Skocz do zawartości

Zacznę od "oddawania za darmo" oliwy do kołowrotków, a później już nie...

zorro

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko by było ok, gdybyś był szczery, zamiast ciągle zmieniać wersję pod wpływem nacisku,

choć fakt faktem nie jest to sprawa Amber Gold, po prostu ludzie TU na forum nie lubią gdy się ich kłamie,

wygląda na to że na innych forach jest to sprawa drugorzędna.

Idę się pakować na ryby :mellow:

• Odpowiedzi 122
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Najlepsze jest to,że ze mną można pogadać na każdy temat jestem otwarty na każde sugestie i zapytania meilowe może jak by Koledzy byli szczerzy i odrobinę milsi na pewno bym się odpłacił i ja również zmienił ton i reakcję na te zarzuty choć by i z parafiną ..Więc nie jest tak,że coś sprzedam i znikam jak magik,i nie odpowiadam na nurtujące pytania trwam i trwać będę nie jestem zjawą,która kasuje i nic nie wysyła lub nie pojawia się na internecie przez rok,wielu ludzi to docenia.

Powodzenia na rybkach ja planuje jechać w piątek do Gorlic

I zebrać trochę materiałów (zdjęcia,nagrania) bo w końcu środek transportu kupiłem i trzeba się ruszyć za rybką ,pozdro:)

To jest forum koleżeńskie, na którym również jest giełda.

Jeśli coś sprzedaję, to po koleżeńsku, w cenie niższej niż na Allegro z myślą że trafi to do innych pasjonatów.

Nie pasowało by mi, że rzecz którą tutaj sprzedaję zaraz trafi do działu sprzedam na innym portalu z odpowiednim narzutem.

Czasami można coś fajnego w okazyjnej cenie tutaj kupić i znów przeszkadza mi jeśli te ogłoszenia są wyłapywane nie po to by sprzęt kupić i z niego korzystać, tylko po to by go kupić i zaraz sprzedać, uważając sprzedającego za frajera.

Często osoby które tutaj sprzedają sprzęt wędkarski wiedzą,że mogli by uzyskać wyższą cenę gdzie indziej, a mimo wszystko wystawiają tutaj w cenie jakiej sami kupili/sprowadzili, lub niższej.

Oczywiście każdy może tutaj kupować i sprzedawać, nie jest to zabronione, ale też taka działalność może budzić negatywne emocje

pozdrawiam

Człowieku znowu się tu zagalopowałeś nikt tu nie ma innych za frajerów !!! :angry: A zapewniam Cię,że osoby które założyły i najwięcej miały tu do powiedzenia w tej kwestii nie puszczają po taniości na rzecz społeczności forum żadnych kołowrotków to bzdura,którą próbujesz obrócić na argument a nie miała miejsca.Są takie osoby ale na pewno nie z tego grona piszącego.Każdy ma rozum albo chce mi sprzedać i dostać szybką kasę albo odmawia sprzedaży,nie można na siłę komuś coś wmówić,przecież nie ukrywam się z tożsamością i stawiam kawę na ławę,i jednak ludzie sprzedają to chyba ich indywidualna sprawa i nie można za nich się wypowiadać tak mi się przynajmniej zdaje. :unsure:

Aha

Coś jednak w zacietrzewieniu w pierdolinę powoli uderzasz.

Trochę krótko tu jesteś, stąd moze słabo pewne sprawy kojarzysz, ale trochę sprzętu zamieniło tu właścicieli za free. Nie mówiąc o wielokrotnej pomocy, tez za free.

Sam swego czasu wędki rozdawałem :mellow:

Za to, taka podpowiedź - handlarze tupiący nogami mają tu słabe wzięcie.

I nie oceniam, nie zarzucam. Cała sprawa, ze tak powiem mi wisi. nie widzę tu powodów do az takich emocji.

Sprawą oliwy powinna się zając komisja śledcza o i tyle w tym dziale, a chyba jest jakiś punkt w regulaminie, by nie prowadzić dochodzeń na własną rękę a tu już 5 stron bicia piany i przeciągania liny

dajcie to na żal.pl bo się nadaje <_< <_< <_< :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja też rozdaję sprzęt najmłodszym za darmo,ale co ja tam będę opisywać nie robię tego na pokaz tylko wspomagam po cichu młodych nie pracujących ostatnio wysłałem pudełka i torbę,tylko złe widzicie u mnie może dlatego,że jestem za krótko choć ja wiem doskonale gdzie leży sedno sprawy.

Może wypada skończyć już tą dyskusję bo to do niczego nie prowadzi.Dla mnie jedno jest ważne z całym szacunkiem dla sprzedających i kupujących - bądźmy zawsze sobą aby przy goleniu każdy z nas mógł spokojnie spojrzeć w lustro przy

goleniu, nie myśląc ale jestem sukinsynem, naciąłem kolegę z forum badziew mu sprzedając.... Jestem the best!!!

A co mi tam, znam go tylko z ksywy, może być.....

Miłego dnia Wszystkim życzę :D.

http://allegro.pl/olej-wazelinowy-9liter-okazja-i2596443520. html

Tak na finalizację zapisów w wątku:

Tomku, tu nic nikogo nie boli, nikt się na nikogo nie uwzina, nikt nikomu złośliwie nie psuje życiorysów... Kupuj i sprzedawaj co chcesz, komu chcesz i za ile chcesz, bo nic nikomu do tego i nie takie są intencje tu piszących.. :D

Tylko niech oliwa shimano będzie oliwą Shimano, niech kołowrotek parę razy na rybach będzie miał swoją oryginalną przekładnię, a nie milion kilometrów przebiegu i przekładnię fruwającą w łożyskach z jakiegoś innego trupa (akurat TEJ maszyny byłeś co najmniej trzecim właścicielem)...

Czyli rób co chcesz tylko nie łżyj ludziom w żywe oczy bo to, kurwa, bardzo nieładnie.. <_<

http://allegro.pl/olej-wazelinowy-9liter-okazja-i2596443520. html

Tak na finalizację zapisów w wątku:

Tomku, tu nic nikogo nie boli, nikt się na nikogo nie uwzina, nikt nikomu złośliwie nie psuje życiorysów... Kupuj i sprzedawaj co chcesz, komu chcesz i za ile chcesz, bo nic nikomu do tego i nie takie są intencje tu piszących.. :D

Tylko niech oliwa shimano będzie oliwą Shimano, niech kołowrotek parę razy na rybach będzie miał swoją oryginalną przekładnię, a nie milion kilometrów przebiegu i przekładnię fruwającą w łożyskach z jakiegoś innego trupa (akurat TEJ maszyny byłeś co najmniej trzecim właścicielem)...

Czyli rób co chcesz tylko nie łżyj ludziom w żywe oczy bo to, kurwa, bardzo nieładnie.. <_<

Acia i fatality :mellow:

Zastanawiajace, ze watek cieszy się taka frekwencja..

To, co teraz napisze tyczy się raczej sytuacji ogolnej.

Skala zjawiska wydaje się dosc powszechna – jeżeli nie ma z czegos wymiernego zysku to to cos „nas” przestaje interesowac. Wydawaloby się, ze czlowiek stoi na nieco wyzszym poziomie rozwoju niż swinia i dlatego m.in. powinny go interesowac choc czasami inne aspekty zycia niż to czy koryto jest pelne. Coraz czesciej jednak można zaobserwowac, ze przewaza zainteresowanie submaterialistycznym podejsciem do otoczenia objawiajacym się na kilka sposobow. Z reguly ( bo zapomnialem dodac, ze jeszcze to wszystko musi wygladac cool tzn. po naszemu- gnoju nie może być widac na zewnatrz) wszystko kojarzy „nam” się z pieniedzmi...........

W wedkarstwie takim namacalnym wymiarem tego zjawiska jest sprowadzanie (rozmyslnie lub podswiadomie) zagadnienia do ilosci/wartosci miesa jakie się pozyskalo. Bo wiadomo: inni i tak wylowia, benzyna droga, licencja, woblery się urywaja(mogly się urwac).

Do tego doszlo, ze „zaczelismy” się lubowac taplac w tym swojskim korytku, ba nawet pochrzakujac razno i z ukontentowaniem (patrz – najwieksza ogladalnoscia ciesza się zjawiska typu ktos kogos wyrolowal, najtansza kielbasa 6,99 w......, Xsinska rzucila Y a potem puscila się z Z za..., .....+ 1 gratis, posezonowa obnizka cen – 59%, ile zarabiaja aktorzy telenoweli,...,.....)

Daze do tego, ze w tym wyscigu, który ma wiele twarzy ale we wszystkich przypadkach chodzi o to samo – pieniadze, okaze się, ze na mecie nie ma fanfar i oklaskow. Jest za to duzy dol na zwloki i spychacz, który to wszystko, lacznie z rybimi osciami, galganami, swiecidelkami, kolowrotkami, samochodami, lodowkami, komputerkami, mieszanka pomidorowo – ogorkowa z dzialek i potluczonymi flaszkami wtlacza do srodka i ugniata, żeby weszlo jak najwiecej.

Bo do utylizacji duuuzooo! A już dzis dolow nie ma kto kopac...

Ci zas co na razie się ostali smieja się glupawo i robia swoje...

Gumo

p.s. Prosze sie nie sugerowac ewentualnym podobienstwem w/w sytuacji do ktoregokolwiek watku/osob.

zorro ta aukcja z tymi 9 litrami to taki żarcik sytuacyjny,chciałem zobaczyć czy mnie śledzicie i nadal będziecie robić obławę :lol: Nie myliłem się a zdjęcia wazeliny z internetu :)Także chciałem zobaczyć reakcję pozdro

Wiecie jak jest propaganda była jest i będzie.A ten wątek do niczego nie prowadzi.Przez internet nie poznacie drugiego człowieka ani nie naświetlicie mu namacalnych aspektów życia jak tu kolega wyżej starał się wyjaśnić.Każda osobowość inaczej do tego podchodzi.Ja tylko nie mogę uzmysłowić sobie sytuacji gdzie najwięcej do powiedzenia mają osoby które nie miały do czynienia czy to w sprzedaży oliwą (oryginalną) czy innymi towarami,dla mnie to dziwne i zastanawiające,jedziemy dalej zaczyna mi się coraz bardziej podobać :D pozdrawiam

Gumofilc bardzo fajny tekst,podoba mi się i się zgadzam oczywiście troszkę to brzmi jak bym zarabiał na tym tysiące złotych no ale intencję się liczyły pozdro :D

Chłopaki a tak na poważnie Wy tak na prawdę nie wiecie co na allegro prawdziwi kanciarze robią,ja może miałem z 3 niezadowolonych kupujących przy maszynach,oczywiście jest to nikły procent przy całości sprzedaży.Był czas,że sprowadzałem dużo maszyn szczególnie fabrycznych pakietów,kupujący kupowali chwaląc się że mają ten sam model tylko bardzo już zużyty,co się okazywało w późniejszym czasie wystawiali te używane maszyny ale podmieniali od moich kołowrotków szpule które wyglądały jak nowe oraz dokładali pudełka i papiery,widziałem tyle przekrętów,i oszustw że w prost nie można uwierzyć.Więc jakiś poziom trzymam,iż po tylu latach kupują te same osoby,czy doświadczeni wędkarze z dużą ilością komentarzy pozdrawiam

Jak nie mam jak mam,jeszcze nie sprzedałem towaru który nie doszedł do kupującego ?Nie rzucaj kolego błędnych słów na wiatr !

Nie łap człowieku za słówka,stwierdzam fakty dociera do Ciebie zdanie,iż mam 2 kupujących lub 3 na 4 lata sprzedaży którzy nie są zadowoleni w pełni z towaru,oczywiście chciałem ażeby mi zwrócili osprzęt jak w przypadku SS2 ale nic to nie podziałało odmówił mi i nie chciał odesłać ja nie ,czarodziej i nie zmuszę kogoś aby odesłał coś z czego jest nie zadowolony żenada !!! .A Ty nadal usilnie próbujesz coś wmawiać opisujemy fakty nie domniemania.

Takie już głupoty piszecie,że nie da się tego śledzić oczyma,ba wydaje mi się iż nie czytacie mojego tekstu,jak pisałem nie długo wyjdzie,że wszystkich mam za frajerów,oszukuje,kłamie i zabijam a wędkarstwo mnie nie obchodzi i jestem na tym forum by tylko sprzedawać co oczywiście jest bzdurą totalną,słucham dalej czuje się jak na targu z przekupami na głównym rynku,które coś gdzieś usłyszały i nakręciły się jak jeździec bez głowy :mellow:

Kolego @Tom3hs ruszyłeś temat kołowrotka esesmana 2 więc:

1. Naciąłeś mnie na kołowrotek -na forum zamieszczone były zdjęcia

tego cuda od Ciebie

2.Taki rasowy sprzedawca odrazu zarzuciłby, że kołowrotek był rozkręcany a wiec na pewno został uszkodzony

3.A po przesłaniu do Ciebie niewiadomo- być może posadziłbyś mnie że wysłałem inny towar.

Dlatego miedzy innymi nie został on odesłany do Ciebie.

No niestety na markę trzeba sobie zasłużyć,a w twoim przypadku czeka cię daleka droga oj daleka.

nie długo wyjdzie,że wszystkich mam za frajerów

Jak inaczej nazwać wciskanie kitu typu ,,wygląda na shimano lub ,,kołowrotek był parę razy na rybach?

Wiesz kolego co to szczerość? Sumienie Cię nie gryzie? Nie jest Ci głupio ani wstyd?

@Rajfel, wygląda na to że pisaliśmy w tym samym czasie. no cóż, można gadać jak do ściany

Mógłbym znowu stertę słów w odpowiedzi napisać,ale nie ma sensu,Ty i tak człowieku z dobrego zachowania sprzedającego który chciał zwrotu towaru zrobisz przekręt o 180 i i tak wychodzi,że ja najgorszy tak źle i tak nie dobrze .Nie zapraszam Was na moje aukcje,jak stracę renomę to zauważycie bo na pewno ceny spadną jak na razie jest ok,pozdrawiam i dziękuje za wnikliwą konwersację na pewno wyciągnąłem z niej bardzo dużo i dała mi ona do myślenia. :unsure:

Co do tej oliwy to już dajcie spokój,i niech się wypowiadają nowi właściciele a nie objawieni Mesjasze,którzy wiedzą najlepiej co sprzedawałem od samej mojej osoby:). Zauważyć można,iż pierwsza fiolka jest inna potem dałem nowe zdjęcie aktualnego towaru,to tak jakby Zorro sprzedał adminowi auto a ja bym się pluł,że podróbka i zepsute choć nie widziałem na oczy i walił bym farmazony za jego samą osobę :lol: Nadal pewnie nie dociera ...