Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tpe Opublikowano 13 Stycznia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 (edytowane) Sprawdziłem chyba dobrze. Nikt jeszcze nie złowił klenia w 2022? Otwieram więc wątek Nasty kleń w tym roku, ale zdecydowanie największy. Brania prawie niezauważalne...to, że mają gumkę w pysku sygnalizuje przesunięcie linki o dwa, trzy centymetry. Wszystkie w długim opadzie po zarzuceniu przynęty, albo z dna w wolnym dryfie.Jigi 0,8-1,2g wolfram na muchowych hakach bezzadziorowych. Przynęta 2" tanty Cyprysa.Kij Dragon MicroSpecial 1,98 do 6g. Linka PE 0.5, przypon FC 0,18. Młynek Zauber LT 2000. Edytowane 13 Stycznia 2022 przez tpe 54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smakowy1 Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 To i ja się pochwalę. Rybka z 2 stycznia, jedna z wielu tego dnia. Ale ta była zdecydowanie największa. 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 15 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 Rybka złowiona na Noworocznej wyprawie pstrągowej. Bardzo miła niespodzianka [emoji4] Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka 43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tadekb Opublikowano 19 Stycznia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Jestem, jestem Tylko jakoś z Wisłą nie bardzo w tym roku po drodze. Tak się składa, że 01 stycznia woda od rana poszła do góry i tak naprawdę dopiero teraz jest w miarę niska. Do tego cały ten czas jakoś tak wietrznie. Tak więc nie specjalnie na zimowe klenie. Wolałem ostatnio lód. Nawet zawody zaliczyłem. I pod znakiem podlodowych zawodów zlecą co najmniej dwa kolejne weekendy. Dziś wreszcie na wykresie na pogodynce trochę ponad 50m3, więc taka już woda do łowienia gdzieś ze środka. Krótkie, jednodniowe okno pogodowe ze słoneczkiem i bez wiatru. Trzeba to było wykorzystać. Godzinka po pracy i dwa brania. Do tego jakieś tam może dwa domniemania. Po raz kolejny obiecuję sobie, że muszę w końcu dokupić jakąś żółtą, albo pomarańczową plecionkę. Po tym jak wykończył się zapas nieodżałowanych, jak dla mnie, plecionek Sunline Super PE8, nawinąłem jakieś coś takie szare. Wartość użytkowa ok, ale jednak jak nie widzę plecionki na wodzie to jakbym łowił z zawiązanymi oczami. Jak kleń dobrze trzepnie to nie ma problemu. I nie ważne jak daleko się łowi. Gorzej jak tylko poliże. Wtedy to, że widzi się plecionkę, naprawdę się przydaje. P.S. I już przychodzą alerty o silnym wietrze. Znowu będzie trudno o klenia. NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. DarekM Opublikowano 23 Stycznia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 (edytowane) Witam wszystkich.Dzisiejszy kleń 58cm połakomił się na gumkę od Libra Lures Fatty D.worm 65mm na 2,5gr wolframowej ceburaszce.Kij na blanku Suzuki Rfx 702 6lb Kołowrotek Shimano Twin power 2500Shg Plecionka Sunline 0.6 + przypon z żyłki 0.16 Edytowane 23 Stycznia 2022 przez DarekM 65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz83 Opublikowano 6 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Niezmiernie mi miło dołączyć do tego wątku w nowym sezonie (nareszcie [emoji2960])Tym bardziej że to moja pierwsza rybcia w tym roku [emoji28] ale za to na 5 z + Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Też się nie obijam. W tym roku złowiłem kilkadziesiąt kleni, dużo ryb 40+. Niestety, większość ze śladami po kormoranich dziobach... 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 (edytowane) Dzisiejsza kleniowa wyprawe moglbym bez problemu nazwac zimowa zamula Wczoraj rozbudowal sie wyz i dzis takze trzymal, ale piekne slonce wbrew rozsadkowi wyganialo z domu...Wbrew rosadkowi, bo jednak lepsze o tej porze roku sa zgniluchy pogodowe z niskim ale stabilnym cisnieniem.Jednak po calych tygodniach z deszczem i z niebem zachmurzonym jak nabzdyczona brzydula, te promienie slonca, a moze patron jutrzejszego dnia zabraly resztke rozumu i pojechalem...Podmuchy jeszcze lodowatego wiatru przypominaly raz za razem, ze jeszcze jest luty, choc na wierzbach byly juz pierwsze bazie. Pelne wariactwo, oczy widza co innego a zmysly odczuwaja co innego.Poobrzucalem wszystkie brzegowe zakamarki pierwszego odcinka, mocno podniesionej Lippe z trzema niemrawymi traceniami, ktore wlasnie owa zamule wywolaly.Zamula owa polegala na zejsciu z wielkoscia przynety do czterech centymetrow, co mialo niby spowodowac bardziej smiale brania. I owszem spowodowalo zmiane ich ilosci, bylo ich wiecej ale byly tak samo niemrawe. Ostatnie odcinek na ktorym moglem lowic zblizal sie nieuchronnie i nagle sie ocknalem i zalozylem tak jak zwykle o tej porze roku normalna 6 centymetrowa przynete. nie moge powiedziec, ze worek sie rozsypal, takze nie ma sie czym chwalic bo ryby byly w przedziale +- 40cm ale wreszcie byly Napisalem tego posta "dla mlodych", zeby uwierzyli, ze zerujacy klen o tej porze, chetniej zje cos konkretnego anizeli jakas drobinke NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 14 Lutego 2022 przez bartsiedlce 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 27 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Niedzielny wypadzik i po 3 nieudanych wizytach nad wodą udaje się otworzyć sezon fajna kluseczką 51 cm. Pozdrawiam 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 1 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 (edytowane) Dzisiejsza równa pięćdziesiątka. Łupnęła dokładnie pod tym samym krzakiem, co wielka ryba, która spadła mi dwa miesiące temu... Edytowane 1 Marca 2022 przez tpe 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Prószący śnieg, pochmurne niebo, cisza nad woda i rzeka, która jakby spowalnia daje kolejną fajna rybę po przejściach. Pomimo takiego ubytku chyba daje radę Do następnego 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Ryba ,która otworzyła sezon miała 46 cm . Nastęmnie na kilku wypadach zameldowało się kolejnych 27 sztuk jednakże żadna nie przekroczyła wymiaru pierwszej sztuki. Urosła woda i nastała cisza .... ryby musiały się ,,ustawić". Namierzyłem sobie jedno ciekawe miejsce i postanowiłem sprawdzić czy czai się tam jakaś kluska ... i okazało się ,że dobrze wytypowałem stanowisko. Jedno branie i jedna ryba ale konkretna . Kleń 55 cm pięknie spasiony. Pomimo zimnej wody dostarczył wielu emocji. Przynęta standardowa guma Kiler 2". 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 A tam, coś wrzucę w wątku Jakoś zima leciała pod znakiem lodu.Ostatnio kilka wypadów nad wodę = feederek na Wiśle.Wyjątkowo ze spinningiem póki co w tym roku nie po drodze.Choć czasami z doskoku, ze spinem, niby na chwilę....Tak żeby zobaczyć czy woda u mnie jeszcze płynie: 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aries Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Tante do buzi i hop do wora i siup z powrotem 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 22 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Słoneczny grubas. 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 27 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Trzeci nocny wypad. W końcu się ruszyły. Kilka brań, jeden spad i jedna rybka na brzegu. Sporo aktywności na wodzie, szczególnie po 21:30, kiedy wiatr całkowicie ucichł i zrobiła się tafla. Uciąg znaczny (mam nadzieję, że to się dłużej utrzyma). Łowienie to klasyka klasyki czyli smużak prowadzony łukiem a potem bardzo powoli wzdłuż starej, kamienistej opaski. Smużak leciutko pod wodą, tak żeby "robił literę V" - wiecie o czym mówię ????Jak kończę łowienie to świecę na miejscówkę najmocniejszym światłem latarki. Na 2 miejscach miałem kabany na długości wędki. One już tam są. Przy powierzchni! 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo__20 Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Branie z powierzchni na sucharka. 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 No tak się niecieriwil ,że aż mnie zmierzył wzrokiem Ps.Dawno takiej kluski nie zlowilem 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo__20 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 (edytowane) Na opaskach, na których łowię dziś sporo kleni. Wszystkie ryby z zbierały z powierzchni Edytowane 3 Kwietnia 2022 przez pablo__20 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz83 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Moje kluski nadal zimowe tak samo jak pogoda [emoji28] Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikarosek Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Wczorajszy kleń z Dunajca koło Tarnowa, to mój debiut jeśli chodzi o klenia na spinning 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2022 (edytowane) Dawno tu zdjęcia rybki nie bylo Takie tam 56cm Edytowane 9 Kwietnia 2022 przez Siwy gołąb 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Dzisiejszy przyłów podczas pstrągowania. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Klusek 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Pierwsze Kluski 2022 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi