Skocz do zawartości
  • 0

sum na spining

Nightwish

Pytanie

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

trochę zaspałem... na łowisku byłem po 5 parę minut, do 7 trzy małe szczupaki a po 7 złapałem pierwszego suma 85cm prawie 5kilo może nie olbrzym ale mnie cieszy dragon phantom prowadzony pomalutku z delikatnym opadem

gratuluje ryby ale trzymajmy sie regulaminu...

pozdrawiam: mifek

6. Publikujemy zdjecia ryb których orientacyjne wymiary(nie chcemy i nie oczekujemy na zdjecia z miarką) dla poszczególnych gatunków wynoszą co najmniej:

Belona - 80cm

Boleń - 65cm

Brzana - 60cm

Dorsz - 75cm

Głowacica - 70cm

Jaź - 35cm

Kleń - 40cm

Lipień - 35cm

Łosoś, Troć - 60cm

Okoń - 30cm

Pstrąg - 40cm

Sandacz - 65cm

Sum - 100cm

Szczupak - 75cm

Wzdręga - 30cm

• 0

Fajny sumek. Zamiast chwytaka polecam coś takiego za 2zł

http://allegro.pl/rekawice-robocze-ochronne-bestblue-rekawic zki-xl-i2583124821.html

lekkie, nie zajmują miejsca i nie kaleczą rybki jeśli ma wrócić do wody.

Pozdrawiam

• 0

ktoś mi kiedyś powiedział nie masz nic do powiedzenia to nie mów :D chłopaki niemam sondy nie prze sonduje tego kawałka.Pod mostem leży stare most więc masa kryjówek ale zaczep na zaczepie, przy brzegu płycizna i nagły spadek do ilu nie wiem napewno nie głęboki, pare dni temu złapałem tam pierwszego w życiu niewielkiego suma 85cm wyszło że na płyciźnie. Poradzić się chce co chodzi przynęty i sposób prowadzenia

• 0

ktoś mi kiedyś powiedział nie masz nic do powiedzenia to nie mów :D

Jeśli ktoś da Ci 100% receptę na złowienie suma na Narwi koło mostu godzinę przed….

To najzwyczajniej nie wierz mu…kłamie :lol: .

Jeżeli znajdzie się na forum ktoś, kto łowi w tym miejscu sumy regularnie to pewnie podzieli się z Tobą informacjami. Jednak mam wrażenie, że tłumnych odpowiedzi przy tej okazji nie doświadczysz .

Co moje skromne doświadczenie mi podpowiada to użycie dużych woblerów (pływających) głęboko schodzących, dużych gum na tak dopasowanych do uciągu wody główkach jigowych by nie grzęzły natychmiast w zaczepach a pozwoliły penetrować jak największy obszar wody.

Jeżeli to możliwe prowadziłbym przynęty wzdłuż koryta rzeki na granicy wypłyecenia. To sztuka bez pływadła, ale może Ci się uda.

Bez znajomości wody a właściwie wnikliwej obserwacji takiej miejscówki można snuć dyrdymały.

Jeżeli sam tego nie rozbierzesz to wątpię by ktoś zrobił to za Ciebie .