Skocz do zawartości

Kijek na morskie trotki w Polsce

lukomat

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze w temacie omawianego wczesniej Batsona. Mialem okazje porzucac tym kijkiem tydzien temu. Fajna zabawka, ale na poczatku mialem problem zeby sie przestawic z szybkiego GT4 na w-o-l-n-e-g-o Rainshadow. Niestety gostek nie wzial ze soba glowicy typu skagit tylko scandi switch. Po 10 minutach zaczalem osiagac sensowne odleglosci, ale powiedzialbym, ze 70-80% mocy szlo z gornej reki i linka leciala dosyc szeroko, musialem zapomniec o "tight loops" w tym przypadku.

@Bujo jak to czytasz to daj glos, a swoja droga moglbys odpisac na mojego priva.

@Kuba macales tego kija, czy chciales kupic na pale?

Na pałe

• 1 miesiąc temu...

Jak w temacie - odbiór switch-a 12' #8 CTS Fishing Art. Kij na max komponentach, biorąc go do rąk nogi miałem z waty... Piękne rękodzieło, wspaniały kij, idealnie wyważony z Loop Speedrunner. W połowie grudnia będzie okazja sprawdzić go na łowisku - Dunajec, Pieniny...

54327375.jpg

• Like 1

Cztery części, mocniejszy od poprzednika, inne podejście w sensie wykończenia (dolnik, omotki). Porównując oba na sucho duża różnica mocy i o to właśnie chodziło... Jak wrócę z Pienin napiszę co i jak. Już mi się "gęba" śmieje na samą myśl bycia nad wodą... :)

Kuba - kijki się uzupełniają. Trochę zaszalałem, dwie nowe muchówki i pomysł na trzecią - zobaczymy...

Idzie w ten deseń...

24637578.jpg

Ładna ta mucha

Muszę powiedzieć, ze dorobiłeś sie swojego stylu, w garści much bym "kapibarę" wypatrzył :)

Mucha ładna, ale zdjęcie - pierwsza klasa

Krewetek sobie nakręć. A w zasadzie to nam, chciałbym zobaczyć tak obfocone krewetki na Bałtyk :)

Dzięki za dobre słowo. A co jest z tym Bałtykiem? Czy jest coś o czym nie wiem...

Krewetek nigdy nie kręciłem, spróbuję w grudniu. Teraz to kilka koczkodanów przed Wigilia popełnić muszę... ;)

Z tego co słyszałem fajna ekipa się zbierze no i mrozem trzaskać będzie - damy radę.

• 2 tygodnie później...

Była miła atmosfera, sporo fotek będzie na domowej...

Wstawiam Kolegę z forum - jemu się podobało.

Ryby widzieliśmy na fotkach Słowaków - dwie głowy złowione kilometr od nas tydzień wcześniej: 18 kg i druga mniejsza ponad metr "POTWORY"...

042sc.jpg

016dy.jpg

Cześć

Kuba – kijek jest mocniejszy i dłuższy jak poprzednik, stąd stanowi uzupełnienie arsenału. Wykończenie obydwu jest wzorowe, wnioski nasuwają się same – siódemka zostaje.

Spora różnica mocy do poprzednika, którym miałeś okazję rzucać. Duże muchy nie były dla niego problemem, miałem jedynie nieodpowiednią głowicę. Wykorzystałem tą z #7 ACE, latało - nie było to jednak zbyt komfortowe łowienie. Czeka mnie zakup dwóch linek... Max rzuty - 25 metrów z ogonkiem, nie były satysfakcjonujące. Inna sprawa to spory ubytek potasu po piątkowej wieczornej biesiadzie, dnia następnego czułem się kiepsko, stąd mała aktywność przy kiju. Planuję jak najszybciej pójść na kurs rzutu kijem dwuręcznym, niby rzucamy jednak daleka droga do przyzwoitego poziomu. Sąsiedni patyk na fotkach to #8 10’. Piękny kijek do sporych much, własność Kolegi z forum @Marcys1973. Jeśli zdecyduję się na nową szczupakówkę to będzie to CTS #8 przy 10 stopach.

Pozdrawiam

047xp.jpg