popper Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 Talon ITM, model 76LF2.... długość 2,30, c.w. 7-14 moc 6-12. Czy ktoś z użytkowników może mi przybliżyć charakterystykę pracy, ugięcia i możliwe zastosowania wędki, na takim blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Widzę że nie ma chętnych... szkoda. Nie byłem nigdy użytkownikiem wędki w warunkach nad wodą, ale kilkukrotnie przymierzałem się w Fishing Center do kija który stał na stojaku. Jakie wspomnienia mi zostały: zapamietałem ten kij mniej wiecej jako mocno odchudzony hot-shot z racji dlugosci i czesciowo zbieznosci, blank jest opisany na 12lb i nie ma w tym przesady - to nie jest blank w którym czuc jakis specjalny power wedka jest raczej ustepliwa, tak szczytówka jak dolnik. Co powiedzmy szczerze może być atutem - ja myslałem o tym kiju jako lekkim łódkowym uniwersale na większe okonie, mniejsze /srednie szczupaki i co tam sie trafi ze sredniego gabarytu. Ostetecznie zdecydowałem się na inną 12-funtówkę w podobnej długosci - Hot-Shota G-Loomisa z GL3 HS9000-2. Czy dobrze zrobiłem nie jestem pewien przynajmniej jeśli chodzi o okonie HS wymusza na mnie bezwzględne stosowanie żyłki z racji swojej wykałaczkowatości. DO czego jeszcze Talon mógłby posłużyć - być może jeszcze do pstrągów przy zastosowaniu mniejszych przynęt ale tutaj przydałaby się wiedza jakiegoś użytkownika, mój stosunek do ryb z płetwą tłuszczową jest znany <_< (z wzajemnoscią ) więc na ten ostatni temat nie będę się wypowiadał Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Dziękuję Ci. To i tak sporo informacji. Wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 WitamA dokłądniej Talon ITM 8,6 MXF2Czy któryś z kolegów wędkarzy użytkuje ten kijek?Co na niego usiłeuje upolować i jakimi przynetami łowicieZ góry dziękuję za opiniePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Mam takiego, tyko trochę krótszego ( 2,30)To hot-shot, czyli delikatna szczytówka i mocny dolnik - 20lbBardzo uniwersalny kijek obsługuje wszystko w granicach 7-30gr.Bardzo dobry również do dorożki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Świetny kij, tak jak napisał kolega powyżej, dodam że wersja z VI+ też bardzo ciekawa. Można go śmiało przeciążyć, tylko trzeba mieć wyczucie. Max co ja z niego śmigałem to jakieś 67gr. Nie polecam takich eksperymentów, ale to pokazuje jakie ten kij ma możliwości. Realnie od jakiś 6-8gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Świetny kij, tak jak napisał kolega powyżej, dodam że wersja z VI+ też bardzo ciekawa. Można go śmiało przeciążyć, tylko trzeba mieć wyczucie. Max co ja z niego śmigałem to jakieś 67gr. Nie polecam takich eksperymentów, ale to pokazuje jakie ten kij ma możliwości. Realnie od jakiś 6-8gr. Jak go od Ciebie kupowałem, to się tak nie chwaliłeś tymi 67gr pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Bo chciałeś na okonie mam nadzieję że dobrze się spisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Dzięki koledzy za opinie Jak narazie same pozytywy zbiera teb Talon Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Eee tam pozytywy ,znam co najmniej 3 osoby + ja którym strzeliły szczytówki jednym z nich był chyba Jozi o ile dobrz pamiętam.Same pozytywy ma wersja z grafitu VI+ ,w tym wydaniu bije na głowę ITM-a. Miałem tez wersję Explorer ale jednak najlepszy z nich był ten VI+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Ja jestem jedną z tych osób której strzeliła szczytówka w ITM 2,3m cw 10-21g.Reklamacja uznana z winy wady materialowej,- natychmiast. Na szczytówkę czekałem ładnych kilka miesięcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 A w jakich okolicznościach strzelały te szczytówki?Chodzi mi czy po przekroczeniu cw czy może jakiej nieumyślne stuknięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Moja i Janka przy rzucie główką 12 no może 15gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Arek no to już jest 5 osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Ciekawe jak było z tymi do 28 gramów. Czy w tych mocniejszych tez się łamały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Kup VI+ i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Nie miałem co prawda tego kijka w VI+, ale mam innego Talona VI+i różnica w czułości i szybkości jest odczuwalna na korzyść ITM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Nie miałem co prawda tego kijka w VI+, ale mam innego Talona VI+i różnica w czułości i szybkości jest odczuwalna na korzyść ITMPewnie na starą technologię wyższy moduł łamliwy był . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 WitamPosiadam kijek jeszcze ze starych zasobów na blanku ITM 86MF2Kijek niby do 21g ale jak trzeba było to i machałem wahadłówkami po 28 gramów. Wiadome, że nie na bierząca ale gdy zachodziła taka potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Nie miałem co prawda tego kijka w VI+, ale mam innego Talona VI+i różnica w czułości i szybkości jest odczuwalna na korzyść ITM to wszystko prawda, tylko to dopiero część teoretyczna a praktyka wykazuje dośc duży odsetek wadliwych blanków.Popatrz,- jak w tak małym gronie jest już 5 osób które miały z tym problem to pewnie jest coś na rzeczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Trochę z innej beczki. Miałem wcześniej kijek na blanku St.Croix Legend z pierścieniami przesuwnymi na korku. Chciałem założyć do niego uchwyt DPS18 i przy skrobaniu blanku zauważyłem w jednym miejscu na blanku tak jak by ciemniejszy grafit dookoła blanku i przy późniejszym łowieniu w tym miejscu kijek strzelił. We wszystkich firmach czasem trafi się bubel w jednych częściej w innych rzadziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Może wada splotu prepregu, albo fałda na bąblu powietrza, która została zeszlifowana w procesie obróbki po wypiekaniu. Nie powinno przejść kontroli jakości, a przeszło… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Kijek oryginalnie miał blank pokryty kolorem więc nie było widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Myślę, że blank powinien być badany po doszlifowaniu. Potem faktycznie jest po jabłkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi