gwacker Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 (edytowane) . Edytowane 23 Czerwca 2015 przez gwacker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 jesli tam jest hamulec walki i wyglada to jak w moim super gt rb (mam tez exage RA i wyglada to podobnie) to:1 przy pokretle z tylu jest pierscien - w gtrb zloty metalowy w exage plastikowy wygladajacy niemal jak czescpokretla - ma tam dziurki (w metalowym dziur brak).2 Musisz trzymac czyms ten pierscien jak odkrecasz pokretlo.3. uwaga wydaje mi sie, ze pod pokretlem jest taka plastikowa plytka z kulka i sprezynka - daja terkotanie jak krecisz hamulcem (pisze chyba, bo u mnie juz tego nie mam).4 pozniej masz 1 czy 2 pierscienie blokujace (nie wiem czy w tym ksztalcie to dlaej sie je sagery nazywa)pozniej ta podkladke pomiedzy pokretlami - zsuwasz ja i tyle.4pozniej pokretlo hamulca walki - ma 2 warstwy jedna chyba trzeba zsunac a pod druga jest srubka/seger (nie pamietam sam sie domyslisz)5 zsuwasz wlasciwe pokretlo hamulca walki (uwaga kolejna sprezynka i metalowy cycek do terkotania. Sorki, ale pisze z glowy nie patrzac na schemat. Mysla, ze najwazniejsze jest przytrzymanie tego pierscienia - reszte sie domyslisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary.Łoskot Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Tak jak pisze @gooral, podstawą jest przytrzymanie czymś pierścienia podczas odkręcania pokrętła hamulca. Ja przytrzymuję kawałkiem kabla antenowego lub tzw. tytyrytki czyli opaski zaciskowej. Pamiętaj o sprężynkach z cyckami, które odpowiadają za dźwięk. Mój stary Exage zamilkł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi