nitror1 Opublikowano 11 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 (edytowane) Mam 3000 hybrydę, bez literki c (compact body) i wiem co piszę, nie poradzi sobie u nas przy sandaczach na ciężko. FK słyszałem o problemach z mikromodułami ale to od tych co nigdy jej w ręku nie mieli a słyszeli od znajomych , dlatego pytam się użytkowników jak tam się sprawuje ? Koniec końców pewnie trzeba będzie i tak zamówić u Artura Edytowane 11 Stycznia 2023 przez nitror1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 11 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 Trafiłeś na jakiś totalnie trefny egzemplarz tej fj. Od momentu wejscia mikromodułu są narzekania internetowe. A ja chciałbym zobaczy taki uszkodzony mikromoduł bo jak do tej pory nie ma takich fotek w necie :-)Co tam się może stać? Tylko szarpanie z zaczepami może go wyrwać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander3 Opublikowano 11 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 Przemo_w nie ma sensu wchodzić w taką polemikę z kolegami którzy coś kiedyś gdzieś usłyszeli.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 11 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 No no na jerku można wyczytać że kolega kolegi w tydzień Twinka 15pg zajechał :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 11 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 Kurczę trochę @przemo_w mnie zaniepokoiles rozważalem tego nowego Vanquisha jak będzie miał ten sam nawój jak stellka. Myślisz że 25g plus 5cali silikonu może zajechać stellke czy vanka 23? Teraz miotam stradikiem 5000fl.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 11 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 (edytowane) Zaniepokoiłem? Tak może zajechać jak kupisz rozmiar c3000/2500 i będziesz walił z korby :-)Przecież 25g+5 cali guma to ok 40-45g masy łącznej. A dwa to komicznie wygląda młynek 2500 z kijem o takim wyrzucie :-)Ps. Nie mam pojęcia który mój wpis przeczytałeś :-) Edytowane 11 Stycznia 2023 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 11 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 (edytowane) Jeśli o Stelli FK za dużo się nie piszę na forum to znaczy, że wszystko pięknie gra... Stella to Stella. Nie ma narzekań. ps. Moje Stellki FJ po 5 latach w środeczku jak nowe... i na kolejne 5 lat z głowy Edytowane 11 Stycznia 2023 przez maniak 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 11 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 Do miana legendarnych kołowrotków jeszcze za "swojego żywotu" czyli będącą wciąż w sprzedaży przed zastąpieniem przez nowszy model jest certate lt. To rzadko się zdarza (◠‿◕) A Stella to Stella. I to tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 12 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 (edytowane) Stelli 10 4000 używam pod sandaczowy opading (max 20 g ołowiu plus guma 4,5 i daje radę), podpiąłem model 3000mhg z 18 roku i po tygodniu takiego łowienia, w mojej opinii drugiego by nie wytrzymał. Miałem przy drugiej wędce certate lt 3000 i ona spokojnie sobie dawała radę i nie ustępowała w pracy shimaniakom. Twin powera 4000pg tez mam ale to już jest mocarz - pod rzeczne łowienie u mnie pod troć. Pytanie jak ta Stella FK wytrzyma tyle co 10 4000 to nie ma problemu, ale słyszałem o problemach z micromodułem, chciałbym opinii użytkowników. 18 3000mhg tez miała spokojnie sobie radzić , a Daiwa poszła na handel . Jeżeli chodzi o nowy model ceraty to jak nie pokombinują za dużo to powinien być solidny kołowrotek z metalowym rotorem Panowie nie wiem gdzie wy kupujecie te kołowrotki? na aliexpress?, 20g plus smukła guma 4" to ja stradikiem fl 2500 na wodzie stojącej o głebokości 4m łowiłem bez najmniejszych problemów czy oporów, z tym że podbicie z kija(Były to testy obciążeniowe , chciałem sprawdzić możliwości).Stella 4000 to raczej nie liga stradika i wiem że ten kołowrotek nieraz lepiej pracuje pod obciążeniem niż kręceniem w fotelu. Jeśli o Stelli FK za dużo się nie piszę na forum to znaczy, że wszystko pięknie gra... Stella to Stella. Nie ma narzekań. ps. Moje Stellki FJ po 5 latach w środeczku jak nowe... i na kolejne 5 lat z głowy Zgadza się! Miałem je u siebie na warsztacie są jak nówki. Prędzej buda się zajedzie niż mechanizm. Edytowane 12 Stycznia 2023 przez woblery L.E. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitror1 Opublikowano 12 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 Panowie nie wiem gdzie wy kupujecie te kołowrotki? na aliexpress?, 20g plus smukła guma 4" to ja stradikiem fl 2500 na wodzie stojącej o głebokości 4m łowiłem bez najmniejszych problemów czy oporów, z tym że podbicie z kija(Były to testy obciążeniowe , chciałem sprawdzić możliwości).Stella 4000 to raczej nie liga stradika i wiem że ten kołowrotek nieraz lepiej pracuje pod obciążeniem niż kręceniem w fotelu. Zgadza się! Miałem je u siebie na warsztacie są jak nówki. Prędzej buda się zajedzie niż mechanizm. Panowie nie wiem gdzie wy kupujecie te kołowrotki? na aliexpress?, 20g plus smukła guma 4" to ja stradikiem fl 2500 na wodzie stojącej o głebokości 4m łowiłem bez najmniejszych problemów czy oporów, z tym że podbicie z kija(Były to testy obciążeniowe , chciałem sprawdzić możliwości).Stella 4000 to raczej nie liga stradika i wiem że ten kołowrotek nieraz lepiej pracuje pod obciążeniem niż kręceniem w fotelu. Zgadza się! Miałem je u siebie na warsztacie są jak nówki. Prędzej buda się zajedzie niż mechanizm.Hybrydy to raczej na ali nie kupisz, w sklepie u nas tez ciężko , stradica nie miałem w ręce to się nie wypowiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 12 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 Co prawda stelli MHG żadnej nie posiadam mam w tym rozmiarze TP 20 i TP 15 i powiem, że to mega mocne konstrukcje i do sandaczowania super się sprawdzają. Zdażyło mi się wymieniać łożysko na dole piniona w moim Tp c3000 i przed wymianą praca przypominała trochę uszkodzoną przekładnie, dlatego podejrzewam usterkę któregoś łożyska w tej Stelli 3000 mhg… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 14 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 (edytowane) Miałem to sam w stradciu fl c3000 i po serwisie elegancko hula z lekką sandaczówka 14lb.A Stella fk 2500 po roku mogę powiedzieć, że pięknie lata. Edytowane 14 Stycznia 2023 przez gringo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Pytanko mam, nie moge nigdzie znaleźć info. Jaka jest różnica między stellami. Na jednej jest napis C3000-J a na drugiej C3000-K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 A nie czasem Fj - Fk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Na uchwycie jest napis C3000-k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybkaWoleju Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Litera na stopce mówi o generacji czyli C3000FJ i C3000FK czyli FJ rocznik modelowo 2018 a FK modelowo 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Człowiek uczy sie całe życie;)Czyli to jest stella fk z 2022? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Tak, dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Dzięki za wyjaśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackrode Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Jak model 4000M się sprawdza kolegom? Chciałbym poznać opinię kogoś, kto posiadał podobne konstrukcje z poprzednich lat i może się wypowiedzieć na temat zalet i wad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 4000 M spisuje się bardzo dobrze , ale poprzednia 4000 SFE (10) spisywała się również dobrze . Jak dla mnie jest nieco lepiej bo nawija nieco więcej linki przy jednym obrocie korbą , coprzy łowieniu na gumy z opadu dla mnie jest zaletą . Tak czy inaczej czas pokaże trochę za mało czasu minęło aby móc coś definitywnie stwierdzić w sprawie rocznika 22 . Ale ja jestemdobrej myśli mi pasuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackrode Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Dostałem właśnie ten model ze sklepu. Powiedzcie mi czy to normalne, ze to miejsce w które wkręca się korbę jest jakby lekko brunatne? Jakby ten metal był podrdzewialy, chociaż wątpię ze jest tam coś co może zardzewieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byku121 Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 (edytowane) Dostałem właśnie ten model ze sklepu. Powiedzcie mi czy to normalne, ze to miejsce w które wkręca się korbę jest jakby lekko brunatne? Jakby ten metal był podrdzewialy, chociaż wątpię ze jest tam coś co może zardzewieć.U mnie we wszystkich stellach tak jest, pewnie jakieś hartowanie albo coś w tym stylu. Edytowane 15 Lutego 2023 przez byku121 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Wszystkie tak mają. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Hiii. A do tej pory nigdy mnie to nie obchodziło????https://photos.app.goo.gl/HyQry9ZYiRBaejAf8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi