Skocz do zawartości

Chińskie jerki - tanie czy znaczy łowne?

AngusCK

Rekomendowane odpowiedzi

Na aliexpress jest spora oferta jerków. Wizualnie toto ciekawe. Ceny przyzwoite.
Bracia macie doświadczenie z tym z chińskim rękodziełem? Czy warto zawracać sobie tymi baits-ami łepetynę?

Poniżej link do losowo wybranego sklepiku z jerkami:

https://www.aliexpress.com/store/group/Hard-Bait/910561227_518543404.html?spm=a2g0o.store_pc_groupList.0.0.7adb2a81kox7KA

pewnie można znaleźć łowne, dobrze zrobione przynęty na ali, które będą porównywalne z bardzo drogimi markowymi odpowiednikami, ale.....

jak przeanalizuję ile mam czasu na ryby, albo ile więcej czasu musiałbym spędzić na rybach kosztem pracy, rodziny,  żeby przetestować i sprawdzić te wynalazki, to ostatecznie kupuję sprawdzony, często bardzo drogi TOP dopasowany do warunków i ryb które łowię i jadę na ryby, gdzie w układance pozostaje już mniej niewiadomych..... gdybym miał stały dochód pasywny albo  był na emeryturze pewnie bym się zastanawiał ;)

Każdy przypadek trzeba rozpatrzeć osobno i zdecydować co warto kupić ;)

• Like 4

Z czego są DUO I megabassy ?

z plastiku dlatego nei rozumiem fascynacji i nie kupuje ich . mam ze 3 sztuki które dostałem w prezencie i nie bardzo rozumiem tego pędu na kupowanie ich

ale moze to dobrze bo jak jakieś dostaje w wymianie to od razu sprzedaje tutaj

Edytowane przez selk

Mnie wkurza że wszystkie jerki z Ali mają grzechotki. Nie znalazłem jeszcze jerka z Ali bez niej. 

post-55458-0-28505400-1597736326_thumb.jpg

Top Tackle bez grzechotki. Niestety okazało się, że ma fatalną pracę a właściwie jej brak. Nie wiem czy taki mi się trafił, tego modelu już więcej nie zamawiałem :)

Top Tackle bez grzechotki. Niestety okazało się, że ma fatalną pracę a właściwie jej brak. Nie wiem czy taki mi się trafił, tego modelu już więcej nie zamawiałem :)

No to mnie nie pocieszyłeś ale dzięki za informację. :)

Na szczęście mam zapas jerków Salmo, rodzimych producentów i kilka swoich. 

Pozdrawiam. 

Zamówiłem w państwie Środka:
3 szt tonące 10 cm, 45 g
3 szt neutralne  7,8 cm ,  15 g

Po otrzymaniu przesyłki i po pierwszej próbie na łowisku opisze jak pracują i jak są wykonane. Ocenę łowności pozostawię na odległą przyszłość znając zasobność moich łowisk w szczupaka :( 

3 szt tonące 10 cm, 45 g

3 szt neutralne 7,8 cm , 15 g

Po otrzymaniu przesyłki i po pierwszej próbie na łowisku opisze jak pracują i jak są wykonane. Ocenę łowności pozostawię na odległą przyszłość znając zasobność moich łowisk w szczupaka :(

Czesc . Chwalebna inicjatywa. Mozna by nawet uruchomic wątek testy jerkòw z Chin z obrazkami i linkami. Mialo by to spora wartosc dla forumowiczòw. Musisz tylko podawac co kupiles z linkiem do oferty i najlepiej real foto (z telefonu sie łatwo dodaje) Identyczne jerki z wygladu w ogloszeniu czesto roznia sie finalnie dlatego warto kupowac te dobre od tego samego sprzedawcy. Nie zapewnia to niestety 100% pewności ale zawsze to coś. Z doświadczenia kupiłem takiego jerka niby topTackle okazal sie nawet w miare łowny. Kolega zachecony zamowil identyczny. Opisy byly identyczne kropka w kropke. Moj byl neutralny kolegi tonący. Jego zupełnie nie pracowal

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

• 3 lata później...

3 szt tonące 10 cm, 45 g

3 szt neutralne 7,8 cm , 15 g

Nie raz zdarzało mi się, iż szczupak walił w kompletnie niepracujaca przynete z zielskiem na kotwicy, tak że z tą potrzeba pracy, przy szczupaku, bym tak nie przesadzał. Gdy przypomnieć sobie, jak Piotr Piskorski wspominal co znajdowano w brzuchach szczupakow, m.in. słoik, klapki plażowe, daje to do myślenia.

Osobiście mam 2 westin like jerki i chodzą tak samo, jak ich 'orginalni' bracia,a kosztowały bodaj 6 zeta w ofercie łączonej.

Kupowanie w Chinach to dalej loteria, mam kilka świetnych łownych rzeczy i pewnie karton badziewia.

Mam w sumie dwie obserwację:

1. Ceny już nie są tak atrakcyjne jak kiedyś

2. Minimalnie podnieśli jakość swoich produktów

Mam zupełnie odmienne zdanie. Praktycznie wszystkie przynęty z Ali jakie kupiłem są bardzo ok. Jerki wręcz wyjątkowo ciekawie wypadają i to zarówno te typu Top Tackle czy Hunthouse, jak również niedrogie Zwicke. Mam też nieco woblerów Meredith, Magic Works itd. - wszystkie śmigają bez zastrzeżeń. Jeden jedyny wobler, któremu mogę zaliczyć minus, to długi sandaczowiec - tutaj jednak problem pojawił się po zdjęciu środkowej kotwicy (3 sztuki fabrycznie miał), więc zjawisko zdarzające się również innym producentom. 

Co do cen, to zawsze powtarzam: dodać do koszyka, a potem kupić w sekcji monet / ofert łączonych / zniżek okazjonalnych, najlepiej jeszcze w okresie gdy jakieś kupony rzucają. Swoje 10 cm jerki kupowałem poniżej 10 zł, 8 cm między 4 a 8 zł.