Skocz do zawartości

Talon ITM

popper

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wiecie co wziołem tego talona a dokładniej ITM 8,6 MXF2 i powiem tak: Jesto zaje***ty kijek. Bardzo niepozorny z tymi 20 lb mocy.

Mam wrażenie że czucie wody, dna i brań jest dużo lepsze niz na moich dotychczasowych kijach :mellow:

Jestem zadowolony jak narazie i nareszcie mozna iść na ryby (rzeka czy też łódka) z jedną wędką :mellow:

Pozdrawiam i dzięki za wszystkie opinie !!!

Wodom cześć B)

Witam

Wiecie co wziołem tego talona a dokładniej ITM 8,6 MXF2 i powiem tak: Jesto zaje***ty kijek. Bardzo niepozorny z tymi 20 lb mocy.

Mam wrażenie że czucie wody, dna i brań jest dużo lepsze niz na moich dotychczasowych kijach :mellow:

Jestem zadowolony jak narazie i nareszcie mozna iść na ryby (rzeka czy też łódka) z jedną wędką :mellow:

Pozdrawiam i dzięki za wszystkie opinie !!!

Wodom cześć B)

Miałem kijka na tym blanku.Fantastycznie łowiło się nim sandacze.Po złamaniu miałem avida AVS 86MHF-2, był jeszcze lepszy tylko uzbroić blank w pracowni bo fabryczny mi nie pasił, ale kosa jeszcze lepsza jak talon.

• 3 lata później...

Pozwolę sobie odgrzać kotleta  :P

Interesuje mnie blank VI+ 76LF2(2,3m;7-14gr;6-12lb), do tej pory na pstrąga i okonia używałem talona trouta, nie pasuje mi w nim długość oraz akcja dodatkowo po zmianie kołowrotka z taurusa(260gr) na stelle(225gr) talon zaczął lecieć na pysk co jest bardzo irytujące <_<

• 2 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
Gość White--fish

Panowie, jestem zainteresowany ITM 74MXF2. Chcialbym się dowiedzieć czy od 2012 roku przybyło "połamanych szczytówek"? Zna ktoś może wagę 74MXF w graficie VI+ i ITM?

• 1 miesiąc temu...

Witam

Akurat mam Talona ITM 74 MXF2   od kilku sezonów  jednak  niewiele był nad wodą  , zrobiony jeszcze przez  Xrods . Ale powiem tak : oczywiście  są inne kije  pewnie szybsze  pewnie lżejsze w tej gramaturze i długości

jednak  tak w praniu  nad wodą  w/w  pokazał  wiele  cech  przydatnych  wędkarzowi  . Ja robiłem go bardziej   na łódkę  pod jesiennego sandacza ,  a przy niskiej wodzie   lub z nabrzeża  pracował  najczęściej .

Z  łódki  nie połowił  bo nie kupiłem jej jednak.  Moim zdaniem  główka  10 g   do  24  g plus guma  typu 4" k ES   to najlepszy jak dla mnie  zakres  do opadu . Bardzo dobrze  sygnalizuje w tym zakresie ,

rzutowo też ok  jak  na  jego długość ,  szczytówka   fajnie  ładuje - w opinie  moich kolegów  fajnie  ciąga woblery  za pływadłem .  jest w nim  sporo  mięsa  w dole  a przede wszystkim  bardzo  fajnie  pracuje pod

rybą przy plecionce  .  Miałem kilka   holi  , więc   jeśli  wtedy  nie   poszedł   to  raczej trafiłem  na dobry  egz.  i jeszcze  mam   do niego tubę  co dodatkowo  chroni  go poza wodą  ...

Jakieś pytania  to   śmiało ...

pozdrawiam

Maciej

Jak dla mnie to łódkowy uniwersał sandaczowo-szczupakowy do średniego spinningu (7-30 gr.). Wystarczająco czuły (choć daleko mu do ideału) i dobrze pracujący pod obciążeniem. Obsługuje komfortowo gumy, blachy, obrotówki, z woblerami też spokojnie daje radę. Mój wyjął bezproblemowo kilka szczupłych +100 i sandaczy +85. Onegdaj złamałem szczytówkę, ale to była moja wina (zostawiłem za mało luzu przy "odstrzeliwaniu" zaczepu).

• Like 1