byku121 Opublikowano 26 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2022 coś trudno o jasną odpowiedź ...... po zdjęciu szpuli od strony wewnętrznej jest wejście w osi śruby na mały imbus , czyżby była ona dokręcana od spodu za pomocą właśnie imbusa ...? Zgadza się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 Shimano 22 Stella 4000M best of the best разбор/обзор/обслуживание - YouTube 24:00 min Czyli bez większych niespodzianek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackstarpro Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 Tylko trzeba imbusem w drugą stronę kręcić....bo od dupy strony....kręcimy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 Panowie, proszę o podpowiedź. Dojrzałem do kupna stelli. Tylko pomóżcie mi dobrac odpowiedni model. Przeznaczenie sandacze a przynęty tylko koguty 10-30 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 Kup 4000 standard i tyle, Stella to taki sam kołowrotek jak inne tylko w topowej wersji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 A 3000 za słaba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Nie ma takiego rozmiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Kolega pewnie miał na myśli C 3000.???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Z tym, że C3000 nie oznacza rozmiaru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Można tak sobie kombinować...a wystarczylo dopisać pełna literówkę.Teraz szansa na trafienie jest 1 do 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Boże, lepiej jedak zadzwonię do sklepu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Nie chodzi o literkę bo zwyczajnie rozmiar 3000 nie istnieje i w sumie nigdy nie istniał. Kiedyś rozmiarem 3000 określano rozmiar 4000 a dzisiaj C3000 jest rozmiarem 2500. Niemniej proponuję kupić rozmiar 4000 bo jeśli nie łowisz ryb okazyjnie to tłukąc kogutami 30g dość szybko rozciagniesz każde Shimano z przekładnią 2500 i tyle... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 To ja ze swojej strony zaproponuje coś takiego jak 3000MHG (body 4000), bo ten model też by się dobrze sprawdzil. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 I do tego jest teraz na giełdzie, do kupienia hybryda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Tak na chłopski rozum. Jaki jest mniej więcej odpowiednik zwykłego kołowrotka w rozmiarze 3500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Moim zdaniem najlepsza metoda to zaznajomienie się ze współczesnymi modelami poprzez wizytę w dobrze wyposażonym sklepie stacjonarnym.To co kiedyś było standardem w jakiejś części uległo zmianie i trzeba mieć tego świadomość.Czytanie samych treści w internecie nie zawsze daje porządane efekty i ciągle jest z tym problem - pomimo że już wielokrotnie było to wyjaśniane... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
range1970 Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Rozdziewiczyłem dziś 2 kleniami + okonie Stellę FK2500S, łowisko - Narew, miejsca i wolne i ze sporymi uciągami, przeleciałem sobie różne rodzaje przynęt - obrotówki, gumy i woblery.Nie jestem maniakiem sprzętowym w sensie sesji rozbieranych, nie interesuje mnie zatem ile tam czego jest w środku i - szczerze - dlaczego to w ogóle działa.Skupiam się na tym co widać i jak to pracuje przykręcone do wędki nad wodą.Kołowrotek jest bardzo dobrze spasowany. Musiałem wziąć do ręki mój dotychczasowy wzorzec - Stellę FW2500S, żeby się przekonać, że ta nowa na sucho pracuje po prostu wyraźnie lepiej (chociaż kręci się krócej...). Jest też lepiej wyważona (rotor). Ale za to szumi. Nie ma potrzeby zamykać się w łazience nocą na głębokiej wsi. Słychać to bardzo wyraźnie. Mi to akurat nie przeszkadza bo w ferworze łowienia to gdzieś ginie. Wolna oscylacja jest naprawdę wolna. Skutkuje to nawojem o jakości jakiego wcześniej nie widziałem w żadnym kołowrotku (linka Varivas high grade x4, PE0,6 - nówka z motka). Przekłada się to też na długość rzutów, linka schodzi ze szpulki - ponownie - jak z żadnego mojego kołowrotka. W ogóle ten ponawykombinowywany rant szpuli ma chyba sens. Kilka razy byłem zirytowany brakiem możliwości włączenia obrotów wstecznych ale pewnie się przyzwyczaję, tj. wyrobię technikę odzyskiwania linki w inny sposób. Dla mnie dźwięk terkotki hamulca jest nieprzyjemny. Sam hamulec działa za to doskonale przy holu. Nie potrafię tego wytłumaczyć ale jest jakby trochę "inteligentny".Przy zwijaniu czuć, że kołowrotek ma swoją moc (pomimo, że nie jest do orki). Linka trafia na rolkę bez pilnowania. Sprężyna kabłąka mogłaby być bardziej miękka jak dla mnie (zamykam ręką). 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 (edytowane) Panowie, czy szpule z 14' są kompatybilne z 22'?Oczywiście razem z pokretlełem. Edytowane 10 Sierpnia 2022 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Panowie, czy szpule z 14' są kompatybilne z 22'?Oczywiście razem z pokretlełem.2500 tak w obie strony4000 tylko w jedną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Akurat o 2500 mi chodzi, dzięki???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Akurat o 2500 mi chodzi, dzięki????Nie musisz nawet przekładać pokrętla. Pasuje pokrętło z 14 do szpuli 22 i vice versa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 (edytowane) 4000 tylko w jednąDaniel, czy możesz rozwinąć myśl ? U mnie to działało w obie strony - przymierzałem do nowego TP. Edytowane 10 Sierpnia 2022 przez rolen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Daniel, czy możesz rozwinąć myśl ? U mnie to działało w obie strony - przymierzałem do nowego TP.Nowe TP ma szpule 51 mm średnicyStella 14 ma szpule węższaWęższa szpule do szerszego rotora TP czy Stelli 22 możnaAle szerokiej szpuli 51 do rotora Stelli 14 już nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Ale szerokiej szpuli 51 do rotora Stelli 14 już nie bardzoWchodzi... nawet nawinalem linkę na pusta szpule TP i nawój był idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Wchodzi... nawet nawinalem linkę na pusta szpule TP i nawój był idealny No to chyba umiesz więcej niż Shimano przewiduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi