woblery L.E. Opublikowano 18 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2022 Fajne śruby będą bez gwintów i nacięć na łebkach :D Może zanitują budę tak aby nie otwierać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2022 W np 18stce buda też ma pochowane a rotor nie. W 22 będą w rotorze pewnie otwory na inbus od wewnątrz rotora :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 18 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2022 Tak. Przywrócenie przełącznika to byłby dla mnie argument do wymiany 18 na 22Serio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2022 Serio? TakNa poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 18 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2022 TakNa poważnie :ph34r: Już nie pamiętam przy którym młynku zauważyłem brak przełącznika Po prawie roku użytkowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2022 :ph34r: Już nie pamiętam przy którym młynku zauważyłem brak przełącznika Po prawie roku użytkowania Za mało ryb podbierasz do kasarka brodząc w nurcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 18 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2022 No to potrzymaj mi piwo... Prezentacja nowej Sahary 2022, a tam... kabum! wraca przełącznik antyrewersa! Znakiem tego tylko poczekać.Aha, żeby było śmieszniej: worm na dole. Kurtyna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2022 To jest jakaś masakra. To Nasci Fc, który jest wyżej ma dalej varia speed czy jak to się nazywa a Sahara na wałek. Świat zwariował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fox mulder Opublikowano 18 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2022 No to potrzymaj mi piwo... Prezentacja nowej Sahary 2022, a tam... kabum! wraca przełącznik antyrewersa! Znakiem tego tylko poczekać.Aha, żeby było śmieszniej: worm na dole. KurtynaI jeszcze pinion podparty dwoma łożyskami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 (edytowane) To akurat już było od patu lat O nowej Saharze nie będziemy tu już dyskutować, bo tenat jest bardzo ciekawy i rozwojowy, a to wątek o Stelli. Ale tendencje pewne zauważalne, proprctwa suę spełniają, historia się kołem toczy, stare wraca jako lepsze nowe. Jak na razie i dobrze... Edytowane 19 Marca 2022 przez smokwelski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 No to potrzymaj mi piwo... Prezentacja nowej Sahary 2022, a tam... kabum! wraca przełącznik antyrewersa! Znakiem tego tylko poczekać.Aha, żeby było śmieszniej: worm na dole. KurtynaCzyli Stella 26...albo 30 Jak dożyjemy - zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 I jeszcze pinion podparty dwoma łożyskami Ani chybi, japońskie inżyniery Jerka czytają [emoji1787][emoji1787][emoji1787]. Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 Miałem dzisiaj okazje pokręcić nową Stellą FK. Ma tak niesamowicie miękką i delikatną pracę, że naprawdę robi wrażenie. Kręci się tym praktycznie bez żadnego wyczuwalnego oporu. Takie masło w maśle :-) na pierwszy rzut oka, kapitalna! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 20 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 Nie pisz tak o jej pracy, bo poźniej będzie problem jak wałek worm shaft wyląduje na dole:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 Miałem dzisiaj okazje pokręcić nową Stellą FK. Ma tak niesamowicie miękką i delikatną pracę, że naprawdę robi wrażenie. Kręci się tym praktycznie bez żadnego wyczuwalnego oporu. Takie masło w maśle :-) na pierwszy rzut oka, kapitalna!Nie pisz takich rzeczy, bo zaraz będzie porównanie do stradica kręcącego prawie tak samo za 1/4 ceny [emoji1][emoji1]. Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 20 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 Niech każdy sam spróbuję i sobie porówna. Nie wchodząc w szczegóły techniczne i konstrukcyjne chyba żadna z dotychczasowych Stelli nie zrobiła na mnie takiego wrażenia. A może tylko tak trafiłem, bo był to egzemplarz pokazowy, dobrze nasmarowany masłem w środku :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 20 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 Nie jest to novum, każda nowa stella po 2000 roku ma pracę, którą można opisać w podobny sposób. Przy okazji zakupów w decathlonie, podkręciłem jakimś kołowrotkiem shimano,który był dostępny w sklepie i jeśli mam być szczery to jego praca na sucho też była bardzo przyjemna. Współcześnie raczej wszystkie modele shimano będą bardzo dobrze, prezentować się pod kątem pracy przekładni. Oczywiście pierwsze wrażenie, jakże ważne w handlu, ulatuje tym szybciej im więcej kołowrotki pracują nad wodą i nie polecam podejmowania prób aby się o tym przekonać bo zwyczajnie szkoda pieniędzy... Każda nowa stella będzie pracować dobrze i przyjemniej od pozostałych modeli to oczywista oczywistość i "tak to jest robione". Nie dziwią mnie jednak próby porównywania różnych modeli ze stellą bo tak naprawdę aby fizyczne poczuć różnicę trzeba dany model eksploatować do momentu jego zużycia, bynajmniej w wyczuwalnym stopniu. Nie mając doświadczenia w faktycznym zużywaniu kołowrotków, niebywale trudno uwierzyć, że zakupiony alivio jest zdecydowanie słabszy od stelli aby płacić za niego dużo większą kwotę... Sam jestem przekonany, że wielu osobom nigdy nie uda się dostrzec powyższego gdyż zanim mogłoby to nastąpić kupią inny kołowrotek lub nigdy nie będą mieli okazji obciążyć go lub eksploatować w warunkach jakie pozwalają przetestować jego jakość... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 20 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 Hmmm... Alivio a Stella to już gruba różnica. Może tylko TP czy Vanquish zbliża się czasem pracą do Stelli. Stradic/Vanford tylko pozornie.Choć kidyś miałem takiego Technium MgS (ta generacja z wolną oscylacją), gdzie masło w maśle tego egzemplarza było takie, że disłownie rzucało na kolana. Miałem kokekcjonersko go ładnych parę lat, dopiero moja Stella 14 go przebiła...Ale ogołnie zgadzam się - płynność i lekkość pracy poprawia się stale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 23 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 Straszny wolny ten nowy posuw szpuli. Myślałem,że coś nie tak z kołowrotkiem . Ciekawe jak będzie wyglądał nawój? Przy pewnych grubościach pewnie będzie zwój za zwojem.Ale tyle kasy??? Wystarczy mi 10'.Smoku, wiem co mówisz, kręciłem Technium, bajeczna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 25 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 2022 STELLA....poza samym młynkiem..który jest piękny...ma fajny w końcu pokrowiec i knoby są z szarawej gumy, cię inne niż były wcześniej..tez fajne ...drag knob tez bardzo fajny i tez prawie zero śrubek 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 2022 STELLA....poza samym młynkiem..który jest piękny...ma fajny w końcu pokrowiec i knoby są z szarawej gumy, cię inne niż były wcześniej..tez fajne ...drag knob tez bardzo fajny i tez prawie zero śrubek Artur kiedy przewidujesz promocje . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 (edytowane) Piękna jest. Rozmiar 3000 na dniach powinien do mnie dojechać. Będzie to pierwsza stella i mam nadzieję nie ostatnia Edytowane 26 Marca 2022 przez scOOtt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 No fakt Jest ładna 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 No fakt Jest ładna Aż szkoda brać na ryby [emoji23][emoji6] Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander3 Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Panowie. Jak odczucia podczas kręcenia w porównaniu do 18'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi