Skocz do zawartości

E-toll vs autopay czy co innego

gryzon

Rekomendowane odpowiedzi

Najgorsza sytuacja jest z tym go..nem jak ktos ma wiecej niz jeden samochod i sa one zarejestrowane na wiecej niz jeden podmiot.

Na moim przykladzie. Mam auto zarestowane na spolke z o.o. I to auto dodane zostalo do programu e-toll. Ale nikt nie przewidzial, ze moge miec jeszcze samochody zarejestrowane zupelnie prywatnie i na przyklad na jednoosobową dzialnosc gospodarczą.

Jedno z tych aut, razem z przyczepą przekracza magiczne 3,5 tony i nie moge nim wyjechac na drogi, bo nie moge go dodac w programie.

Musze kupic jakies dodatkowe urzadzenie, za ktore trzeba comiesieczny abonament placic. A auto jedzie z przyczepą 3 razy w roku

Czego sie nie dotkną to spier…olą

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

no to  na 3 razy w roku to Ci papierowa sprzedadza na Orlenie - elegancko na fakture

Miałem viatola ,takie białe pudło i trzy razy wymieniałem bo raz pikało a raz nie chciało. A było mi potrzebne bo przekraczałem 3,5 t.

Ale jak mi nie zapikało to już frajdy z jazdy nie było bo już wyobrażałem sobie rachunek przysłany pocztą do zapłaty. Dzwoniłem wtedy na info i spowiedź kiedy i gdzie .

Już go szykuję do zwrotu bo cały czas wisi przyklejony na szybie.

Mi osobiście nie przypadło to "g" do gustu.

Dla tych kilku wyjazdów gdzie przekraczam 3,5 t z przyczepą zapewne będę kupował papier na stacji. Tylko czy można to kupić z wyprzedzeniem np. kilku dni?  I jak to ma niby zadziałać -ten papierowy bilet - na drodze ? 

Ja od wielu lat używam aplikacji SkyCash - darmowa, prosta i pomocną nie tylko w przypadku autostrad. Działa na wszystkich płatnych odcinkach A4 i na A1. Na A1 i A4 z bramkami zawsze przejeżdżam pasem bez obsługi, natomiast bilety e-toll kupuje się w pół minuty w aplikacji, można także z wyprzedzeniem. Można dodać kilka samochodów, co jest mega wygodne w przypadku stref płatnego parkowania w miastach. I o tyle opłacalne, że nie trzeba wrzucać do parkometru z góry określonej kwoty, tylko pobiera nam za faktyczny czas postoju.

No i można kupić bilet komunikacji miejskiej jak się raz w roku człowiek przejedzie autobusem, bilety PKP bez stanie w kolejkach itd. I co chwilę dodają jakieś nowe opcje.

• Like 1

Nie mozna zrobic ogolnopolskiego systemu jak blik ? JAK TO W POLSCE ZAWSZE BEZ SENSU

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Pogadaj z tym, którzy "wynajęli" odcinki A4 i A2 "prywaciarzom".

Autopay ogarnia A4 na całej długości, A1 i państwowy odcinek A2, najwygodniej i bez przedpłaty.

• Like 1

Koledzy pamiętajcie żeby zwolnić przejeżdżając przez bramki a4 Gliwie Wrocław bo autopay nie zdąży pobrać opłaty i trzeba będzie kupować bilet manualnie. Wczoraj taki przypadek miałem.

Autopay nie prowadzi sprzedaży na A4 Wrocław - Sośnica. W samej aplikacji nie ma tego odcinka, więc nie mogłeś opłacić. Póki co tylko tam gdzie  sczytuje tablice.

No to nie wiem jak. Wczoraj przeglądałem aplikacje u znajomej i nie było możliwości odznaczyć A4 Wrocław Sośnica. Może ktoś to potwierdzić? Jakiś screen? Tym bardziej że Pan a infolinii potwierdził moje obawy. Dziękuję

Edytowane przez gryzon

Jeśli ktoś mało jeździ polecam apke e-toll bilet. Wszystko proste kupujesz bilet i śmigasz nie martwiąc się czy inne dziadostwa działają. Na a2 działa sprawnie. Po przejeździe mamy 3 dni na zakup biletu-info od Pani z infolini.

tzn jedziesz a płacisz po przejeździe bo nei rozumiem ?

Ja mam tą aplikację i zero problemu, obsługa banalna. Dokładnie, po przejeździe mamy do 3 dni na opłatę za przejechany odcinek. Zaznaczamy wjazd i zjazd z autostrady którym jechaliśmy, nr rejestracyjny auta i po kłopocie. Na początku stycznia jechałem parę razy a2 i opłaty robiłem po powrocie do domu. Żaden mandat nie przyszedł do tej pory. Moim zdaniem na tą chwilę najwygodniejszy sposób

Ułatwienie.

Ministerstwo Finansów poinformowało w piątek, że uruchomiło sprzedaż e-biletu autostradowego na swojej stronie, co ma ułatwić korzystanie z płatnych odcinków państwowych autostrad.

Czytaj więcej na https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-bilet-na-panstwowa-autostrade-kupisz-teraz-znacznie-prosciej,nId,5798676#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox

https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-bilet-na-panstwowa-autostrade-kupisz-teraz-znacznie-prosciej,nId,5798676