Skocz do zawartości

SAGE Foundation lub Pulse 9' 4wt - opinie, sugestie

mayki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich . Szczęśliwego, zdrowego Roku życzę koledzy i koleżanki.
Jak w temacie ,SAGE, Planuje zakup wędki SAGE Foundation lub Pulse 9' 4wt.
(Kij chce uzywac na sredniej rzece pstragowej i lipieniowej , wiecej do suchej muchy i delikatnej nimfy w stylu New zealand ) Próbowałem znaleźć coś o tych kijach tutaj ale ciężko coś odszukać lub słabo szukam.
Myślę że to dobre kije dla mało doświadczonego muszkarza jak ja ale chciałbym zasięgnąć opinie już doświadczonych bardziej odemnie .
Myślałem o kijach Sonic lub X ale cena trochę mnie blokuje i myślę że nie jestem gotów jeszcze na tak szybkie kije może kiedyś. Dlatego skupiłem się na bardziej wybaczalnych błędy kijach jakimi są Foundation i Pulse. Proszę o opinię od Was
Dziękuję i pozdrawiam.

b1626c0679ef3adf64aaa18e106996c3.jpgd5ea683f9f3c83437992d4b6b52f12ce.jpg

Dziki dzieki . Większość tych informacji przerobilem . Myslalem bardziej ze ktos osobiscie odpowie mi w kontekście Sage Pulse ze to naprawdę dobry kij lub nie warto go kupować bo np Hardy Shadow biję go na głowę. Może jeszce ktoś się odezwie chyba że nikt nie ma Sage Pulse

Jestem przekonany do niego na 90% tylko kwestia czy 4wt a może 5wt.

Ale dzięki jeszcze raz za pomoc

Wysłane z mojego SM-G996B przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Ja miałem sage foundation 9#4 w 2 kawałkach. Całkiem przyjemny kijek. Ścianki wyglądały na całkiem grube i mięsiste w odróżnieniu od wielu nowoczesnych wydmuszek. Wiadomo seria budżetowa więc nie ma w nim nic zaskakującego. Poprostu solidna uniwersalna #4. Ja swój sprzedałem tylko dlatego że był w 2 składach.

Wysłane z mojego ELS-NX9 przy użyciu Tapatalka

Miałem Sage Pulse 9/#5. Solidny, "wybaczający błędy", wszechstronny - czytaj: przyciężki, wolnawy, trochę za mocny jak na #5; dublował mi się w gruncie rzeczy z lżejszym i zgrabniejszym Hardym (co prawda nie Shadow, a JET) w klasie #6. Co nie zmienia faktu, że świetny był ten Pulse do rolek i, last but not least, holowania ryb ;)

Dziewięciostopową piątkę kupiłem Orvis Recon i uwielbiam, szybka, ale nie za sztywna, autentycznie lekka, doskonała w moim ulubionym scenariuszu wylezienia na środek szeroko rozlanej lapońskiej rzeki, gdzie często wieje ostro i z Pulsem sobie gorzej radziłem. Dla innych taki Recon to jednak bezduszna pała - tak to jest z tymi opiniami, że bez kontekstu znaczą niewiele...

Edytowane przez Marvin
  • Like 1

Marvin, teraz sie mow "samskiej rzeki" ;)

nati, nie dziw sie. jakies 5 min temu szukalem innego Sage i mi sie kolor blanku nie zgadzal. Okazalo sie, ze oni (producent)co jakis czas nazywaja swoje nowe serie w ten sam sposob, po staremu. Moze to byc kij z 1989 roku jak i 2013roku i nazywac sie Sage Foundation

Myślę że jeśli SAGE PULSE to tylko 4wt bo tak podejrzewałem że 5 to będzie taka prawie 6. Bardzo dziękuję za info koledzy już wiem coś więcej.

Pozdrawiam

Za 2300zł kupisz hardy zephyrus fws.Co to za kij to sobie popatrz.

Za 1300 masz też świetnego hardy shadow.

Za 1300 redington trace.

Za 900 kij w klasie pulsa redington vice.

Chyba że koniecznie chcesz sage.

Na pewno zephyrus to top i paradoksalnie to właśnie takimi kijami "szybkimi"jak sage x czy hardy zephyrus rzuca się bardzo łatwo.

Edytowane przez Radek79
  • Like 1

Za 2300zł kupisz hardy zephyrus fws.Co to za kij to sobie popatrz.

Za 1300 masz też świetnego hardy shadow.

Za 1300 redington trace.

Za 900 kij w klasie pulsa redington vice.

Chyba że koniecznie chcesz sage.

Na pewno zephyrus to top i paradoksalnie to właśnie takimi kijami "szybkimi"jak sage x czy hardy zephyrus rzuca się bardzo łatwo.

Dziękuję [emoji106][emoji106][emoji106]

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 2 lata później...