malcz Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 .....Podsumowując udało się wyjąć 2 x 51, 3 x 50, 2 x 49.5, 4 x 48 i 46, dwanaście potężnych ryb w tak krótkim czasie.. Każdemu kto kocha łowić okonie polecam wybrać się na ten magiczny zbiornik, tyle wielkich okoni w jednym miejscu.. Myślę, że w Europie nie ma zbyt wielu wód gdzie w tak krótkim czasie można złowić pięć okoń o długości 50 cm! Każda osoba z ekipy zaliczyła po potężnym okoniu, były też fajne przylowy w postaci dużych szczupaków i sandaczy Chciałbym jeszcze raz podziękować całej ekipie za świetne spędzony tydzień czasu, poznałem świetnych ludzi Zapamiętam tą wyprawę do końca życia! A jakieś średnie i maluchy się trafiały, czy przez cały wyjazd złowiłeś 12 okoni i same byki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 A jakieś średnie i maluchy się trafiały, czy przez cały wyjazd złowiłeś 12 okoni i same byki? Mój najmniejszy okoń na wyjeździe miał 46 cm, reszta ekipy trafiała jakieś maluchy. Ciężko w to uwierzyć, ale mnie na szczęście mniejsze omijały 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czacha79 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) Z racji pory roku łowię na małe przynęty, od 1cm do 2.5’’ - tanty, robale, larwy, rybki … piwnica może robić za sklep wędkarski ;(Być może to wina małych przynęt, ale:- większych przynęt nie używam ze względu na szczupaki których i tak od stycznia przyławiam w ilościach hurtowych- inni wędkarze używają większych i też cieżko o rybę 35cm które padają ekstremalnie rzadko.. a co dopiero 40 czy 50 … raczej nie występują w tych łowiskach, bo już 20tki potrafią mieć wyraźnego garba.Nie mamy tu tak rybnych wód jak inne rejonu kraju, głównie to płytkie rzeki które przerzucasz 1.5’’ przynętą na czeburaszce 1g … a czasem i 0.5g Edytowane 18 Kwietnia 2022 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Kto rano wstaje , ten wykorzystuje brak wiatru. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aries Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Po południu czasmi wiartr też ustaje. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Leśny zakątek. 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zwykle, chodzi się do lasu na grzyby, jagody ... !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zwykle, chodzi się do lasu na grzyby, jagody ... !? I łowić gnfc-762ml-t oraz daiwa SV light ltd namiki pozdro BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Dobry sex! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Takie niedzielne 40+ 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 To dla niedowiarków 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiazay Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Okon powinien mieć okres ochronny. Nie ujmuje nic łowcom ale nie podobają mi się takie zdjęcia wypchanych ikra ryb. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Okon powinien mieć okres ochronny. Nie ujmuje nic łowcom ale nie podobają mi się takie zdjęcia wypchanych ikra ryb.W niektórych okręgach już ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 W niektórych okręgach już ma Chciałeś powiedzieć jeszcze ma. W moim miał, ale zostały tylko wspomnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Chciałeś powiedzieć jeszcze ma. W moim miał, ale zostały tylko wspomnienia.Znieśli od przyszłego roku? Bo w zeszłym i w tym mial od połowy marca do końca kwietnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Witam chłopaki , moim zdaniem tak jak było żadnych uchwał, zmian nie wyszperałem na stronie PZW piła 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Witam chłopaki , moim zdaniem tak jak było żadnych uchwał, zmian nie wyszperałem na stronie PZW piłaMogę się mylić, ale ta uchwała o ochronie okonia była na 2021r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 (edytowane) Taki skandynawskki stykowiec, co to zdążył się dać ponieść miłości pomiędzy zeszłą niedzielą a wczorajszym piątkiem. Już się wytarły i schudły Edytowane 30 Kwietnia 2022 przez Dano. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Miejsce sprzed dwóch tygodni i dwa kolejne niczegowate okonie. Czuć klimat lasu i przede wszystkim wiosny! 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 (edytowane) U mnie dziś 14 m/s i nie do końca komfortowo się wędkowało W sumie dzień na plus, ale mogłoby być nieco przyjemniej. 3 maja, a człowiek w kombi zimowe się wbija jak tylko wybije 16, bo słońce traci moc grzewczą.Wyspy dziś miały branie Edytowane 3 Maja 2022 przez Dano. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 (edytowane) Takie wypady lubię najbardziej, a tradycją juz chyba staje się, że trafiają się dobre bonusy [emoji41]Wyjazd z narzeczoną od tak bez planów. Po prostu żeby nie siedzieć w domu Szybka decyzja, 2 wędki, pudełko gumek, łodka na hak i przed siebie [emoji14] Pogoda pełne słońce, delikatny wiaterek więc będzie relaks. Dodatkowo wybieramy mały zbiornik z właściwie zerową presją (nad wodą jesteśmy tylko my na łodzi i 2 stanowiska na brzegu).Już w drugim rzucie mam branie i ciężką przyjemną rybę, która spada po kilku metrach. Później przerzucam mnóstwo małych szczupaków - rozmiarowo 40-55cm. Z jednej strony kusi popłynąć na okoniowe miejsca, z drugiej strony coś mnie trzyma tutaj z nadzieją na większego zębatego Większe przynęty nie dają żadnych rezultatów. Wystarczy zejść z rozmiarem na 6-8cm i woda ożywa. Na agrafce ląduje mocno pocięty, pokochany przez szczupaki twister od UpStream - chyba ostatni który został mi w pudełku. Po kilku kolejnych szczupakach ledwo trzyma się główki, aż nagle buum [emoji91] Meeega potężne branie, blisko łodzi. Początkowo hamulec pięknie zagrał, ale rybka idzie lekko więc uznałem, że jakiś mały narwany szczupaczek. Ale jak tylko podjechał do powierzchni, pokazał wielki otwarty pysk w którym nawet nie było widać przynęty, piękne paski i płetwy, wiedziałem, że wyjazd zostaje zaliczony jak mega udany Mega grzecznie daje podebrać się ręką i jeszcze grzeczniej pozuje do fotek. Ostatecznie miarka pokazała 42cm Dzień skończył się na 29 szczupaczkach oraz jednym jedynym okoniu... Ale za to na tyle przyjemnym, że przyćmił pozostałe rybki.Sprzętowo:Qualia XPSJ642ULShimano Vanford 2500Plecionka Sunline NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 8 Maja 2022 przez bartsiedlce 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 (edytowane) Witam, Takie planowane przyłowy z pstrągowego ciurka. Nie największe bo z tego dołka wyjechaly już rybki 39 i 40cm. Najpiękniej wybarwione pasiaki jakie udaje mi się łowic. Edytowane 9 Maja 2022 przez Predatorhunter 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bert64 Opublikowano 10 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2022 Nowy PB 43cm na rippera 12,5cm. 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Test kija na blanku SKXF-665-1N 5lb kupiony od kolegi @lukanio. Mój pierwszy jednoskład w życiu. Trzeba przyznać że czucie na najwyższym poziomie. Do tego pięknie pracuje pod rybką. Udało się nawet coś złowić. Do kijka sparowany vaniek 2500s, pletka 0.6pe dragon invisible. Jestem mega zadowolony z kija, plus kolega Marcin przerobił mi uchwyt na taki jaki lubię [emoji108]Ryby stały na 3-5m obok stada uklei, które powoli szykują się do tarła. Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Z żonką na rybach. Pogoda i okonie dopisały. Czego chcieć więcej? 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi