Skocz do zawartości

Daiwa Exist 2022

luciu79

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli after service będzie taki sam w EU jak w Japonii, to chcę go mieć.

Daiwa deklaruje na swojej stronie .jp, dla zarejestrowanych posiadaczy specjalne programy serwisowe,

konsultacje tel. i mailowe, aplikcje na tel..

to wszystko, oczywiście obok technologii i materiałów, trochę tłumaczy cenę.

Pojawią się tunningowe dodatki SLP Works, coś się dobierze i pewnie da się zrobić z tego jakiś gustowny sprzęcik..

:good:

no i LT 4000 - LT 5000C, waga 220g i 10 kg hamulca.

Jakby Shimano dało na Europę program platinium, jak w USA...

Zaraz zaraz i tak mam same Stelle :)

• Like 1

Platinium nie jest za darmo, robisz opłatę 30 $, przynajmniej tak było kiedyś, w tej chwili nie wiem ile sobie winszują.

To że niby części są wymieniane na free to tylko tak się wydaję bo one są prawdopodobnie dla nich tanie jak barszcz i te 30 dolców to im pokrywa, nawet napęd do Stelli. (przynajmniej w większości)

Rok temu kumpel utopił i musiał wymieniać napęd w Stelli FJ to zapłacił za części około 130zł co jest trochę ponad 30 dolców + wymiana.

Nie ma nic charytatywnie.

Edytowane przez RybkaWoleju
  • Like 2

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Akurat szpula tego egista nie jest ażurowa...

no tak ale jest lekka jak piórko...więc być może taki pierścień wzmacnia szpulkę :) ale ja nie jestem inżynierem daiwy....

Kultura pracy za równo exista jak i Stelli jest jakby podobna...nie można powiedzieć, że jeden nokautuje praca drugiego...rotor na żywo wygląda fenomenalnie...jedynie szpula jest jakaś taka goła....mam podejrzenie, że jakby dać szpulkę od wersji 2018 to wówczas by to był strzał w 10 :)

Jaką funkcję spełnia kryza u podstawy szpuli?, przypomina to okapnik?

Kuba bardziej kołnierznik, nakładasz na żołnierza, łapiesz palcem wskazującym i kciukiem i rozwijasz.

W dzisiejszych czasach w internecie pełno dezinformacji rozsiewanej przez troli Szimana :D