Skocz do zawartości

E-toll vs autopay czy co innego

gryzon

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Mam pytanie potrzebuje skorzystać z autostrady w czasie ferii. Co wybrać aby nie dostać mandatu? I aby było w miarę prosto i intuicyjnie. Póki co zarejestrowałem auto w banku Santander i niby to ma pobrać samo za przejazd ale jakoś mam wątpliwości czy to zadziała w przypadku Wrocław - Sośnica. Mam jeszcze trochę czasu może ktoś z kolegów, koleżanek już korzystał i podpowie co wybrać? Dziekuje

Na a4 z banku działa bez problemu, na pozostałe ja mam etolla w telefonie i działa(konto trzeba zasilić...)

Slyszalem ze jak bedziesz jechal autem z kolega jako pasazer to tez pobierze Ci z etoola niezaleznie czy kolega tez zaplaci

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Slyszalem ze jak bedziesz jechal autem z kolega jako pasazer to tez pobierze Ci z etoola niezaleznie czy kolega tez zaplaci

Ponoć wysyła wiadomość pusch i pasażerowi łatwiej odrzucić pobranie pasażerowi aniżeli kierującemu więc nie ma problemu. Zastanawiam się jak to do końca działa. Czy podczas wjazdu na autostradę na bramkę od razu przyjdzie powiadomienie o opłacie ? Bo przecież nie wiedzą kiedy zjadę czy jest jakieś info że będzie pobrana opłata a po zjeździe będzie podana kwota? Jak to jest?

W Autopay po rozmowie z panem z infolinii już nic nie rozumiem. Na stronie głównej napisali że można zapłacić za Wrocław - Sośnica, a pan poinformował że owszem można ale po zainstalowaniu ich aplikacji, samym bankiem się nie da( to znaczy akurat ten odcinek nie zaczytuje tablic). Więc teraz co zainstalować Autopay czy E- Tollczy coś innego?

Jednymi słowy srać te autostrady i lecieć bokiem tylko ile czasu się straci. Masakra jakaś. Jak by się wszyscy zbuntowali że pusto by było na tych autostradach to może by coś zrozumieli a tak mamy jak mamy. Szkoda. Jak by dało się kupić bilet papierowy na każdej stacji to nie było by problemu, a tak okazuje się że we Wrocławiu tylko kupisz na autostradzie.

Edytowane przez gryzon

Witajcie. Mam pytanie potrzebuje skorzystać z autostrady w czasie ferii. Co wybrać aby nie dostać mandatu? I aby było w miarę prosto i intuicyjnie. Póki co zarejestrowałem auto w banku Santander i niby to ma pobrać samo za przejazd ale jakoś mam wątpliwości czy to zadziała w przypadku Wrocław - Sośnica. Mam jeszcze trochę czasu może ktoś z kolegów, koleżanek już korzystał i podpowie co wybrać? Dziekuje

Man zarejestrowane auto w MILENIUM i jedynka działa a co do A4  to dostałem powiadomienie że w ten weekend będą pracować nad aplikacją żeby działała jak A1

Jednymi słowy srać te autostrady i lecieć bokiem tylko ile czasu się straci. Masakra jakaś. Jak by się wszyscy zbuntowali że pusto by było na tych autostradach to może by coś zrozumieli a tak mamy jak mamy. Szkoda. Jak by dało się kupić bilet papierowy na każdej stacji to nie było by problemu, a tak okazuje się że we Wrocławiu tylko kupisz na autostradzie.

A to dziwnie - u Obajtka w centrum Poznania idzie zakupić

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Mam e-toll i chyba nie miałem do tej pory do czynienia z gorszą aplikacją. Pomijając wieszanie się systemu, konieczność każdorazowego uruchamiania podczas wjazdu i zjazdu oraz trzymania telefonu cały na kablu ładowania bo aplikacja szybko wyczerpuje baterię i jak Wam padanie po drodze to spodziewajcie się mandatu 500 +  bo to akurat działa sprawnie. Kolejna sprawa to komunikacja z administracją systemu, na infolinii siedzą nasi pobratymcy zza wschodnich granic i nie potrafią udzielić żadnych merytorycznych wyjaśnień natomiast maile trafiają w próżnię, a jak już ktoś odpisze to brakuje zachowania jakichkolwiek zasad oficjalnej korespondencji. No i rozliczanie przejazdów na potrzeby księgowości - do dzisiaj wydałem przez e-toll ok. 100 zł i do tej pory otrzymałem rozliczenie na 3,50 zł, które jest zresztą błędne. Zgłosiłem reklamację, oczywiście bez odzewu i zostałem z księgowym problemem. 

e-toll jest aktualnie jedną z najgorszych, jeżeli nie najgorszą aplikacją wg opinii Google  

<...>

Edytowane przez Jano
  • Like 2

a nie dalej jak wczoraj kupowałem przy lotnisku...

Najgorsza sytuacja jest z tym go..nem jak ktos ma wiecej niz jeden samochod i sa one zarejestrowane na wiecej niz jeden podmiot.

Na moim przykladzie. Mam auto zarestowane na spolke z o.o. I to auto dodane zostalo do programu e-toll. Ale nikt nie przewidzial, ze moge miec jeszcze samochody zarejestrowane zupelnie prywatnie i na przyklad na jednoosobową dzialnosc gospodarczą.

Jedno z tych aut, razem z przyczepą przekracza magiczne 3,5 tony i nie moge nim wyjechac na drogi, bo nie moge go dodac w programie.

Musze kupic jakies dodatkowe urzadzenie, za ktore trzeba comiesieczny abonament placic. A auto jedzie z przyczepą 3 razy w roku

Czego sie nie dotkną to spier…olą

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez kruz
  • Like 2

Najgorsza sytuacja jest z tym go..nem jak ktos ma wiecej niz jeden samochod i sa one zarejestrowane na wiecej niz jeden podmiot.

Na moim przykladzie. Mam auto zarestowane na spolke z o.o. I to auto dodane zostalo do programu e-toll. Ale nikt nie przewidzial, ze moge miec jeszcze samochody zarejestrowane zupelnie prywatnie i na przyklad na jednoosobową dzialnosc gospodarczą.

Jedno z tych aut, razem z przyczepą przekracza magiczne 3,5 tony i nie moge nim wyjechac na drogi, bo nie moge go dodac w programie.

Musze kupic jakies dodatkowe urzadzenie, za ktore trzeba comiesieczny abonament placic. A auto jedzie z przyczepą 3 razy w roku

Czego sie nie dotkną to spier…olą

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Z tego co pamiętam to jest możliwość klonowania aplikacji. Może to by pomogło