szpiegu Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 panowie pytanie wybiegające w przyszłość , czym myjecie swoje pontony mój po całym roku wygląda masakrycznie różnego rodzaju ludwiki itp nie czyszczą za dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Grzesiu ja swojego traktuje karcherem z dodatkiem aktywnej piany. To te same srodki co na myjkach samochodowych. Kupuje zwykle w hurtowni kosmetyków samochodowych i tyle Ładnie domywa osady i inne badziewie z rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Ludwik i szczota też puszcza wsio badziewie <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Ja swój po każdym łowieniu woda + scierka i tak umyty,napompowany susze,czysty składam do pokrowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marviz Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 panowie pytanie wybiegające w przyszłość , czym myjecie swoje pontony mój po całym roku wygląda masakrycznie różnego rodzaju ludwiki itp nie czyszczą za dobrze Gościu który sprzedaje pontony infomedia powiedział mi że najlepiej CIF'em ale jeszcze nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mdziam_78 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Ja do mycia pontonu kupiłem takie coś http://www.kosmetykijachtowe.pl/pl/p/Yachticon-Schlauchboot- Pflege-Srodek-do-mycia-pontonow/32Mało wydajne ale pięknie czyści. Czy mniej się czepia brud to nie wiem, jednak raz na kilka miesięcy przecieram tym pontony. Do bieżącego mycia to płyn uniwersalny z wodą i zmywak kuchenny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monk Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Ja również używam aktywnej piany samochodowej + myjka ciśnieniowa- działa cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Ja nie myję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Daniel to jak zaliczysz kilka wslizgów przez burte pana wąsatego i pontonik postoi na słońcu uwierz mi nie wytrzymasz i umyjesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Ja do mycia pontonu kupiłem takie coś http://www.kosmetykijachtowe.pl/pl/p/Yachticon-Schlauchboot- Pflege-Srodek-do-mycia-pontonow/32Mało wydajne ale pięknie czyści. Czy mniej się czepia brud to nie wiem, jednak raz na kilka miesięcy przecieram tym pontony. Do bieżącego mycia to płyn uniwersalny z wodą i zmywak kuchenny. Używałem i używam, choć wg mnie to tak naprawdę CIF w innej butelce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Ja płukam i myję ludwikiem wraz z dziećmi (mają radochę) co wyprawę, czasami co dwie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Daniel to jak zaliczysz kilka wslizgów przez burte pana wąsatego i pontonik postoi na słońcu uwierz mi nie wytrzymasz i umyjesz Nie grozi mi to. Sumy które chcę sfotografować podbieram będąc w wodzie, a mniejsze odczepiam przy burcie.Mimo wszystko kilka w pontonie wylądowało w poprzednim roku i ponton nie smierdzi ... tzn nie śmierdzi sumem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpiegu Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 moj ponton jest od promarina czyli raczej jasny wiec myc trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Wcale nie trzeba, jak nie myjesz to ponton nabiera szlachetnej patyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 No to Grzesiu jak nie bedziesz mył pontoniku to tak ZPATYNIEJE ze to prawie bedzie Busch a nie Promarin A tak na poważnie to ja z czystego lenistwa kupiłem w kolorze zielonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Hehehe, to sie spotkaly 2 opcje: 1.Cleaning total, 2.Metoda złóż i wrzuć.Niektorym tam wszystko pasuje ale mnie wyszlo, ze jak sie nie zapewni minimum cleaningu - obtarcie zgrubsza ze szlamu i piachu to pozniej ciezej to rozlozyc.Dobrze tez nie gubic wewnatrz ostrych rzeczy. Jednym slowem preferuje metode posrednia, pieprzyc mycie ale ponton trzeba zwinac obcierajac go z bagna i piachu, uzywam do tego starego szlafroka frotee. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Ja tam wychodzę z założenia że przesada w każdą stronę nie jest zdrowa. Niestety jest tak że nie mam gdzie myć, nad wodą to niezbyt wygodne, a w bloku jest kłopot. Po sezonie pojadę na myjnie, wymyje myjką ciśnieniową. Później pojadę na działkę i wysuszę. Ale to pół dnia roboty, więc odkładam ten moment jak mogę Jeśli kto ma możliwość to jednak warto spłukiwać syf. pozdrnewrom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mdziam_78 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgadzam się, że nad wodą warto opłukać i wytrzeć ponton. Materiał, z którego są one robione bardzo ładnie przyjmuje glony i inne śmieci pływające w wodzie. Kiedy już tak się stanie to doczyszczenie zajmuje więcej czasu niż ten, który poświęcimy nad wodą na szybką pielęgnację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drozdo Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 ja myje po skonczonym pływaniu tylko woda, pozniej wycieram szmatka. NIe jest to super wymycie ale lepsze takie niz żadne. Na zime bede mył go jakims specyfikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
szpiegu
panowie pytanie wybiegające w przyszłość , czym myjecie swoje pontony mój po całym roku wygląda masakrycznie różnego rodzaju ludwiki itp nie czyszczą za dobrze
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi