. Niby to tylko "ryby" ale coś w tym jest ????. Pozdrawiam 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wronka1991 Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Ten sezon jest dla mnie bardzo słaby jak woda fajna to nie mam czasu jak mam czas to woda brudna i duża ale pojawia się światełko w tunelu :)Dwie rybki które można zaprezentować fajnie walczą tak jak na tą porę roku przystało .Piotrek jak zawsze twoje opowieści czyta się jak starą dobrą książkę 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Trouter Opublikowano 18 Maja 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Ja sezon dużą rybką rozpocząłem 07 kwietnia .. ostatnia rybka ze zdjęć poniżej złowiona wczoraj. Rozmiarowo największe rybki: 49, 53, 57, 59. Idzie dobrze póki co 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trouter Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Dzisiaj troszkę brakło do pięciu dyszek, ale tragedii ni ma. 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 21 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 Dzisiejsza pogoda, huraganowy wiatr i przelotne intensywne opady nie nastrajały zbyt bojowo????. Po przegryzieniu wszystkich "za i przeciw" w końcu jednak wylądowałem nad rzeką. Branie z napływu szybkiego wlewu,po którym ryba wykonała wściekły rajd z nurtem. Miejsce trudne technicznie, kilka razy zmuszony byłem przekładać kij omijając pnie sędziwych olch, zjazd do rzeki po wysokiej skarpie na "czterech literach" też był ????. Jednym słowem wariactwo, po którym w podbierak wylądowała śliczna, silna niczym koń 55 centymetrowa samica. 47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi