przemow Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Ciekaw jestem co teraz napiszą Ci którzy kazali odsyłać młynek i co z kilku wybierają tą jedną jedyną :-) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 (edytowane) Sugerując się moim opisem dolegliwości, sam bym sobie doradził oddanie kołowrotka.Zbyt pedantycznie podszedłem do oględzin, a nie mając nigdy ze Stellą do czynienia, gdy usłyszałem ten nieprzyjemny szum, to mi trochę zbrzydła. Nad wodą okazało się jednak, że ów nieznośny w warunkach domowych dźwięk jest po prostu ledwo słyszalny. Ba, z każdą minutą łowienia cichł.Fałszywy alarm, Stella jest idealna!???? Edytowane 18 Maja 2023 przez Woblery TG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 (edytowane) Kołowrotek sprawdza się łowiąc a nie siedząc w fotelu :-)Ps. Setki razy było pisane o tym maśle w maśle a później są takie kwiatki. Edytowane 18 Maja 2023 przez przemo_w 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 (edytowane) Przyznaję, ładnych kilka lat mnie tu na jerku nie było, lecz kiedy trwoga to powrócił syn marnotrawny do boga!Muszę nadrobić forumowe zaległości. ???????? Edytowane 18 Maja 2023 przez Woblery TG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Ciekaw jestem co teraz napiszą Ci którzy kazali odsyłać młynek i co z kilku wybierają tą jedną jedyną :-)Przemek równie dobrze mogłoby się okazać że coś jest nie tak i wtedy musiałby odsyłać na gwarancję.Na szczęście dla kolegi okazało się że wszystko jest ok i stał się dumnym i szczęśliwym posiadaczem gwiazdy. Pozdrawiam i życzę udanych łowów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Co do tarcia i jakiegoś szumu spoko, zgodzę się, natomiast nikt mi nie wmówi, że nierówna oscylacja korbki jest normalna i z czasem się ułoźy albo objaw zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Przemek równie dobrze mogłoby się okazać że coś jest nie tak i wtedy musiałby odsyłać na gwarancję.Na szczęście dla kolegi okazało się że wszystko jest ok i stał się dumnym i szczęśliwym posiadaczem gwiazdy. Pozdrawiam i życzę udanych łowów.Na 100% jakiś odsetek nowych Stelli trafi na serwis. To jest tylko produkt jak każdy inny. I jak w każdym innym kontrola jakości nie zadziała. Ludzka rzecz. Tylko z opisu przypadłości dla mnie jasno wynikało że to nic strasznego. Szum jak i "obcieranie" można zauważyć od momentu wyjscia TP'15 gdzie nastąpiła zmian koncepcji. Tylko że to wszystko zawsze znika po pierwszym łowieniu.A co do korbki to po prostu jest minimanie krzywo znitowana i wychodzi taki efekt jak wyżej opisany. To akurat i w osławionej 10tce i Tp 11 też było tylko chyba nikt kiedyś na to uwagi nie zwracał :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 (edytowane) Co do tarcia i jakiegoś szumu spoko, zgodzę się, natomiast nikt mi nie wmówi, że nierówna oscylacja korbki jest normalna i z czasem się ułoźy albo objaw zniknie.Nie zniknie. Tyle że zauważysz to jak będzięsz się przyglądał ja szpak w .... :-)Podczas normalnego kręcenia nie masz możliwości tego wyłapać.Nie wpływa to w żaden sposób na zużycie itd. Edytowane 18 Maja 2023 przez przemo_w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Oscylacja nie zniknie na pewno. Ale jeśli się nie będzie pogłębiać i pozostanie na obecnym, niewyczuwalnym palpacyjnie, minimalnym poziomie, to luz. Odchył jest rzędu 1-2 mm.Luzów żadnych nie ma, więc sądzę, tak jak ktoś wyżej pisał- ten typ tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Łatwo to sprawdzić wkręcając inną korbkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 (edytowane) Docelowo tą oryginalną korbkę i tak lepiej wymienić na model od Vanquisha. Edytowane 18 Maja 2023 przez guciolucky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 19 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 Docelowo tą oryginalną korbkę i tak lepiej wymienić na model od Vanquisha.W czym lepsza ta Vańkowa ?Pytam bo niejako z konieczności będę takową montował u siebie w TP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 19 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 Korbką od Vanquisha jest lżejsza sam mam kilka rozmiarów i używam ich zamiennie. Ze szpulą od vańka i korbą można zejść z wagi młynka o kilkadziesiąt gramów 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 19 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 (edytowane) Zdecydowanie zgadzam się z powyższym, szpulka również...mam także wrażenie, że poprawia się balans. Korbką od Vańka jest zwyczajnie ładna. Edytowane 19 Maja 2023 przez guciolucky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 19 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 Znaczy się ta korbka jest po prostu lżejszaPodziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 19 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 Mam Stelle 2500 FI wymieniłem korbkę na vanquish 16 50mm i drag knob od vanquish i szpula vanquish C3000MHG 19 i teraz Stella waży 205gr. Jest lżejsza o 20gr. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 19 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 Strasznie mało ryb jest niestety w naszych wodach [emoji23] Panowie w sile wieku tunningują swoje Stelle, zeby byly lzejsze o kilka gram i siedząc w fotelu przy kominku zastanawiają sie czy nie za mocno szumi. W dupach nam sie wszystkim poprzewracało. [emoji23] Zeby nie bylo - ja korbek i szpul w stellach nie zmieniam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 19 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 Strasznie mało ryb jest niestety w naszych wodach [emoji23] Panowie w sile wieku tunningują swoje Stelle, zeby byly lzejsze o kilka gram i siedząc w fotelu przy kominku zastanawiają sie czy nie za mocno szumi. W dupach nam sie wszystkim poprzewracało. [emoji23] Zeby nie bylo - ja korbek i szpul w stellach nie zmieniam Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNieee. To nieprawda, ryby są tylko wędkarze nie potrafią łowić... gdzieś to usłyszałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 19 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 Nieee. To nieprawda, ryby są tylko wędkarze nie potrafią łowić... gdzieś to usłyszałem Ja tak cały czas uważam :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 19 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 A mnie to sie wydaje że jak ze stellą idziesz na ryby to tak się swieci że ryby płetwami oczy zakrywają i przez to nie widza przynęty Znowu w nocy tak słychać jej szum że Rybska odpływają w siną dal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 Sprawdzam co jakiś czas i niespecjalnie uciekają 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 22 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 (edytowane) Sprawdzam co jakiś czas i niespecjalnie uciekają IMG_20230521_212036.jpgA zwróciłeś uwagę na oko Jakieś takie nie wyraźne Nie widział to ugryzł Edytowane 22 Maja 2023 przez Rampampam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Koledzy posiadający Stellę 2500 FK. Jeżeli ktoś nawijał na taki kołowrotek plecionkę shimano pitbull PE1.2 proszę o informację ile metrów się zmieściło na szpulę?A nie ma na szpuli/pudełku napisane, ile linki PE1.2 lub PE1.5 wchodzi? Stelli FK nie posiadam, ale uzywam wymiennie kilka szpul od Stelli 2007 i 2010 i z mojego doświadczenia wynika, ze 200m PE1.2 jest odpowiednikiem 150 m PE1.5. Mówię dokładnie o tej lince. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trinited Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2023 Średnca koła przekładni modelu 3000MHG/4000 to 34mm. Jest tam porównanie z poprzednimi modelami 10 Stella 31mm, 14 Stella 32mm. Mierzy też szerokość zębów przekładni w 5.10 min.: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemass855 Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 (edytowane) Który lepszy, według mojej opinii;) d..... Edytowane 23 Września 2023 przez przemass855 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi