andrew16 Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Lubię czytać Daniela , to chyba najbardziej merytoryczny forumowicz na Jerku.Pisz Guzu jak najczęściej . pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Jesli bym mial 4000FJ to bym nie zmienial na 4000FK.Cieszy mnie niezmiernie taka konstatacja. Zmieniał nie będę, w nagrodę parę złotych zostanie na wino . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Wiadomo coś o jakiejś większej dostępności rozmiaru 4000 ? Jakieś przewidywane terminy ? Słabo w tej materii niestety to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozer Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Wczesniej czy pozniej pojawia sie....Mi udalo sie zdobyc owa krolowa dzieki uprzejmosci kolegi z jerka Jezeli ktos nie ma cisnienia,to na spokojnie....w moim odczuciu kreci tak samo jak 14 i 18.Niestety FK w mojej ocenie jest najladniejsza z dotychczasowych Takze warto ja miec w swoim arsenale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Wczesniej czy pozniej pojawia sie....Mi udalo sie zdobyc owa krolowa dzieki uprzejmosci kolegi z jerka Jezeli ktos nie ma cisnienia,to na spokojnie....w moim odczuciu kreci tak samo jak 14 i 18.Niestety FK w mojej ocenie jest najladniejsza z dotychczasowych Takze warto ja miec w swoim arsenale...Tak samo jak 14?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozer Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Tak samo jak 14??Slawku a co bylo nie tak z 14? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Slawku a co bylo nie tak z 14?Pytam bo jeśli chodzi tak samo to wolę kupić 14????więcej metalu zamiast plastiku???????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozer Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Pytam bo jeśli chodzi tak samo to wolę kupić 14więcej metalu zamiast plastikuTak jak juz pisalem nie widze roznicy w pracy 14 i 18 do 22 a posiadam te ktore wymienilem.Mnie tez w 14 urzekla ta zadarta dupka watek jest odnosnie FK,wiec jak kogos stac i lubi isc z duchem czasu to brac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_LBN Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Pytam bo jeśli chodzi tak samo to wolę kupić 14więcej metalu zamiast plastikuO to to, 14 jest jak dla mnie top jesli chodzi o wygląd, udało mi się kupić dwie nówki w tamtym roku i szukam następnych, wcale nie interesują mnie najnowsze modele 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Panowie, zaczyna się bezpłodna dysputa o niczym...Stella FK jest bardzo dobrym kołowrotkiem jednak nie można oczekiwać, że będzie kręcić w jakiś tam cudowny sposób, nie będzie i od 2002, żaden model nie kręcić wyraźnie lepiej. Nie zmieni się to dopóki konstrukcja nie ulegnie większej zmianie. FK jest świetna pod kątem wizualnym itd. jak to Stella. Jeśli przeanalizujemy globalne opinie nt. new S. to ewentualne uwagi dotyczą wagi FK, pewnie w odniesieniu do Exista...Tak więc, mimo wszystko, wędkarze kreujący trend łakną plastiku... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Fenomenem jest moc przekazu Jerka.Wystarczy parę wpisów i młynki zaczynają być poszukiwane :-)Było tak z 10tką a teraz jest z 14stką. Za dwa lata będzie 18stka poszukiwana.A prawda jest tylko jedna i @guciolucky o tym napisał :-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozer Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Fenomenem jest moc przekazu Jerka.Wystarczy parę wpisów i młynki zaczynają być poszukiwane :-)Było tak z 10tką a teraz jest z 14stką.Za dwa lata będzie 18stka poszukiwana.A prawda jest tylko jedna i @guciolucky o tym napisał :-)I co w zwiazku z tym? Twoj wywód nic konstruktywnego nie wniósl........Tak bylo,tak jest i tak bedzie Stelki to porzadne maszynki,i zawsze bedie na nie popyt.....i jeszcze jedno,nie wszyscy Jerkiem zyja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2022 I co w zwiazku z tym? Twoj wywód nic konstruktywnego nie wniósl........Tak bylo,tak jest i tak bedzie Stelki to porzadne maszynki,i zawsze bedie na nie popyt.....i jeszcze jedno,nie wszyscy Jerkiem zyja....Pomyśl a zrozumiesz mój przekaz.Jakoś dziwnym trafem ostatnio zainteresowanie 14stkami było na jb znikome. Wystarczy kilka wpisów zachwalających i sytuacja się zmienia:-) i nie zdziwi mnie ja nastąpi wysyp 14stek na giełdzie bo i kupujący się nagle znajdą i będą to Ci, którzy zastanawią się czy kupić 18 czy 22 :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Shimano Stella 4000 FK ma przekładnie 34mm. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Shimano Stella 4000 FK ma przekładnie 34mm. Czyli caly milimetr mniej niz Daiwa Certate LT 3000 i 4000C 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gondor Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Pomyśl a zrozumiesz mój przekaz.Jakoś dziwnym trafem ostatnio zainteresowanie 14stkami było na jb znikome. Wystarczy kilka wpisów zachwalających i sytuacja się zmienia:-) i nie zdziwi mnie ja nastąpi wysyp 14stek na giełdzie bo i kupujący się nagle znajdą i będą to Ci, którzy zastanawią się czy kupić 18 czy 22 :-)Bo to Przemku taka przejściówka była miedzy rocznikiem 10 a 18, no i chyba niezbyt udana ta 14 była. Szumiąca i stukająca to i popyt był na nią znikomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 (edytowane) Panowie od jakich młynków podejdą szpulki? Potrzebowałbym 2500s. Edytowane 30 Kwietnia 2022 przez gringo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Panowie od jakich młynków podejdą szpulki? Potrzebowałbym 2500s.Vanquish FB Stella Fj Shimano YumeyaJakbyś szukał tej ostatniej, to na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 I od TP FD 2500shg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Do TP FD pasuje od stradica FL, czylie pewnie i od FL podejdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Do TP FD pasuje od stradica FL, czylie pewnie i od FL podejdzieTak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Od Vanforda 2500S. Ale precyzja działania hamulca w szpuli Vanforda, czy Stadica jest tylko zadowalająca w porównaniu do Vanquisha, TP, czy Stelli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Gdzieś wcześniej było poddane do dyskusji robienie się brody w związku z tą wolną oscylacją. Dziś po kilkunastu bezproblemowych wypadach, straciłem około 30 metrów plecionki, przy wyrzucie tylko usłyszałem, że coś jest nie tak po przelotkach. Nawijając linkę doszedłem do "pięknego" gniazda. Nie powiem lekko się wkurzyłem. Nie wiem czy to wina wolnej oscylacji. Wiem natomiast, że dobrze i starannie nawijam linkę i w żadnym innym kołowrotku takiego czegoś nie doświadczyłem od bardzo długiego czasu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byku121 Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Gdzieś wcześniej było poddane do dyskusji robienie się brody w związku z tą wolną oscylacją. Dziś po kilkunastu bezproblemowych wypadach, straciłem około 30 metrów plecionki, przy wyrzucie tylko usłyszałem, że coś jest nie tak po przelotkach. Nawijając linkę doszedłem do "pięknego" gniazda. Nie powiem lekko się wkurzyłem. Nie wiem czy to wina wolnej oscylacji. Wiem natomiast, że dobrze i starannie nawijam linkę i w żadnym innym kołowrotku takiego czegoś nie doświadczyłem od bardzo długiego czasu.Też mi się już raz to przydarzyło ale na szczęście udało się to jakoś rozplątać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Ja zauważyłem ,że od czasów pojawienia się super miękkich i cienkich linek, oraz coraz mniejszych średnic przelotek, efekt brodzenia w korbach pojawia się nader często.W zbrojeniu kija NFC i linkach np PP 20lb nie mialem ,nawet pętelki na lince,tak więc nie wiem czy to stella millenium ,01,10,14 czy 22 może warto sprawdzić inne czynniki które mogły spowodować splątania, pytanie też czy kabłąk zamykasz ręką czy korbą,czy pod nawojem robi się nierówne nawinięcie i wtedy przy dynamicznym wymachy robi się gniazdo? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi