Skocz do zawartości
  • 0

KILLER

Guzu

Pytanie

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

O kurcze, niesamowite! Muszę powiedzieć, że to coś przepięknego, zwłaszcza ten z Kazachstanu. No i cóż, my biedni wędkarze, trzeba by poszukać jakiegoś sprzętu sumowego :D (oczywiście żartuję, jeszcze troszkę poszukam szczupaków).

Widzę, że ludzie również wybrali wąską specjalizację - połów sumów. A jakim waszem zdaniem jest odpowiednik 1m szczupakowego w przypadku sumów? 2m?

Dzięki za link!

Pozdrawiam

Remek

• 0

Jak nie skacze? niedawno na Diskoverym pokazywali film, gdzie Tarpon ciagal godzine lodke z dwoma wedkarzami.Jak sie zmeczyl, zaczal skakac... :lol:

Taki bolen tyle, ze z pyskiem jak wiadro.

Gadali, ze mial 100kg, ogon szerokosci szafy 3drzw. gdanskiej... :D

No i jaki jest odpowiednik 100kg Tarpona w przypadku sumow?

Gumo

• 0

@Sebek nie zrozumiałes mnie. Nie chcę porównywać walki żadnej ryby bo wiem, że to zupełnie co innego i zadanie bezsensowne. Łowca szczupaków goni za metrówką, a ciekawi mnie za jakiej wielkością goni łowca sumów ... kiedy staje się to okaz godny chwały

Pozdrawiam

Remek

• 0

@Remek,

dla mnie marzeniem było złowienie suma dwucyfrowego, czyli ponad 10kg.

Teraz gonię za takim ponad 30kg.

@Remku, wiesz co, uważam, że łowienie sumów to w ogóle niebezpieczna gra ponieważ po złowieniu takiego 10, 20, 30kg to już żadna inna ryba nie będzie dawała takiej adrenaliny.

Niestety ale to prawda.

Znam osobiście paru wyśmienitych sumiarzy i wiem jakie mają ciężkie życie, usłane niepowodzeniami, brakiem dużych ryb i wszyscy narzekają na okres ochronny jaki jest wprowadzony w Polsce, zupełnie nie adekwatny do tego jak naprawdę sumy żyją.

Sum to big game i można go porównać tylko do łowienia dużych ryb morskich.