Skocz do zawartości

Talon ITM

popper

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę że nie ma chętnych... szkoda. Nie byłem nigdy użytkownikiem wędki w warunkach nad wodą, ale kilkukrotnie przymierzałem się w Fishing Center do kija który stał na stojaku. Jakie wspomnienia mi zostały: zapamietałem ten kij mniej wiecej jako mocno odchudzony hot-shot z racji dlugosci i czesciowo zbieznosci, blank jest opisany na 12lb i nie ma w tym przesady - to nie jest blank w którym czuc jakis specjalny power wedka jest raczej ustepliwa, tak szczytówka jak dolnik. Co powiedzmy szczerze może być atutem - ja myslałem o tym kiju jako lekkim łódkowym uniwersale na większe okonie, mniejsze /srednie szczupaki i co tam sie trafi ze sredniego gabarytu. Ostetecznie zdecydowałem się na inną 12-funtówkę w podobnej długosci - Hot-Shota G-Loomisa z GL3 HS9000-2. Czy dobrze zrobiłem nie jestem pewien przynajmniej jeśli chodzi o okonie HS wymusza na mnie bezwzględne stosowanie żyłki z racji swojej wykałaczkowatości. DO czego jeszcze Talon mógłby posłużyć - być może jeszcze do pstrągów przy zastosowaniu mniejszych przynęt ale tutaj przydałaby się wiedza jakiegoś użytkownika, mój stosunek do ryb z płetwą tłuszczową jest znany <_< (z wzajemnoscią :lol: ) więc na ten ostatni temat nie będę się wypowiadał :unsure:

Pozdrawiam

• 2 lata później...

Świetny kij, tak jak napisał kolega powyżej, dodam że wersja z VI+ też bardzo ciekawa. Można go śmiało przeciążyć, tylko trzeba mieć wyczucie. Max co ja z niego śmigałem to jakieś 67gr. Nie polecam takich eksperymentów, ale to pokazuje jakie ten kij ma możliwości. Realnie od jakiś 6-8gr.

Świetny kij, tak jak napisał kolega powyżej, dodam że wersja z VI+ też bardzo ciekawa. Można go śmiało przeciążyć, tylko trzeba mieć wyczucie. Max co ja z niego śmigałem to jakieś 67gr. Nie polecam takich eksperymentów, ale to pokazuje jakie ten kij ma możliwości. Realnie od jakiś 6-8gr.

Jak go od Ciebie kupowałem, to się tak nie chwaliłeś tymi 67gr :mellow: :mellow:

pozdrawiam

Nie miałem co prawda tego kijka w VI+, ale mam innego Talona VI+

i różnica w czułości i szybkości jest odczuwalna na korzyść ITM

to wszystko prawda, tylko to dopiero część teoretyczna a praktyka wykazuje dośc duży odsetek wadliwych blanków.

Popatrz,- jak w tak małym gronie jest już 5 osób które miały z tym problem to pewnie jest coś na rzeczy...

Trochę z innej beczki. Miałem wcześniej kijek na blanku St.Croix Legend z pierścieniami przesuwnymi na korku. Chciałem założyć do niego uchwyt DPS18 i przy skrobaniu blanku zauważyłem w jednym miejscu na blanku tak jak by ciemniejszy grafit dookoła blanku i przy późniejszym łowieniu w tym miejscu kijek strzelił. We wszystkich firmach czasem trafi się bubel w jednych częściej w innych rzadziej.