porto Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Prosze o wasze sugestie dotyczace rozmiaru kolowrotka Daiwa Caldiahttp://www.fostersofbirmingham.co.uk/CAL-Akolowrotek bedzie spasowany z wedkami Lamiglas XSH1202M 3,05 m oraz Lamiglas XSH 114 2LL 2,9m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Witam , wydaje się że uniwersalnym rozwiazaniem będzie 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Mi tez sie tak wydaje. Oczywiscie najlepszym rozwiazaniem byloby podpiecie tych kolowrotkow do wymienionych wedek. Sek w tym iz mieszkam na prowincji i nie mam w tej chwili mozliwosci(praca) podjechania do odleglego sklepu. Zakupy bede robil w sklepie wysylkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Jakie są przelotki startowe?Jak jest 25 to śmiało 3000.Różnica między 2500 a 3000 to pewnie tylko głębokość szpuli a nie jej średnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Jest 25. Chodzi mi tez o wage kolowrotka. Zeby byl dobrze zbalansowany z wedka. Pewnie 3000 bedzie odpowiedniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Jeśli dobrze przeliczyłem, to 8.9oz to ~250gr. Myślę, że przy tej długości wędki mniejszy kołowrotek będzie stanowczo za lekki. Swoją drogą, to mało waży, jak na 3000 daiwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 W 300 jest szersza i głębsza szpula oraz kabłąk reszta czyli tył jak w 2500, Wydaje mi się że i tak będzie leciał nieco przy kiju 3m. Uniwersalny model 3000 będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Przy kiju 3,05m to tak na moje oko kołowrotek 300g dopiero zacznie wyważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Czyli Caldia odpada. Rozmiar 3000 odpada, bedzie za lekki. Okolo 250 gram a 4000 moze byc troche za ciezki. Okolo 350 gr.Co innego polecicie w cenie do 1000 zl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Ma ktos taki Shimano Rarenium Ci4?http://www.fostersofbirmingham.co.uk/RARENIUMCI4REELSWydaje sie byc dobra alternatywa dla Caldi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Ma ktos taki Shimano Rarenium Ci4?http://www.fostersofbirmingham.co.uk/RARENIUMCI4REELSWydaje sie byc dobra alternatywa dla Caldi. Nawet bardzo dobra alternatywa, używam od niedawna modelu 2500FA do sandaczowania i można tym kręciołem podbijać główki do 30g + 3 calowe kopyto.Bardzo dobra konstrukcja przekładni i już jedzie do mnie kolejny model - C3000 w wersji JDM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Ma ktos taki Shimano Rarenium Ci4?http://www.fostersofbirmingham.co.uk/RARENIUMCI4REELSWydaje sie byc dobra alternatywa dla Caldi. Ja mam 3-tysiączka , parę razy był na rzece , bardzo lekki , dobrze nawija mono i plećkę , niezużyty , mogę Ci sprzedać jak chcesz . Byłem z kolegą @suli na morzu i pierwszy raz wziąłem do ręki stellę i mam chyba jakąś chorobę teraz .... ta stella Mam też caldię 2500 , ale tą starszą , dwa sezony i pod wodą była kilka razy , daje ogólnie radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi