Kuba Standera Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Nie, to żeby urwać gumę to się trzeba ostro poszarpać, nei tak łatwo.Strzela przypon z FC, tez 15lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 varivas poszedl do okoniowki (bo jest troche mocniejszy od pp0.06...). kupilem strena o wytrzymalosci deklarowanej 6.8kg i na dzien dobry wytrzymuje 6kg+ (nie dosyc, ze lepiej opisany od varivasa to jeszcze mocniejszy). jak dla mnie temat japonskich plecionkek uwazam za zamkniety (po surecatch'u i varivasie bo daiwy tournamenta chyba w jap nie robia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 jeszcze wtrace co do spiderwire stealth code red kupilem dzisiaj szpulke 300m 15lbs (cena taka sama jak stren 120m) szpulka identyczna jak stren plecionka podobna w dotyku. z deklarowanych 15lbs (6.8kg) ani razu nie uzyskalem wyniku powyzej 4kg - plecionka wraca do sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Czyli wnioski zgodne z moimi. Z budżetowych do 70 zł. za mała szpulkę Stren rządzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 (edytowane) no problem tylko taki, ze nie ma juz w sprzedazy szpulem 100m+ (jak z brzegu rzucam pilkerem +-30g ze skalki i do tego robi sie balon linki jak wieje z boku to juz widac podklad po urwaniu kilku m... ;( wlasnie dlatego kupilem SW bo byla w 2xdluzsza...) Edytowane 29 Maja 2013 przez gooral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Na ten sezon, oprócz Sunline'a, kupiłem tego Tuf Line'a. Cena śmieszna, a plecionka bardzo w porządku. Po kilku tygodniach intensywnego użytkowania lekko zszedł niebieski kolorek na ostatnim metrze. Nigdy się nie splątała, świetnie układa się na szpuli młynka, nawet przy wietrze w pysk. Chyba troszeczkę bardziej szumi na przelotkach podczas siłowych rzutów niż linki japońskie.http://www.ebay.com/itm/Tuf-Line-XP-Braided-Spectra-Line-Tuff-15lb-150yds-Blue-/130848353178?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e772b6b9a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 jeszcze sprawdze bastion ostatniej nadzieji co do strena na szpulach 300yds - jak nie beda mieli to chyba tego tufa zaryzykuje albo daiwe tournament (wersja 51 czy 55lbs to najmocniejsza linka nie wygladajaca jak sznurek do prania plecionka jaka mialem - jest kilka mocniejszych, ale sa sporo grubsze.) tylko jej zas nie ma zoltej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 cortland master braid (jest w roznych kolorach) lub spectron (biala w czarne kropki), polecam po prostu wyprobowac, tuf, pod wzgledam trzymania parametrow, jest bardzo dobra, ale rownoczesnie bardzo plaska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 (edytowane) znalazlem strena 14lbs w szpulkach 300yds w malym lokalnym sklepie wedkarskim (tak mi sie wydawalo, ze kiedys mieli) chyba kupie z 3 szpulki edyta:nie bylo zoltego, ale za to cena 25e/300yds skutecznie stlumila bol Edytowane 2 Czerwca 2013 przez gooral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
essewissa Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Gooral koniecznie sprawdź jeszcze Cortland Master Braid tak jak pisał Pitt, moim zdaniem trochę mniej sztywna od Strena Sonic (co dla mnie jest wadą), ale cieńsza i gładsza, moc ta sama. Mam też nowego Berkley'a Exceed 0,10, bardzo mocna pletka i sztywna jak drut, cieniutka, so far so good jak mawiają francuzi , deczunio siem odbarwia. Jeżeli ten nowy Berkley będzie długo trzymał parametry to mam następcę Strena. p.s. Stary dobry Strenik nadal obecny na Ebay UK:http://www.ebay.co.uk/itm/STREN-SONIC-FISHING-BRAID-Hi-Vis-Yellow-300-yards-10lb-only-left-THIS-IS-LAST-/360681320994?pt=UK_SportsLeisure_Fishing_Line_JN&var=&hash=item53fa483222 cena miodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Najlepsza plecionka na jaką łowiłem (nie licząc dawnej PP) to Power Strike - i dość mam kombinowania z innymi. Puchnie bardzo, nie wiem czy nie bardziej niż inne; ale poza tym ja nie odnotowałem wad. Mam doświadczenie z dwiema: 10lb i 20lb, z których ta pierwsza to chyba 15lb, tylko źle opisana. Nowa 20lb wytrzymuje co najmniej 8.5kg, a ta opisana jako 10lb - 7.5kg. Łowiąc na płytkiej wodzie i dużych odległościach, gdy szoruje po dnie, wystarczy ucinać około pół metra tygodniowo, by zachowała moc. I jeszcze jedno: jest pierwszą plecionką z używanych przeze mnie, która nie marznie zimą. W zeszłym roku jak zwykle łowiłem gdy zamarzały przelotki, a na niej nie było ani jednej grudki lodu. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi