Nightwish Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Dajcie jakieś pomysły, mam miejscówkę na narwi sumy są napewno ale jak narazie nic nie zdziałałem :/ od której warto zacząć i czym itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 muniek Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 polecam na początek http://www.youtube.com/watch?v=9Zdyv82DWNU&feature=playe r_embedded Wiele cennych wskazówek i uwag odnośnie sprzętu i samego łapania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Może napisz ciut o tej miejscówce, bo to trochę jak z kobietą - można różnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nightwish Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 trochę zaspałem... na łowisku byłem po 5 parę minut, do 7 trzy małe szczupaki a po 7 złapałem pierwszego suma 85cm prawie 5kilo może nie olbrzym ale mnie cieszy dragon phantom prowadzony pomalutku z delikatnym opadem gratuluje ryby ale trzymajmy sie regulaminu...pozdrawiam: mifek 6. Publikujemy zdjecia ryb których orientacyjne wymiary(nie chcemy i nie oczekujemy na zdjecia z miarką) dla poszczególnych gatunków wynoszą co najmniej: Belona - 80cmBoleń - 65cmBrzana - 60cmDorsz - 75cmGłowacica - 70cmJaź - 35cmKleń - 40cmLipień - 35cmŁosoś, Troć - 60cmOkoń - 30cmPstrąg - 40cmSandacz - 65cmSum - 100cmSzczupak - 75cmWzdręga - 30cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Fajny sumek. Zamiast chwytaka polecam coś takiego za 2zł http://allegro.pl/rekawice-robocze-ochronne-bestblue-rekawic zki-xl-i2583124821.html lekkie, nie zajmują miejsca i nie kaleczą rybki jeśli ma wrócić do wody. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nightwish Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 spokojnie sumka wyjmowałem ręką za pysk, chwytak tylko do zdjęcia ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Rękawiczki to jednak przydatna rzecz, jak trafi się większy to ręki nie utnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nightwish Opublikowano 1 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 a jakieś rady odnośnie połowu? interesuje mnie pora z godzinę przed i po wschodzie słońca,łowię na narwi koło mostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert67 Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 a jakieś rady odnośnie połowu? interesuje mnie pora z godzinę przed i po wschodzie słońca,łowię na narwi koło mostu Skoro na Narwi koło mostu! To proponuję godzinę przed i po wschodzie słońca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tofik Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 a jakieś rady odnośnie połowu? interesuje mnie pora z godzinę przed i po wschodzie słońca,łowię na narwi koło mostu Skoro na Narwi koło mostu! To proponuję godzinę przed i po wschodzie słońca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nightwish Opublikowano 2 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 ktoś mi kiedyś powiedział nie masz nic do powiedzenia to nie mów chłopaki niemam sondy nie prze sonduje tego kawałka.Pod mostem leży stare most więc masa kryjówek ale zaczep na zaczepie, przy brzegu płycizna i nagły spadek do ilu nie wiem napewno nie głęboki, pare dni temu złapałem tam pierwszego w życiu niewielkiego suma 85cm wyszło że na płyciźnie. Poradzić się chce co chodzi przynęty i sposób prowadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert67 Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 ktoś mi kiedyś powiedział nie masz nic do powiedzenia to nie mów Jeśli ktoś da Ci 100% receptę na złowienie suma na Narwi koło mostu godzinę przed….To najzwyczajniej nie wierz mu…kłamie . Jeżeli znajdzie się na forum ktoś, kto łowi w tym miejscu sumy regularnie to pewnie podzieli się z Tobą informacjami. Jednak mam wrażenie, że tłumnych odpowiedzi przy tej okazji nie doświadczysz . Co moje skromne doświadczenie mi podpowiada to użycie dużych woblerów (pływających) głęboko schodzących, dużych gum na tak dopasowanych do uciągu wody główkach jigowych by nie grzęzły natychmiast w zaczepach a pozwoliły penetrować jak największy obszar wody.Jeżeli to możliwe prowadziłbym przynęty wzdłuż koryta rzeki na granicy wypłyecenia. To sztuka bez pływadła, ale może Ci się uda. Bez znajomości wody a właściwie wnikliwej obserwacji takiej miejscówki można snuć dyrdymały.Jeżeli sam tego nie rozbierzesz to wątpię by ktoś zrobił to za Ciebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Nightwish
Dajcie jakieś pomysły, mam miejscówkę na narwi sumy są napewno ale jak narazie nic nie zdziałałem :/ od której warto zacząć i czym itp
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi