Skocz do zawartości

Shimano Stella 2022

pasazer

Rekomendowane odpowiedzi

Na razie w tym watku pisalem i sie pytalem.

To teraz, w koncu, cos pokaze.

Stella 4000M.

Tak wyglada, kreci lepiej niz wyglada. Kreci naprawde miekko, gladko... i to chyba te uszczelki i gumki to robia.

Kolorystycznie bardziej zblizona do TP 2020 niz do Stelli FJ. 

Pokretlo hamulca zdecydowanie na plus modyfikacja.

Knob z innego materialu zachowal swoj ksztalt.

Korbka (ksztalt ramienia) zachowala swoj ksztalt.

Body troche bardziej smukle, ale za to bardziej wystaje "bula" na walek wozek posuwu. 

Oscylacja naprawde bardzo, bardzo wolna.

Jak to wszystko sie sprawdzi w praktyce to napisze za pare tygodni, po pierwszych probach w warunkach duzej, nizinnej rzeki.

51990456705_dd9fc45539_c.jpg

51990456655_b05ba01ace_c.jpg

Jak widac na foto powyzej, kolowrotek z produkcji 2022 marzec.

Od 1.4.2022 weszly do niektorych sklepow w Japonii. Jak widac, to nie byl prima aprilis :)

Pozdr

• Like 17

Wy już macie, a ja rozkminiam jaki rozmiar by się przydał...???? chyba stanie na nieśmiertelnej 4000, ale bez M. A jak oceniacie nawój przy tej superwolnej oscylacji? Guzu, namotałeś już coś?

Nie wiem czy można zrobić młynek, który ułożył by linkę lepiej niż Stella czy Vanquish. W tej materii jest prefekt.

Wy już macie, a ja rozkminiam jaki rozmiar by się przydał...???? chyba stanie na nieśmiertelnej 4000, ale bez M. A jak oceniacie nawój przy tej superwolnej oscylacji? Guzu, namotałeś już coś?

To musisz naprawdę chyba napisać do shimano

Bo 4000 bez M w ofercie jeszcze nie ma

O kurza twarz. To mnie naprrawdę zdziwiło. To przecież podstawowy rozmiar! Łowię raczej żyłkami. Poczekam na najzwyklejszą "czwórkę". Choć ta M to prawdzie nie taka znów płytka. Podkładu nie trzeba by dawać, a 150 m 0,25 wejdzie.

O kurza twarz. To mnie naprrawdę zdziwiło. To przecież podstawowy rozmiar! Łowię raczej żyłkami. Poczekam na najzwyklejszą "czwórkę". Choć ta M to prawdzie nie taka znów płytka. Podkładu nie trzeba by dawać, a 150 m 0,25 wejdzie.

To się Panie nie doczekasz bo takiego kolowrotka nie będzie

Jedyne rozwiązanie to szpula od wersji xg która jest głęboka jak by Ci aż tak bardzo zależało

Ta M-ka nie jest taka płytka jak by się mogło wydawać